Reklam
Reklam

Karabük Üniversitesi ÜNİDES 3. dönemde zirvede yer aldı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2025 20:18 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi öğrenci topluluklarının 39 projesi ÜNİDES’te destek almaya hak kazandı.
En çok projesi kabul edilen’ üniversiteler arasında üçüncü kez Türkiye ikinciliğini kazanan KBÜ, ayrıca Karadeniz Bölgesi’nde birinci olarak önemli bir başarıya imza attı.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, 2024-2025 yılı 3. dönem başvuru sonuçları açıklandı.
Bu yıl 3 – 27 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen başvurularda, 81 ilden toplam bin 945 proje değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonucunda, 426’sı ulusal düzeyde, 881’i yerel düzeyde olmak üzere toplam bin 307 proje destek almaya hak kazandı. Projelere toplam 81 milyon 470 bin 632 TL bütçe desteği sağlandı.

Karabük Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının 29 yerel ve 10 ulusal olmak üzere toplamda 39 projesi ÜNİDES kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Bu sonuçla Karabük Üniversitesi, ÜNİDES’te en fazla projesi kabul edilen üniversiteler arasında üst üste üçüncü kez Türkiye 2.’si oldu, ayrıca Karadeniz Bölgesi’nde 1. sıraya yükseldi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ÜNİDES programında elde edilen başarıyla ilgili, “Bu yıl, Karabük Üniversitesi olarak 39 projemizle, hem yerel hem de ulusal düzeyde büyük bir başarı elde ettik. Üniversitemizin üst üste üçüncü kez Türkiye ikincisi olmasının yanı sıra, Karadeniz Bölgesi’nde de birinci sıraya yükselmesi, öğrencilerimize sağladığımız desteğin ve onların potansiyellerini geliştirmek adına attığımız adımların bir göstergesidir. Gençlerimizin özgün projeleri, yalnızca akademik başarılarını değil, topluma katkı sağlama noktasındaki kararlılıklarını da yansıtmaktadır” dedi.

Rektör Kırışık, öğrencilerin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, “Karabük Üniversitesi olarak, ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Üniversite’ vizyonumuz doğrultusunda, öğrencilerimizin projelerini hayata geçirebilmeleri adına her zaman yanlarında olacağız. ÜNİDES, bu vizyonu gerçekleştirmede önemli bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır ve gençlerimizin yenilikçi projeleriyle topluma katkı sağlamalarını desteklemektedir.” İfadelerini kullandı.

AW417671 02
Bizi sosyal medyadan takip edin

Eflani’de Felç Kalan Besici, Vadeli Sattığı Danaların Parasını Alamadığını İddia Etti

18 Haz 2026 12 05 47
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Haziran, 2026 12:06 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’ün Eflani ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından belden aşağısı felç kalan Cengiz Tuna, bakımını yapmakta zorlandığı için vadeli olarak sattığı 7 dananın ücretini alamadığını öne sürerek yetkililerden yardım istedi.

Olay, Eflani ilçesine bağlı Soğucak köyü Cücah Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, 9 Aralık 2022 tarihinde komşusunun cenazesine gitmek üzere yola çıkan Cengiz Tuna, gizli buzlanma nedeniyle otomobilinin kontrolünü kaybetti. Takla atan araçta ağır yaralanan Tuna’nın omuriliği zarar gördü. Geçirdiği ameliyatların ardından belden aşağısı felç kalan Tuna, tekerlekli sandalye kullanmaya başladı.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kastamonu Fizik Tedavi Hastanesi’nde uzun süre tedavi gören Tuna’nın ailesi de bu süreçte büyük zorluklar yaşadı. Ailenin en büyük çocuğu olan ve lise 10. sınıfta eğitim gören kızı, babasının bakımını üstlenebilmek ve hayvanlarla ilgilenebilmek için örgün eğitimini bırakarak açık liseye geçti.

Yaşadığı mağduriyeti anlatan Cengiz Tuna, hayvanların bakımını yapmakta zorlandıkları için ellerindeki 7 danayı satmak zorunda kaldıklarını söyledi. Tuna, “Geçirdiğim kaza sonucu felç kaldım. Hayvanlarımıza bakmakta zorlandığımız için Pınarbaşılı F.T. isimli şahsa, Kurban Bayramı’nda ödenmek şartıyla 7 danamızı teslim ettik. Ancak aradan geçen zamana rağmen paramızı alamadık. Zaten yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağımlı durumdayım. Bir de bu şekilde mağdur edilmemiz bizi daha da zor durumda bıraktı” dedi.

Danaların bedelinin ödenmediğini iddia eden Tuna, jandarma ekiplerine ve yetkililere çağrıda bulunarak mağduriyetinin giderilmesini istedi. Tuna, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti.

 

Karabukun Eflani ilcesinde gecirdigi trafik kazasi sonrasi belden asagisi felc kalan Cengiz Tun 1

Bizi sosyal medyadan takip edin