29 Mayıs 2007 yılında kurulan Karabük Üniversitesi (KBÜ) 16’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutluyor.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, yayımladığı mesajında, KBÜ’nün geleceğin mesleklerine uygun kaliteli eğitim misyonu ve uluslararasılaşmada lider üniversite olma yolu vizyonuyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü belirtti. Donanımlı, özverili, gayretli, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu bilgi ve yeteneklere sahip, değerlerine bağlı bireyler yetiştirmenin KBÜ’nün en temel gayesi olduğunu ifade eden Polat, şunları kaydetti:
“Öğrencilerimizin mezunu olduklarında gurur duyduğu bir üniversite olmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 100 farklı ülkeden 12 bini aşkın uluslararası öğrenciyi bünyesinde barındıran ve Türkiye’de en fazla uluslararası öğrenciye sahip olan üniversite konumunda bulunuyoruz. Uluslararası başarılarımızın yanında Türkiye’de de üniversite-sanayi iş birliğine örnek çalışmalar yapan, yeşil ve akıllı kampüs ile öğrencilerimize imkanlar sunan, teknoloji yarışmalarına her sene çokça öğrencisi katılan ve mezunu en hızlı iş bulan üniversiteler arasında olmayı sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Karabük Üniversitesinin kurulmasında ve kısa zamanda önemli başarılara imza atarak bugünlere gelmesinde katkısı olan başta merhum Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere hayatını kaybeden tüm çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, kıymetli mesai arkadaşlarıma, üniversitemiz akademik ve idari personeline, desteklerini esirgemeyen kıymetli Karabüklülere, sanayicilerimize, Karabük Üniversitesinin dünya üniversiteleri arasında saygın konumda olmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyor, Karabük Üniversitesi ailesi adına üniversitemizin kuruluşunun 16. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.” (Nurettin Acar)
Karabük Üniversitesi 16 Yaşında
Kozlu Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. oturumu yapıldı
Kozlu Belediye Meclisi’nin 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilen 1. oturumunda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü.
Kozlu Belediye Meclisi’nde yoklama ve açılışın ardından gündem maddeleri okunarak bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşüldü. Toplantıda 2025 yılı gelir gider kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.
Gelirler Müdürlüğü’nün “Belediyemiz İktisadi ve Sosyal Tesislerindeki Uygulanacak Fiyat Tarifelerinin Belirlenmesi” ile ilgili talebi görüşülerek düzenleme yapılmak üzere değerlendirmeye alındı. “Su Aboneliği Güvence Bedelinin İadesi” ile ilgili madde ise oy birliği ile kabul edildi.
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün “Zonguldak İçme Suyu Tüneli ve Kanal İnşaatı Protokolü” ile ilgili talebi ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Toplu Taşıma Ücretlerine Zam” talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Toplantıda ayrıca gündem dışı madde de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunun ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi.


