TÜNELDE BİSİKLETLİ VAR
Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Doç. Dr. Mustafa Artar gazetemize yaptığı açıklamada, Karabük'e daha çok bisiklet yolu yapılmalı ve tüneline de ışıklı uyarı sistemi yerleştirilmeli talepleri gündeme geldi. Başkan Artar: “Türkiye’de bisikletliler rekreasyon amaçlı, ya da eğlence, dinlence aracı olarak festivallerde görülüyor. Aslında turizme çok büyük katkısı var. En önemli konu ise artık kent merkezlerinde yerel yöneticilerimizin bisiklet yollarına ağırlık vermelerini istiyoruz. Bisiklet sporunun yaygınlaşması için ilgili bakanlıklarının desteği ile iklim değişikliğinin konuşulduğu şu günlerde çözüm olacak projeler üretilmelidir. Karabük’te sokaklarda bisiklete binenlerin sayısının artmasını görmek istiyoruz. Karabük’te de yollarda bisikletli ölümünün olduğunu biliyoruz. Diğer illerde bulunan, uyarı sisteminin Karabük tünelinde de olmasını istiyoruz. Bisiklet sürücülerinin önemli sorunlarından olan tünellerdeki sürüş güvenliği problemidir. Karabük tüneline araçlar girmeden önce içerisinde bisikletli varsa, ışıklı levha ile uyarı butonu konulması önem taşımaktadır. Böylece tünelden geçecek bisikletliler girişteki butona basarak tünelden geçecek diğer sürücülerin uyarılmasını sağlıyor. “Tünelde bisikletli var” uyarı butonunun bir an önce konulmasını sizin aracılığınızla talep ediyoruz” dedi.
SİSTEMİN TÜM TÜNELLERE UYGULANMASI GEREKİYOR
Dernek Başkanı Artar, Türkiye'de pilot il olarak seçilen Antalya’daki uygulamanın olumlu tepkiler alması üzerine Karayolları Genel Müdürlüğünün tünellerin fazla olduğu Karadeniz Bölgesi de dahil tüm tünellere bisiklet butonu yerleştirmeye karar verdiğini söyledi. İlerleyen günlerde bisiklet butonu sisteminin elektronik bir sistemle otomatik hale geleceğini de aktardı: “Butona basmaya gerek duymayan bisikletçi, artık hiç durmadan geçebilecek ve otomatik olarak sensörler devreye girerek ışıkları yakacak, böylece tünelde bisikletli olduğunu araç sürücüleri görebilecek. Bisikletliler de tünelde daha güvenle seyredebilecek.”
Öte yandan Keltepe’de üçüncüsü düzenlenen bisiklet festivalinin mimarı dernek başkanları, Karabük’te daha fazla bisikletli olmasını ve yerel yöneticilerden bisiklete uygun yolların yapılmasını istedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)
Haberin videosuna buradan ulaşabilirsiniz.
Samsun’un İlkadım ilçesinde bir kısmı meskenin bodrumuna gizlenmiş 183,8 gram metamfetamin ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü gruplarınca yapılan çalışmada, A.E. (30) isimli şahsın üzerinde 23,50 gram ve 23,80 gram olmak üzere toplam 47,3 gram metamfetamin unsuru ele geçirildi. Şüpheliye ilişkin meskenin bodrum katında yapılan aramada da kabloların ortasına gizlenmiş halde 136,5 gram metamfetamin ile 1 hassas terazi bulundu. Toplam 183,8 gram metamfetamin ve hassas teraziye el koyan takımlar, uyuşturucu unsur ticareti yapmak kabahatinden şüpheliyi gözaltına aldı.