Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında Karabük Üniversitesi’nde bugüne kadar 64 akademik personel açığa alındı.
Karabük’te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili operasyonlarda bugüne kadar Karabük Üniversitesi’nden 5 profesör, 12 doçent, 19 yardımcı doçent, 9 araştırma görevlisi, 7 öğretim görevlisi, 9 idari personel ve 3 yabancı uyruklu eğitmen açığa alındı.


Karabük Üniversitesi’nde 64 Personel Açığa Alındı
Karabük’te LGS heyecanı: Öğrenciler sınavda, veliler kapıda
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, Karabük’te başladı.
Kent genelinde belirlenen sınav merkezlerine sabahın erken saatlerinde gelen öğrenciler, kimlik ve sınav giriş belgelerinin kontrol edilmesinin ardından salonlara alındı.
Öğrenciler sınavda ter dökerken, aileleri de okul bahçeleri ve çevresinde heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü. Bazı veliler çocukları için dua ederken, bazıları ise sınavın sona ermesini bekledi.
Karabük’te sınavın sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesi için okul çevrelerinde güvenlik ve trafik tedbirleri alındı.


