Karabük Üniversitesinden Teknik Gezi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
66e3f1cd5fe4e jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Eylül, 2024 11:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesinden Teknik Gezi

Karabük Üniversitesi Eskipazar Meslek Yüksekokulu Akademisyenleri, yürütülen projeleri incelemek ve iş birliği geliştirmek amacıyla Eskişehir’de yer alan TCDD Eğitim Merkezi ve TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’ne teknik ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Eskipazar MYO Akademisyenleri TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürü Mustafa Karakoyun ile bir araya gelerek, yerli ve milli lokomotiflerin ve tren setlerinin üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı.  Görüşmede, Karabük Üniversitesi’nde yürütülen uygulamalı eğitimin verimliliğini artırmak amacıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret sırasında tahribatsız muayene laboratuarları, elektrik makineleri atölyesi, cer motoru üretim tesisleri, boji imalat atölyeleri, kaynak evi, lokomotif motor imalat atölyesi ve test merkezleri gibi birçok teknik bölüm de incelendi. Yerli üretim olan E5000 tipi elektrikli lokomotifin imalat süreci hakkında kapsamlı bilgiler edinildi.

Daha sonra akademisyenler, TCDD Eğitim Merkezi Müdürü Halim Soltekin ile bir araya gelerek makinistlik eğitim süreçlerini yakından inceledi.  Müdür Soltekin, makinist adaylarının teorik, simülasyon ve uygulamalı eğitimlerden geçerek toplamda 960 saatlik bir eğitim aldıklarına dair eğitim sürecine ilişkin bilgi verdi. Söz konusu eğitimlerin Karabük Üniversitesi bünyesinde uygulanabilirliği üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca, simülatörlerle gerçekleştirilen sınavlarda adaylara gerçek senaryolarla karşılaşabilecekleri zorlu görevlerin verildiği, bu süreçlerin profesyonel eğitim kadrosu tarafından denetlendiği vurgulandı.

Ziyaretler, demiryolu eğitimleri konusunda sektörel iş birliklerinin artırılması yönünde önemli adımların atılmasına zemin hazırladı.

Gerçekleştirilen ziyarete Karabük Üniversitesi Eskipazar Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Bilal Çolak, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Eker, Öğr. Gör. Muhammed Emin Arı, Öğr. Gör. Aydın Özkul ve Öğr. Gör. Mehmet Fatih Özlük katıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ddd
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Nisan, 2026 15:13 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse: Esnaf turizm bilincinden uzak, sadece günü kurtarıyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Antalya’da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından düzenlenen 4. TÜRSAB Turizm Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Safranbolu’daki turizm yapısı ve esnaf yaklaşımına yönelik dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Köse, kentteki esnafın turizm bilincinin yeterli düzeyde olmadığını ifade ederek, “Şehirde esnaf sanki öyle özel bir kentte turizm yapıyor gibi değil. Bence turizmci bile değil. Tarihi binalarda konak, restoran işletiyorlar ama turizmle zerre alakaları yok” dedi.

Konuşmasında turizmde nicelikten ziyade niteliğin önemli olduğunu vurgulayan Köse, “Bizim derdimiz gelen turistin sayısı değil, niteliği çok kıymetli” ifadelerini kullanarak, daha butik ve seçkin grupları hedeflediklerini belirtti.

Safranbolu’ya yılda 1,5 milyon turist geldiğine dair söylemlerin gerçeği tam yansıtmadığını dile getiren Köse, kentte yaklaşık 4 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve günübirlik ziyaretlerle bu sayılara ulaşılabileceğini söyledi. Köse, “Ama derdimiz sayılar olmamalı. Sayılardan daha öte nitelikli ve alım gücü yüksek kesim olmalı” diye konuştu.

Tarihi kentlerde kitle turizminin uygun olmadığını ifade eden Köse, “Bizim gibi tarihi kentler kitle turizmini kaldıracak kentler değil. Çok fazla yükü var. Küçük ve butik grupların gelmesi bizim için daha iyi” dedi.

Tanıtım çalışmalarının bu doğrultuda sürdüğünü belirten Köse, belediye olarak Turizm İşletmecileri Derneği ile birlikte Safranbolu’nun tanıtımı için çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Ancak altyapı, hizmet ve ürün kalitesinde eksiklikler olduğunu da vurgulayarak, “Siz kent olarak hazır değilseniz, istediğiniz kadar nitelikli turist gelsin bir kez gelir, bir daha gelmez” ifadelerini kullandı.

Kültürel mirasın korunması konusunda da eksiklikler bulunduğunu söyleyen Köse, esnafa yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Şehirde esnaf sanki öyle özel bir kentte turizm yapıyor gibi değil bence turizmci bile değil. İnsanlar, tarihi binalarda konak işletiyor, restoran işletiyor ya da taksicilik yapıyorlar ama turizmle zerre alakaları yok. Gelen misafirlere nasıl davranmaları gerektiğini bilmiyorlar. Ya da elindeki eseri nasıl gelen misafirlere daha iyi nasıl pazarlarım kafası yok. O sadece para kazanmak ve günü kurtarmak derdinde.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin