blank
Haber Merkezi tarafından
01 Haziran, 2025 14:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nin mimari Hamit Çepni hayatını kaybetti

Karabük Üniversitesi’nin kurulmasına öncülük eden, eğitim ve sosyal hayata katkılarıyla tanınan hayırsever iş insanı Hamit Çepni, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Üniversitenin kuruluş sürecinde önemli rol üstlenen ve Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni’nin babası olan Hamit Çepni, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Merhumun cenazesi, 2 Haziran 2025 Pazartesi günü öğle namazına müteakip memleketi Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Eski Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

REKTÖR KIRIŞIK’TAN TAZİYE MESAJI

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Karabük Üniversitesi’nin kurulmasına öncülük eden ve üniversitemizin gelişimine büyük katkılar sağlayan değerli iş insanı Hamit Çepni’nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Karabük Üniversitesi ailesi olarak, merhuma Allah’tan rahmet; başta üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni olmak üzere, Çepni ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

HAMİT ÇEPNİ KİMDİR?

1933 yılında Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğan Hamit Çepni, genç yaşta Karabük’e yerleşerek iş hayatına atıldı. Başarılı iş kariyerinin yanı sıra sosyal dayanışma ve eğitime verdiği önemle tanınan Çepni; TED Karabük Koleji Vakfı, Karabük İktisadi Kalkınma Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlendi. Çeşitli dönemlerde vergi rekortmeni olan Çepni, çalışkanlığı ve vizyonerliğiyle Karabük halkının takdirini kazandı.

Karabük Üniversitesi, şehrin ve üniversitenin gelişiminde önemli izler bırakan Hamit Çepni’ye Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm Karabük halkına başsağlığı diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

Karadeniz Bölgesi’nin zerzevat üssü Amasya’da domates hasadı başladı.
Sezonun birinci kızaran domateslerinin kilosu üretildiği serada 25 TL’den satıldı. Seralardaki üretim çokluğundan ötürü Antalya’ya benzetildiği için ‘Küçük Antalya’ diye isimlendirilen kentte yaz boyunca domates üretimi yapılacak tarlalardan 101 bin tondan fazla domates hasadı bekleniyor.

101 bin ton domates üretimi bekleniyor
Üreticilerin bin bir emekle yetiştirdiği lezzetli domatesler yoğunlukla Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, İstanbul, Ankara, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki vilayetlere gönderiliyor. Büyük Kızılca köyündeki hasada katılan Amasya Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, "Örtü altı sera ve açık alanda toplam 12 bin 500 dekar alanda yaklaşık 101 bin ton domates üretimi bekliyoruz" dedi.
Türkiye’de yüklü olarak Antalya’nın önde geldiği Akdeniz vilayetlerinde yapılan turfanda domates üretiminin Haziran ayı ortasında sona ermeye başlarken yurt genelinde yaklaşık 45 günlük bir orta dönem oluştuğuna işaret eden Çetin, "O süreçte Türkiye’nin domates gereksiniminin kıymetli kısmını Amasya karşılıyor" diye konuştu.

Seralardaki üretim çokluğundan ötürü ‘Küçük Antalya’ deniliyor
Büyük Kızılca köyünde ürettiği domatesin kilosunu 25 TL’den satmaya başlayan üretici Hasan Kara da bereketli bir dönem geçirmeyi dilediklerini söyledi. Seralardaki üretim çokluğundan ötürü Amasya’nın ‘Küçük Antalya’ diye isimlendirildiğine değinen Kara, kaliteli eser yetiştirmede argümanlı olduklarını söyledi.
Köy muhtarı Halil İbrahim Kara ile köyde birinci domates hasadı yapan çiftçilerden olan Mehmet Türkmen ise Mart ayında toprakla buluşturdukları günden bu yana büyük emeklerle yetiştirdikleri domateslerinin doğrandığında yaydığı koku, lezzeti, aroması ve rengiyle de göz doldurduğunu işaret ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.