Karabük Üniversitesi Eskipazar Meslek Yüksekokulu Akademisyenleri, yürütülen projeleri incelemek ve iş birliği geliştirmek amacıyla Eskişehir'de yer alan TCDD Eğitim Merkezi ve TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’ne teknik ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaret kapsamında ilk olarak Eskipazar MYO Akademisyenleri TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürü Mustafa Karakoyun ile bir araya gelerek, yerli ve milli lokomotiflerin ve tren setlerinin üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı. Görüşmede, Karabük Üniversitesi’nde yürütülen uygulamalı eğitimin verimliliğini artırmak amacıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Ziyaret sırasında tahribatsız muayene laboratuarları, elektrik makineleri atölyesi, cer motoru üretim tesisleri, boji imalat atölyeleri, kaynak evi, lokomotif motor imalat atölyesi ve test merkezleri gibi birçok teknik bölüm de incelendi. Yerli üretim olan E5000 tipi elektrikli lokomotifin imalat süreci hakkında kapsamlı bilgiler edinildi.
Daha sonra akademisyenler, TCDD Eğitim Merkezi Müdürü Halim Soltekin ile bir araya gelerek makinistlik eğitim süreçlerini yakından inceledi. Müdür Soltekin, makinist adaylarının teorik, simülasyon ve uygulamalı eğitimlerden geçerek toplamda 960 saatlik bir eğitim aldıklarına dair eğitim sürecine ilişkin bilgi verdi. Söz konusu eğitimlerin Karabük Üniversitesi bünyesinde uygulanabilirliği üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. Ayrıca, simülatörlerle gerçekleştirilen sınavlarda adaylara gerçek senaryolarla karşılaşabilecekleri zorlu görevlerin verildiği, bu süreçlerin profesyonel eğitim kadrosu tarafından denetlendiği vurgulandı.
Ziyaretler, demiryolu eğitimleri konusunda sektörel iş birliklerinin artırılması yönünde önemli adımların atılmasına zemin hazırladı.
Gerçekleştirilen ziyarete Karabük Üniversitesi Eskipazar Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Bilal Çolak, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Eker, Öğr. Gör. Muhammed Emin Arı, Öğr. Gör. Aydın Özkul ve Öğr. Gör. Mehmet Fatih Özlük katıldı.
Trabzon-Bayburt hududunda, 3 bin 100 rakımda bulunan Kırklar Dağı Mescidi, bu akşam çıkan yangında kül oldu.
Alınan bilgiye nazaran, yörede manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı Mescidi’nde bu akşam bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangında büyük kısmı ahşap alan tarihi mescid alevlere teslim olurken, yangına rüzgar nedeniyle müdahale edilemedi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
Yüzyıllardır yöre halkı tarafından manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı, yörede "Kırkların buluşma yeri" inancıyla anılıyordu.
Son yıllarda birçok kişi için uğrak bir nokta haline gelen Kırklar Dağı, hem inanç turizmi hem de tabiat turizmi açısından öne çıkıyordu. Bölge, kuvvetli parkurlarıyla yerli ve yabancı dağcıların rotasında da yeralıyordu.