Reklam
Reklam
ezg2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
07 Mayıs, 2025 11:29 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesinde Anadolu Ezgileri Yankılandı

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, geleneksel hâle gelen Türk Halk Müziği konserlerinin dokuzuncusunda sanatseverlerle buluştu.

“Anadolu Ezgileri IX: Yıldızlar Geçidi” başlığıyla düzenlenen konser, Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonu’nda yoğun ilgiyle izlendi.

Anadolu’nun dört bir yanından derlenen türkülerin seslendirildiği gecede, izleyiciler kimi zaman neşeyle tempo tuttu, kimi zaman duygusal anlar yaşadı. Genç müzisyenlerin performansı büyük beğeni topladı.

Konser programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun ile beraber çok sayıda akademisyen ve sanatsever katıldı. Etkinliğin sonunda sahne alan öğrencilere teşekkür belgeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karaş tarafından takdim edildi. Karabük Üniversitesi, her yıl düzenlediği bu konserlerle hem Türk Halk Müziği’nin yaşatılmasına hem de genç yeteneklerin sahne deneyimi kazanmasına katkı sunmayı amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin