Karabük Üniversitesinde öğrencilere mesleki oryantasyon eğitimi – Karabük Haber Postası
Karabük Haber Postası

Karabük Haber Postası

Karabük Üniversitesinde öğrencilere mesleki oryantasyon eğitimi

Karabük Üniversitesi nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirme misyonunu sürdürüyor.

Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 13:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Ebelik Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon eğitiminde, staj ve uygulama süreçlerine dair kapsamlı bilgiler aktarılarak öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlandı.
Üniversitenin 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde hastanelerin işleyiş sistemi, staj süreçleri ve ders uygulamaları hakkında detaylı bilgilendirme yapılırken, ebe polikliniği işleyiş prosedürleri, gebe okulu ve kadın doğum servisleriyle ilgili uygulamalar da ele alındı. Ayrıca, öğrenciler hastane misyonu ve vizyonu ile meslek etiği konusunda bilgilendirildi.
Eğitmenler arasında Eğitim Hemşiresi Tuba Akyüz, Ebe Şerife Güney ve Ebe Fatma Erbay yer aldı.
Öğrencilere mesleğin gerektirdiği sorumluluklar ve profesyonel tutumlar hakkında farkındalık kazandırmayı amaçlayan bu etkinlik, aynı zamanda sahada karşılaşılabilecekleri sorunlarla başa çıkabilme yeteneğini geliştirmeyi hedefliyor.
Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, bu tür eğitimlerle öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulamalara dönüştürmelerine destek olarak, nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirme misyonunu sürdürmeye devam ediyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında "Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.
Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya; merkez ilçe ve İl Millî Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2025 12:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Toplantıda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,eğitim alanında yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi ve gelecek dönem hedeflerinin belirlenmesi üzerinde durdu. Akbaş, şu ifadelere yer verdi:
"Birlik ve beraberlik içerisinde tüm iş ve işlemlerimizi idame ettirmeye devam ettirmeliyiz. Güçlü bir yönetici kadromuz bulunmaktadır. Bu kadrolarımızla her daim yaptığımız işler bizi başarıya sevk edecektir. Aramıza yeni katılan yöneticilerimiz bulunmaktadır. Onlara da yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Sizlerle eğitimin her alanına dokunuşlar sağlıyoruz. Bir iş yapıyorsak mutlaka mevzuat ve yönetmelik çerçevesinde yapmalıyız. Bu anlayışla çalışırsak her yönden güçlü oluruz. Maarif davamıza hep birlikte sahip çıkmalıyız. Maarif davamıza vermiş olduğunuz desteklerden ötürü teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum."
Toplantıda, eğitim öğretim faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi, yeni projeler ve iş birliği imkanları ele alındı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.