Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2025 20:18 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi ÜNİDES 3. dönemde zirvede yer aldı

Karabük Üniversitesi öğrenci topluluklarının 39 projesi ÜNİDES’te destek almaya hak kazandı.
En çok projesi kabul edilen’ üniversiteler arasında üçüncü kez Türkiye ikinciliğini kazanan KBÜ, ayrıca Karadeniz Bölgesi’nde birinci olarak önemli bir başarıya imza attı.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, 2024-2025 yılı 3. dönem başvuru sonuçları açıklandı.
Bu yıl 3 – 27 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen başvurularda, 81 ilden toplam bin 945 proje değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonucunda, 426’sı ulusal düzeyde, 881’i yerel düzeyde olmak üzere toplam bin 307 proje destek almaya hak kazandı. Projelere toplam 81 milyon 470 bin 632 TL bütçe desteği sağlandı.

Karabük Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının 29 yerel ve 10 ulusal olmak üzere toplamda 39 projesi ÜNİDES kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Bu sonuçla Karabük Üniversitesi, ÜNİDES’te en fazla projesi kabul edilen üniversiteler arasında üst üste üçüncü kez Türkiye 2.’si oldu, ayrıca Karadeniz Bölgesi’nde 1. sıraya yükseldi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ÜNİDES programında elde edilen başarıyla ilgili, “Bu yıl, Karabük Üniversitesi olarak 39 projemizle, hem yerel hem de ulusal düzeyde büyük bir başarı elde ettik. Üniversitemizin üst üste üçüncü kez Türkiye ikincisi olmasının yanı sıra, Karadeniz Bölgesi’nde de birinci sıraya yükselmesi, öğrencilerimize sağladığımız desteğin ve onların potansiyellerini geliştirmek adına attığımız adımların bir göstergesidir. Gençlerimizin özgün projeleri, yalnızca akademik başarılarını değil, topluma katkı sağlama noktasındaki kararlılıklarını da yansıtmaktadır” dedi.

Rektör Kırışık, öğrencilerin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, “Karabük Üniversitesi olarak, ‘Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Üniversite’ vizyonumuz doğrultusunda, öğrencilerimizin projelerini hayata geçirebilmeleri adına her zaman yanlarında olacağız. ÜNİDES, bu vizyonu gerçekleştirmede önemli bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır ve gençlerimizin yenilikçi projeleriyle topluma katkı sağlamalarını desteklemektedir.” İfadelerini kullandı.

AW417671 02
Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin