Karabük Üniversitesi'nde Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi - Karabük Haber Postası
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
04 Ekim, 2023 16:03 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:57
0
1

Karabük Üniversitesi’nde Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi

Karabük Üniversitesinde 2023-2024 Akademik Yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan öğrencilere, Oryantasyon Programı kapsamında Karabük Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurları ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından seminer verildi.

2023-2024 Akademik Yılının başlamasıyla Karabük Üniversitesinde eğitime yeni başlayan öğrenciler için Oryantasyon Programları düzenleniyor. Fakültelerin konferans salonlarında bir araya gelen akademisyenler ve fakülte yöneticileri, Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere, Karabük Üniversitesindeki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile birimler hakkında bilgi veriyor. Oryantasyon Programları kapsamında bilişim teknolojileri, internet ve sosyal medyanın bilinçli kullanımı, uyuşturucu, alkol, kumar ve tütün gibi zararlı maddelerin kullanılmaması açısından farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Bu kapsamda Karabük Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevli polis memurları ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Karabük Üniversitesi öğrencilerine seminer veriliyor.

Şu ana kadar İslami İlimler Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde düzenlenen seminerlerde, bağımlılığın çeşitleri, nedenleri ve sonuçları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Ayrıca madde bağımlılığı, sigara, alkol ve teknoloji bağımlılığı gibi yaygın bağımlılıkların etkileri ve nasıl önlenebileceği konuları ele alındı. Öte yandan Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından da öğrencilere bilgilendirme yapıldı.

Eğitim sonunda Karabük Üniversitesinde yeni eğitim görmeye başlayan yaklaşık 7 bin 500 öğrenci, bağımlıkla mücadeleye dair bilinçlendirilecek. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
turk dunyasi belgesel film festivali icin basvurular basladi HpqP1eGC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali için başvurular başladı

Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) paydaş üniversiteleri arasında yer aldığı Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin 11’incisi için başvurular başladı.

Türk Dünyası’nın kültürel mirasını korumak ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde son başvuru tarihi 30 Haziran 2026 olarak açıklandı.

Bu yıl “Köklü Kültür, Güçlü Gelecek” temasıyla gerçekleştirilecek festival, Türk Dünyası’nın tarihi ve kültürel zenginliğini belgesel sinema aracılığıyla görünür kılmayı hedefliyor.

Festival kapsamında geçmişten bugüne uzanan ortak değerlerin kayıt altına alınması ve gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor.

Karabük Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üniversite, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun iş birliğiyle Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik; Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Türkmenistan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Tataristan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Dağıstan, Hakasya, Tuva, Yakutistan, Gagavuzya ve Kırım gibi özerk Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklar da festivale destek verecek.

Festival; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TÜRKSOY, TİKA, YTB ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından destekleniyor. TRT Avaz başta olmak üzere çeşitli televizyon kanalları da medya ortakları arasında yer alıyor.

Belgesel film yapımcıları için başvuru süreci 30 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin