Reklam
Reklam
67824a22239d0
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Ocak, 2025 13:38 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi Yine Zirvede Yer Aldı

2024 yılı TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması kapsamında Karabük Üniversitesi, en çok eser gönderen ilk 10 üniversite arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Karabük Üniversitesi, 2024 yılı TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda 8. sırada yer alarak nitelikli ve yaratıcı iletişim çalışmalarındaki gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. 

Karabük Üniversitesi bu prestijli etkinlikte 61 eser göndererek Anadolu Üniversitesi ile birlikte 8. sırada yer aldı. Öğrencilerin göndermiş olduğu eserler, fakültenin iletişim alanındaki eğitim kalitesini ve öğrencilerin yaratıcı fikirlerini ortaya koyuyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yarışmada gösterilen başarının gurur verici olduğunu belirterek, “Karabük Üniversitesi hemen her alanda muhteşem başarılarla adından söz ettiriyor. Bütün bilim alanlarında zirveyi hedefleyen Karabük Üniversitesi yine zirvede yer aldı. Karabük Üniversitesi, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na en çok eser gönderen 8. üniversite olma başarısını gösterdi. Bugün aldığımız bu ikinci başarı haberi. ÜNİDES projelerinde Türkiye ikinciliği derecesine bu büyük başarıda eklendi. İşte Karabük Üniversitesi budur. Karabük Üniversitesi bilimin, gençliğin, ödüllerin, muhteşem başarıların, zirvelerin üniversitesidir. Öğrencilerimi, akademisyenlerimi ve bütün personelimi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Karabük Üniversitesi, İletişim Fakültesi öğrencilerinin projelerini destekleyerek önümüzdeki yıllarda da daha büyük başarılar elde etmeyi hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zihinsel engelli kizina istismari ogrenince kalbi buna dayanmayan anne icin savsat halki bir araya 9gaPzAt4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zihinsel engelli kızına istismarı öğrenince kalbi buna dayanmayan anne için Şavşat halkı bir araya geldi

Artvin’de zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden anne Nalan Kaya için vatandaşlar bir araya geldi. Düzenlenen yürüyüşte kadına, çocuğa ve engelli bireylere yönelik şiddete dikkat çekildi.

Artvin’in Şavşat ilçesinde zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Nalan Kaya için Şavşat Kadın Derneği öncülüğünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar, ellerinde Nalan Kaya’nın fotoğraflarını taşıdı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, Kaya’nın işlettiği markete kadar yürüyerek, iş yerinin kapısına gül ve karanfil bıraktı.

Grup adına basın açıklaması yapan Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Acar Çelik, “5 Mayıs 2026 tarihinde ilçemizde yaşanan ve hepimizin vicdanında derin yaralar açan elim olay karşısında bir araya geldik. Yapılan bu açıklama hiçbir siyasi düşüncenin ya da provokasyonun parçası değildir. Amacımız kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik her türlü şiddet ve istismarın karşısında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmaktır. İlçemizde yaşanan insanlık dışı olay hepimizi derinden sarstı. Evet bir annenin yüreği bu acıya dayanamadı. Bugün burada yükselen ses sadece öfkenin değil, vicdanın da sesi olsun istiyoruz. Hiçbir kadın korkuyla yaşamasın. Hiçbir çocuk suskun bırakılmasın. Hiçbir engelli birey savunmasız hissetmesin” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin