blank
Haber Merkezi tarafından
31 Ocak, 2025 10:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi Akademik Başarısıyla Yine Zirvede

Karabük Üniversitesi, THE'nın Alan Bazlı Dünya Üniversiteler sıralamasında Türkiye'de bilgisayar bilimleri alanında 4., mühendislik, tıp ve sağlık alanında ise 7. sırada yer alarak farkını ortaya koydu.

Karabük Üniversitesi Araştırma Destek Koordinatörlüğünden (ARDEK) alınan verilere göre, Times Higher Education (THE)’nın 2025 Alan Bazlı Dünya Üniversiteler Sıralamasında Karabük Üniversitesi, genel sıralamada Türkiye’de önde gelen birçok üniversiteyi geride bırakarak bilgisayar bilimleri alanında 4., mühendislik ile tıp alanlarında ise 7. sırada yer aldı. 

“BÜYÜK HEDEFLER İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin THE 2025 sıralamalarındaki başarısına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Karabük Üniversitesi olarak bilimsel araştırma ve eğitim kalitemizi her geçen gün artırıyoruz. Bilgisayar bilimleri, mühendislik, tıp ve sağlık gibi kritik alanlarda uluslararası sıralamalarda yer alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Daha büyük hedeflere ulaşmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

Karabük Üniversitesi bilimsel araştırma, uluslararası iş birlikleri ve güçlü akademik kadrosuyla Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasındaki yerini koruyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2025 18:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Düğün konvoyu YKS sırasında trafiği felç etti: 19 bin TL ceza

Karabük'te şehir merkezinden geçen düğün konvoyu klakson sesleriyle hem trafiği aksattı hem de sınavdaki öğrencilerin dikkatini dağıttı.
Olay, Ergenekon Mahallesi'nden başlayarak 5000 Evler Kanyon Köprü civarına kadar uzanan güzergahta meydana geldi. Konvoyda yer alan bazı araçlar, şerit ihlali yaparak trafiği tehlikeye attı. Vatandaşların ihbarı üzerine Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
Ekiplerin yaptığı incelemeler sonucunda, "halkın huzurunu bozacak şekilde trafiği tehlikeye düşürdüğü" tespit edilen 11 aracın tescil plakasına toplam 19 bin 197 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca kurallara uymayan 12 araca da çeşitli maddelerden cezai işlem uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin