Karabük Üniversitesi Senato Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
677f9ff0ae4e0
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ocak, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesi Senato Toplantısı Yapıldı

Karabük Üniversitesi Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında KTOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm ve Karabük Üniversitesi senato üyeleri katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın 2024 yılı içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları anlattığı sunum ile başlayan toplantı, üniversitenin akademik ve idari işlemlerine ilişkin önemli gündem listelerinin görüşülmesiyle devam etti.
Kırışık, toplantı sırasında üniversitenin son dönemdeki başarılarına ve gelişmelere dikkat çekerek, Karabük Üniversitesinin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde önemli bir akademik merkez haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, KBÜ’nün toplumda ve bölgeye yönelik katkılarını artırmak amacıyla yapılan çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
beunlu akademisyenin yer aldigi projeye tubitaktan destek fw1Tdu3R
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN’lu akademisyenin yer aldığı projeye TÜBİTAK’tan destek

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Ereğli Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı akademisyenlerinden Prof. Dr. İlhan Karataş’ın yürütücülüğünü üstlendiği proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

“Matematik Eğitiminde Teknoloji Destekli Etkinlik Tasarımı Eğitimi” başlıklı proje, matematik eğitiminde teknoloji entegrasyonunun güçlendirilmesi ve öğretmenler ile öğretmen adaylarının teknoloji destekli etkinlik tasarlama becerilerinin geliştirilmesini hedefliyor. Bu kapsamda yürütülecek eğitim faaliyetleriyle katılımcıların, çağın gereksinimlerine uygun, yenilikçi ve etkileşimli öğretim uygulamaları geliştirmelerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Proje, matematik öğretiminde dijital araçların etkin kullanımını teşvik etmesi ve eğitimde yenilikçi yaklaşımların yaygınlaştırılmasına katkı sunması bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda, Ereğli Eğitim Fakültesi bünyesinde yürütülen bilimsel ve uygulamaya dönük çalışmaların ulusal destek programlarıyla güçlendiğinin somut bir göstergesi niteliği taşıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunmasının üniversitenin akademik vizyonunu ve eğitim alanındaki yenilikçi yaklaşımını ortaya koyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Matematik eğitiminde teknoloji destekli uygulamaların geliştirilmesine yönelik böylesine nitelikli bir projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi, üniversitemizin eğitim-öğretim alanındaki bilimsel üretkenliğinin önemli bir göstergesidir. Ereğli Eğitim Fakültemiz bünyesinde yürütülen bu çalışmanın, öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın çağın gerekliliklerine uygun donanımlarla yetişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemizin yükseköğretim sistemine verdikleri desteklerden dolayı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK ailesine, bilimsel projelere sağladıkları kıymetli katkılar dolayısıyla TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Orhan Aydın ve TÜBİTAK ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Projenin yürütücüsü Prof. Dr. İlhan Karataş hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin