Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Mayıs, 2014 13:09 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri’ne Katıldı

Karabük Üniversitesi 28-29-30 Nisan 2014 tarihlerinde Konya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirlikleriyle gerçekleştirilen “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” ne katıldı. Üniversite Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Cünük ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayati Demir’in temsil ettiği fuarı ziyaret eden Konya Valisi Muammer Erol’a standımızda Karabük Üniversitesi’nin 2013 -2014 eğitim öğretim yılında en çok tercih edilen 7. Üniversitesi ve Türkiye’nin en fazla öğrenciye hazırlık eğitimi veren üniversitesi olduğu vurgusu yapılarak; Üniversitenin ilklerinden Türkiye’nin ilk Raylı Sistemler Mühendisliği, Tıp Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisliği ile Aktuerya ve Risk Yönetimi gibi bölümlerin yanında Demir Çelik Enstitüsü hakkında bilgiler verildi. Vali Muammer Erol, 7 yıllık bir Üniversitenin gösterdiği başarılardan dolayı tebrik etti. Öğrenci, veli ve rehber öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği stantda ziyaretçilere; Üniversitenin ilkleri, ödülleri, Diploma Eki ve AKTS Eki Etiketi, hazırlık eğitim, akademik ve fiziki yapı, Karabük ve Üniversitesindeki sosyal yaşantı hakkında bilgiler verilerek cd, broşür, kalem, puan tablosu gibi üniversiteyi tanıtıcı materyallerin olduğu çantalardan hediye edildi. ÜNİLİG Futsal Ligi için Konya’ya gelen Üniversite Erkek Futsal Takımı standı ziyaret ederek, Biz Karabük Üniversitelilerin her yerde her alanda var olduğunu gösterdi. Üç gün süren “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” Üniversite tanıtımı açısından verimli geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin