Reklam
Reklam
66d884845d1ac
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 19:04 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık’tan Rektör Uzun’a ziyaret

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bartın’a gelen Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile iş birliği içerisinde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (Bartın TSO) çalışanlarına teknik danışmanlık hizmeti verilmesi üzerine Bartın TSO Başkanı Halil Balık ile bir protokol imzaladı.

66d884b4db9a9 scaled

Protokolün ardından Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, BARÜ ile uyum içerisinde başta bölge kurumlarına değer katacak nitelikli insan gücü yetiştirilmesi olmak üzere yapılabilecek eğitim faaliyetleri üzerinde duruldu.

BARÜ’nün de kurumsal paydaşı olduğu, Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) kapsamındaki son çalışmalar aktarılırken geçtiğimiz haftalarda BARÜ ve KBÜ arasında imzalanan ‘Akademik İş Birliği Protokolü’ ile ‘Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolü’nün iş birliği imkânları ve ortak yürütülebilecek projeler de değerlendirildi.

Ayrıca ziyarette, BARÜ’nün bu yıl yedinci kez bilim ve teknoloji tutkunlarını aynı çatı altında bir araya getireceği “Ar-Ge Proje Pazarı” üzerine görüş alışverişi yapıldı. Uluslararası katılımla Kutlubey Yerleşkesinde 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenecek festivalin önemine değinilirken bölge üniversiteleri olarak; eğitim öğretimden araştırma ve geliştirmeye, topluma hizmet uygulamalarından sosyal sorumluluk projelerine kadar geniş bir alanda sürdürülebilir iş ve güç birliği mesajı verildi.

66d884e9af415 scaled

Üniversitelerin ortak akıl kültürünü benimseyerek el birliğiyle geleceği inşa ettiğini vurgulayan Rektör Uzun, “Bulunduğumuz yerden başlayarak ülkemizin ulusal ve uluslararası alanda gelişimine katkıda bulunmak için bölge üniversiteleri olarak uyum içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yeni akademik yılda da yürütülecek faaliyetler hakkında tecrübe paylaşımında bulunmak üzere bir araya geliyor, ortak hedeflerimizi daha kapsamlı şekilde ileri noktalara taşımak amacıyla görüşmeler gerçekleştiriyoruz.

Bu itibarla kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Fatih Kırışık’a birlikte hareket etme noktasındaki yaklaşımları ve yakın ilgileri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Kırışık ise kendilerine gösterilen misafirperverlik için Rektör Uzun’a teşekkür ederek KBÜ ile BARÜ arasındaki akademik iş birliğinin önemine değindi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin