blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük Üniversitesinde rekor doluluk

Karabük Üniversitesi (KBÜ), 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına nazaran lisans ve ön lisans programlarında yüzde 102,6’lık doluluk oranına ulaşarak dikkat çekti.
Ayrılan ek kontenjanlar haricinde 108 program yüzde 100 doldu. Özel yetenek imtihanlarıyla öğrenci alacak programların sonuçları ise ilerleyen günlerde netleşecek.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, YKS sonuçlarına ait değerlendirmesinde, "Karabük Üniversitesi, bilim merkezli ve öğrenci dostu vizyonuyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı amaçlarına uygun bir eğitim anlayışını kararlılıkla sürdürmektedir. Üniversitemiz; endüstriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, kurumlarımızla ve en kıymetlisi Karabük halkıyla el ele vererek bugünlere ulaşmıştır.
Emeğin başşehri olan Karabük, artık yükseköğretimin de merkezi olmuş; bir öğrenci kenti kimliğine kavuşmuştur. %102,6’lık doluluk oranımız, bilime ve eğitime duyulan inancın en somut göstergesidir" dedi.
Prof. Dr. Kırışık, başarıda emeği geçen akademik ve idari işçiye teşekkür ederek, "Yoğun bir biçimde yürüttüğümüz tanıtım faaliyetlerinin karşılığını almanın memnunluğunu yaşıyoruz. Rabbim başarılarımızı daim eylesin" tabirlerini kullandı.
- 108 programdatamdoluluk
Yerleştirme sonuçlarına nazaran Karabük Üniversitesinde bu yıl özel yetenek imtihanları dışında tercih edilebilecek 108program bulunuyordu. Bu programların tamamı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Lisans ve ön lisans kontenjanlarında da tablo değişmedi, her iki düzeyde de doluluk oranı yüzde 100’ü aşarak üniversitenin tercih edilirliğini ortaya koydu.
- Bilişim Teknolojileri MYO’ya ağır ilgi
Türkiye genelinde sırf 7 üniversitede kurulan Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu (MYO), geçtiğimiz yıl açılışını yapmıştı.Bu yıl birinci defa öğrenci kabul eden Art Yüz Yazılım Geliştirme, Bulut Bilişim Operatörlüğü ve Otonom Sistemler Teknikerliği programları yüzde 100’ün üzerinde doluluk oranına ulaşarak adaylardan ağır ilgi gördü.
2025-2026 Akademik Yılı’nda birinci sefer öğrenci alan birçok program da güçlü bir başlangıç yaptı. Tabiat Muhafaza ve Biyoçeşitlilik İdaresi ile Hibrit-Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi üzere geleceğin mesleklerine hitap eden kısımlar tam doluluk oranına ulaştı.
Ayrıca, bu yıl eğitim hayatına başlayan Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, yine yapılandırılan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi de kontenjanlarını büsbütün doldurarak üniversitenin tercih edilirliğini pekiştirdi.
Özel yetenek imtihanlarının tamamlanması ve YKS ek yerleştirme sürecinin sonuçlanmasının akabinde Karabük Üniversitesi’nde 2025-2026 Akademik Yılı tam kapasite ile başlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Kasım, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Pazarcı Esnafına Çorba İkramı

Safranbolu Belediyesi Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı ekipleri tarafından soğuk kış günlerinde Perşembe Pazarı esnafına yönelik başlatılan sıcak çorba ikramı sürüyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Başkan Yardımcısı Kemal Akgül ile birlikte çorba dağıtımına katılarak esnafla bir araya geldi. Pazarcı esnafı ile birlikte çorbasını içen Başkan Köse, ardından tezgahları tek tek gezerek esnafa hayırlı işler diledi. Bazı esnaflardan siftah alışverişi de yapan Köse, esnafın görüş, öneri ve taleplerini dinleyerek ilgili birimlere çözüm talimatı verdi.

Çorba ikramından memnuniyetlerini dile getiren pazar esnafı, Başkan Köse ve ekibine teşekkür etti. Öte yandan esnafın, neredeyse her pazar tezgâhında demledikleri sıcak çaydan ikram ettiği, Başkan Köse’nin de esnaflara ilgiler ve ikramları için teşekkür etti. Ziyaret, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin