Haber Merkezi tarafından
08 Mayıs, 2025 18:20 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 09.05.2025 15:30
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Üniversitesi’nde ilk kez TEDx sahnesi kuruluyor

Karabük Üniversitesi, 12 Mayıs Pazartesi günü TEDx etkinliğine ilk kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda saat 11.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek etkinlikte, farklı alanlardan birçok uzman ismin konuşma yapacağı açıklandı.

Etkinliğe; Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, UNESCO Kürsü Başkanı Prof. Dr. Elif Çepni, Eğitim Teknolojileri ve Yapay Zeka Uzmanı Ebru Karayel Çınar, Akademisyen Doç. Dr. Mustafa Polat, Yaşam Bilinci ve Moleküler Biyolog Tonguç Gündüz, Yazar ve Aile Danışmanı Osman Sungur Yeken, Akın Dil Eğitim Merkezi Kurucusu Ahmet Akın Yalın, Dijital Dönüşüm Lideri Hakan Acar ile İçerik Üreticisi ve Pazarlama Uzmanı Çağrı Menteş katılacağı duyuruldu.

Farklı disiplinlerden konuşmacıların bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacağı etkinlikte, yapay zeka, dijitalleşme, eğitim teknolojileri, kişisel gelişim ve yaşam bilinci gibi konular ele alınacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ekim, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Borçka Karagöl’e en çok sonbahar renkleri yakışıyor

Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Karagöl, sonbaharın gelişiyle birlikte adeta renk cümbüşüne büründü. Sarı, turuncu ve kırmızının tonlarına boyanan tabiat, ziyaretçilerine kartpostallık imajlar sunuyor.
Artvin’in en değerli turizm merkezlerinden biri olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, sonbahar mevsiminde büyüleyici hoşluğuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Yaz aylarında yemyeşil doğasıyla ziyaretçilerini ağırlayan Karagöl, sonbaharda ağaç yapraklarının değişen renkleriyle değişik bir görünüme kavuşuyor. Gölü çevreleyen ormanların yansımasıyla oluşan görünümler, fotoğraf tutkunlarına tablo üzere kareler sunuyor. Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alanı olan Mescitli yolu üzerinde yer alan ve 368 hektarlık bir alana sahip olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, güçlü bitki örtüsü, doğal vadileri ve pak havasıyla bölgenin en özel tabiat mükemmellerinden biri olarak öne çıkıyor.
Borçka ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta bulunan Karagöl, her mevsim başka bir hoşluk sergilese de sonbaharda çam, köknar ve ladin ağaçlarının sarıdan kırmızıya dönen tonlarıyla adeta bir yağlı boya tablosunu andırıyor.
Karagöl’e gelen ziyaretçilerden Onur Çelik, "Karagöl renk cümbüşüyle çok hoş. Sonbaharda farklı bir hoşluğa bürünüyor. İlkbaharda da gelmiştim lakin bu mevsimdeki görüntü bence görülmeye paha. Fotoğraf tutkunlarının sonbaharda kesinlikle burayı görmesi gerekiyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin