Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
04 Ekim, 2023 16:03 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi’nde Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi

Karabük Üniversitesinde 2023-2024 Akademik Yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan öğrencilere, Oryantasyon Programı kapsamında Karabük Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurları ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından seminer verildi.

2023-2024 Akademik Yılının başlamasıyla Karabük Üniversitesinde eğitime yeni başlayan öğrenciler için Oryantasyon Programları düzenleniyor. Fakültelerin konferans salonlarında bir araya gelen akademisyenler ve fakülte yöneticileri, Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere, Karabük Üniversitesindeki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile birimler hakkında bilgi veriyor. Oryantasyon Programları kapsamında bilişim teknolojileri, internet ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı, uyuşturucu, alkol, kumar ve tütün gibi zararlı maddelerin kullanılmaması açısından farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Bu kapsamda Karabük Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevli polis memurları ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Karabük Üniversitesi öğrencilerine seminer veriliyor.

Şu ana kadar İslami İlimler Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde düzenlenen seminerlerde, bağımlılığın çeşitleri, nedenleri ve sonuçları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Ayrıca madde bağımlılığı, sigara, alkol ve teknoloji bağımlılığı gibi yaygın bağımlılıkların etkileri ve nasıl önlenebileceği konuları ele alındı. Öte yandan Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından da öğrencilere bilgilendirme yapıldı.

Eğitim sonunda Karabük Üniversitesinde yeni eğitim görmeye başlayan yaklaşık 7 bin 500 öğrenci, bağımlıkla mücadeleye dair bilinçlendirilecek. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
19a92ccd 4f9c 45c7 8cda 4b36d1472b51
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Haziran, 2026 14:32 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Başkan Çetinkaya: “Tüm Köprüler Bakıma Alınacak”

Karabük’te Kartaltepe Mahallesi’ni şehir merkezine bağlayan Şampiyon Elif Güneri Yaya Köprüsü’nde bulunan iki asansörün de hizmet dışı kalması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Edinilen bilgilere göre köprüde bulunan asansörlerden biri uzun süredir arızalı olduğu için kullanılamıyordu. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı diğer asansörün de arızalanarak kapanmasıyla birlikte özellikle yaşlılar, engelliler, çocuklu aileler ve sağlık sorunu yaşayan vatandaşlar zor durumda kaldı.

Asansörlerin çalışmaması nedeniyle köprüyü kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, merdivenleri inip çıkmak zorunda kaldıklarını belirterek sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Çocuğuyla birlikte bir kamu kurumundaki randevusuna yetişmeye çalıştığını ifade eden bir anne, yaşadığı mağduriyeti dile getirerek, “Asansörler çalışmadığı için şimdi koşarak gitmek zorundayım. Çocukla birlikte koşarak yetişmek zorunda kaldım. Asansörlerin açılmasını talep ediyoruz. Mağdur olduk gerçekten…” sözleriyle sitem etti.

Mahalle sakinleri ise yaya köprüsündeki asansörlerin uzun süredir çeşitli arızalar nedeniyle zaman zaman hizmet veremediğini belirterek bakım ve onarım çalışmalarının hızlandırılmasını talep etti.

ASANSÖR TEPKİLERİNE BAŞKAN ÇETİNKAYA’DAN YANIT

Haberin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya konuya ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Çetinkaya, “Çok yakında tüm köprüler bakıma alınacak. Programı yapıldı, başlanacak.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çetinkaya’nın açıklaması, asansörlerin yanı sıra şehir genelindeki yaya köprülerinde kapsamlı bakım çalışmalarının başlayacağı şeklinde değerlendirilirken, vatandaşlar özellikle Şampiyon Elif Güneri Yaya Köprüsü’ndeki asansörlerin en kısa sürede yeniden hizmete açılmasını beklediklerini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin