Reklam
Reklam
66d884845d1ac
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 19:04 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık’tan Rektör Uzun’a ziyaret

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bartın’a gelen Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile iş birliği içerisinde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (Bartın TSO) çalışanlarına teknik danışmanlık hizmeti verilmesi üzerine Bartın TSO Başkanı Halil Balık ile bir protokol imzaladı.

66d884b4db9a9 scaled

Protokolün ardından Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, BARÜ ile uyum içerisinde başta bölge kurumlarına değer katacak nitelikli insan gücü yetiştirilmesi olmak üzere yapılabilecek eğitim faaliyetleri üzerinde duruldu.

BARÜ’nün de kurumsal paydaşı olduğu, Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) kapsamındaki son çalışmalar aktarılırken geçtiğimiz haftalarda BARÜ ve KBÜ arasında imzalanan ‘Akademik İş Birliği Protokolü’ ile ‘Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolü’nün iş birliği imkânları ve ortak yürütülebilecek projeler de değerlendirildi.

Ayrıca ziyarette, BARÜ’nün bu yıl yedinci kez bilim ve teknoloji tutkunlarını aynı çatı altında bir araya getireceği “Ar-Ge Proje Pazarı” üzerine görüş alışverişi yapıldı. Uluslararası katılımla Kutlubey Yerleşkesinde 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenecek festivalin önemine değinilirken bölge üniversiteleri olarak; eğitim öğretimden araştırma ve geliştirmeye, topluma hizmet uygulamalarından sosyal sorumluluk projelerine kadar geniş bir alanda sürdürülebilir iş ve güç birliği mesajı verildi.

66d884e9af415 scaled

Üniversitelerin ortak akıl kültürünü benimseyerek el birliğiyle geleceği inşa ettiğini vurgulayan Rektör Uzun, “Bulunduğumuz yerden başlayarak ülkemizin ulusal ve uluslararası alanda gelişimine katkıda bulunmak için bölge üniversiteleri olarak uyum içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yeni akademik yılda da yürütülecek faaliyetler hakkında tecrübe paylaşımında bulunmak üzere bir araya geliyor, ortak hedeflerimizi daha kapsamlı şekilde ileri noktalara taşımak amacıyla görüşmeler gerçekleştiriyoruz.

Bu itibarla kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Fatih Kırışık’a birlikte hareket etme noktasındaki yaklaşımları ve yakın ilgileri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Kırışık ise kendilerine gösterilen misafirperverlik için Rektör Uzun’a teşekkür ederek KBÜ ile BARÜ arasındaki akademik iş birliğinin önemine değindi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caykur genel muduru alim ureticinin cayi bitene kadar alimlarimiz devam edecek ZqxlA3LD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: “Üreticinin çayı bitene kadar alımlarımız devam edecek”

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarının kesintisiz sürdüğünü belirterek, “150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” dedi.

Çay İşletimleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarında zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle üreticilere sakin olmaları çağrısında bulundu. Kampanyanın planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Alim, üreticilerin elindeki tüm yaş çayın alınacağını vurguladı. Alim, üreticileri paniğe kapılmaması gerektiğini dile getirerek, “Yaş çay kampanyamız devam ediyor. 20 Mayıs’ta kampanyayı açtık. Bu yıl biliyorsunuz hava şartları nedeniyle biraz ötelenme oldu, normal şartlar altında alımlarımız devam ediyor. Bayram tatili 9 gün olması çay dönemine denk gelince, il dışından gelen üreticilerimiz de biraz acele edince oradan gelen bir yoğunluk oldu. Üreticilerimiz gelmişken çayı bitirip gidelim düşüncesiyle yola çıktılar. 19 bin ton stok olunca ister istemez iki günlük çay birikti. Bir gün ara verdik, bugün tekrar alımlarımıza başladık. Çay zaten şimdi tam kıvamına gelmiş durumda. Biz çayın tamamını almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sonuna kadar da üreticinin yanındayız. İnşallah tüm çayı alacağız. Üreticimizin de sıkıntı olur, alım durur gibi düşüncesi olmasın. Hiçbir kesintiye uğratmadan hayırlısıyla kampanyamızı bitirmeye çalışacağız” dedi.

Yaş çay alımlarında kampanya süresince 150 bin tonu aşan çay alımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Alim, “Ara vermek zorunda kalıyoruz, kontenjanı hiçbir şekilde 30 kilonun altına düşürmüyoruz. Kapasite belli, işleyeceğimiz çay belli ve çay 24 saatten fazla beklemiyor. Üreticilerimize her zaman söylüyoruz; makineleşmeye karşı değiliz, daha sağlıklı ve rahat çay hasadına karşı değiliz. Fakat acele edip herkes bir günde çayını bitirmeye çalışınca ister istemez sıkıntı oluyor. Bu sıkıntıyı aşabilmek için arada bir stoklar aşırı derecede yoğunlaşınca ara vermek zorunda kaldık. Birincide 20 bin ton gibi bir stok oluşmuştu. Bunun 24 saat içerisinde işlenmesi gerekiyor. Bugün itibarıyla çay alımlarımız devam ediyor. 150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin