Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında Karabük Üniversitesi’nde bugüne kadar 64 akademik personel açığa alındı.
Karabük’te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili operasyonlarda bugüne kadar Karabük Üniversitesi’nden 5 profesör, 12 doçent, 19 yardımcı doçent, 9 araştırma görevlisi, 7 öğretim görevlisi, 9 idari personel ve 3 yabancı uyruklu eğitmen açığa alındı.


Karabük Üniversitesi’nde 64 Personel Açığa Alındı
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


