Karabük Üniversitesi Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri'ne Katıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Mayıs, 2014 13:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesi Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri’ne Katıldı

Karabük Üniversitesi 28-29-30 Nisan 2014 tarihlerinde Konya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirlikleriyle gerçekleştirilen “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” ne katıldı. Üniversite Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Cünük ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayati Demir’in temsil ettiği fuarı ziyaret eden Konya Valisi Muammer Erol’a standımızda Karabük Üniversitesi’nin 2013 -2014 eğitim öğretim yılında en çok tercih edilen 7. Üniversitesi ve Türkiye’nin en fazla öğrenciye hazırlık eğitimi veren üniversitesi olduğu vurgusu yapılarak; Üniversitenin ilklerinden Türkiye’nin ilk Raylı Sistemler Mühendisliği, Tıp Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisliği ile Aktuerya ve Risk Yönetimi gibi bölümlerin yanında Demir Çelik Enstitüsü hakkında bilgiler verildi. Vali Muammer Erol, 7 yıllık bir Üniversitenin gösterdiği başarılardan dolayı tebrik etti. Öğrenci, veli ve rehber öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği stantda ziyaretçilere; Üniversitenin ilkleri, ödülleri, Diploma Eki ve AKTS Eki Etiketi, hazırlık eğitim, akademik ve fiziki yapı, Karabük ve Üniversitesindeki sosyal yaşantı hakkında bilgiler verilerek cd, broşür, kalem, puan tablosu gibi üniversiteyi tanıtıcı materyallerin olduğu çantalardan hediye edildi. ÜNİLİG Futsal Ligi için Konya’ya gelen Üniversite Erkek Futsal Takımı standı ziyaret ederek, Biz Karabük Üniversitelilerin her yerde her alanda var olduğunu gösterdi. Üç gün süren “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” Üniversite tanıtımı açısından verimli geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin