Karabük Üniversitesinde "Kazakistan İftarı" Düzenlendi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
KAZAKISAN
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
25 Mart, 2025 16:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesinde “Kazakistan İftarı” Düzenlendi

Karabük Üniversitesinde Kampüste Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar programında, Kazakistanlı öğrenciler bir araya gelerek hem birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi hem de kültürel etkileşimi artırdı.

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) Kampüste Ramazan etkinlikleri kapsamında ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak ve kültürel etkileşimi artırmak amacıyla Kazakistan iftar programı düzenlendi. Sosyal Yaşam Merkezi Lila Salon’da gerçekleştirilen “Kazakistan İftarı” etkinliği, KBÜ’de eğitim gören Kazakistanlı öğrencileri bir araya getirdi.

Karabük Üniversitesinin öncülüğünde düzenlenen programa, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği Din Müşaviri Karabaev Abdurashid, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak, daire başkanları, akademik ve idari personel ile üniversitedeki Kazakistanlı öğrenciler katıldı. 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak, Kazakistan’ın Türk dünyası için taşıdığı önemi vurgulayarak, “Gönül coğrafyasının bir arada olması bizim için çok değerli. Bizim maneviyat güneşimiz Kazakistan’da doğdu. Hoca Ahmet Yesevi’nin yaktığı ışık, başlattığı ilim ve maneviyat Anadolu’ya, Balkanlar’a kadar uzadı. Tarihimiz bir ve çok güçlü, inşallah buna hep birlikte sahip çıkacağız.” dedi. 

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği Din Müşaviri Karabaev Abdurashid ise programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek öğrencilere, “Kazakistan’ın geleceği sizin ellerinizde.” diyerek eğitim hayatlarında başarılar diledi.

İftar programının ardından öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği “Kaos Bilgi Yarışması” düzenlendi. Türkçe, genel kültür ve tarih konularındaki sorulardan oluşan yarışmada dereceye giren ilk üç öğrenci ödüllendirildi.

Etkinlik, iftar sonrası yapılan yemek duasıyla sona ererken, öğrenciler Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canakkale ve istiklal madalyasi sergisi begeni topladi rvv4FbT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çanakkale ve İstiklal Madalyası Sergisi beğeni topladı

Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi, büyük beğeni topladı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi düzenlendi. Sergide bulunan ebru, hat ve tezhip alanlarında hazırlanan bayrak temalı eserlerde Osmanlıca İstiklal Marşı yazılması dikkat çekti. Samsun’un gerek Milli Mücadele’deki stratejik rolü gerekse liman kenti kimliği; İstiklal Madalyası ve yerel direnişin simgesi olan mavnacılar üzerinden kurgulanan sanat eserleri aracılığıyla estetik bir anlatıya dönüştürüldü.

Enstitüde görevli 20 kişi tarafından 3 aylık çalışma sonucu oluşturulan sergide, sülüs yazı çeşidi ile beş farklı kalem ölçüsünde kubbe şeklinde, dalgalı ve aharlı ebru kağıdı üzerine yazılar yazıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı, akkase tekniği kullanılarak yapıldı ve taş kısmında cesareti temsil eden 300 adet kaplan gözü doğal taş kullanılarak eser tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin anısına, Çanakkale ruhunu yansıtmak amacıyla diorama (3 boyutlu modelleme) çalışması da yapıldı.

Sergi, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da protokol üyeleri ile birlikte gezdiği sergiye tam not verirken, sergide eserlerin oluşmasında emeği geçen enstitü görevlilerine şükranlarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin