Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mart, 2022 22:57 tarihinde yayınlandı
0

Karabük TSO NRW GLOBAL İşbirliği İle Yatırımcılar Bir Araya Gelecek

(Haber Merkezi) Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, Alman Yatırım Danışmanlık Ajansı NRW.Global ile Karabüklü girişimci, sanayici ve yatırımcıları buluşturuyor.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’ni temsil eden ajans Karabük’te başlayan ağır sanayi hamlesine tarihsel ortaklığı bulunan bölgenin Karabük’e özel bir yakınlık ve ilgi gösterdiğinin altını çiziyor.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier konuya ilişkin;

“Karabük’ün ve ülkemizin ağır sanayının temelinin atılışının 85. Yılını kutlayacağımız süreçte kentimizin ve fabrikamızın kurulmasında önderimiz Atatürk’ün yönlendirmesiyle teknik ve ilişkisel payı olan Kuzey Ren-Vestfalya bölgesini temsil eden NRW.Global Yatırım Ajansıyla sanayicilerimizi ve üyelerimizi buluşturacak olmaktan mutluluk duyuyorum. Almanya ile işbirliği özellikle demir-çelik alanı için her zaman çok kıymetli oldu, yalnız bizim için değil, tüm dünya için Almanya bu anlamda değerli bir yere sahip. Karşılıklı istişarelerde bulunacağımız ve kısaca NRW olarak da biline Kuzey Ren-Vestfalya bölgesi ile nasıl işbirlikleri yapabileceğimizi göreceğimiz bu online buluşmaya üyelerimizin ve ilgililerin katılmasını çok önemli buluyorum” açıklamasında bulundu.

NRW.Global Business ise yazılı açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verdi;

“NRW.Global Business, Düsseldorf, Köln, Duisburg, Essen şehirlerinin de içinde bulunduğu Almanya – Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Dış Ticaret ve Yatırım Destek Ajansıdır. Söz konusu ajansın resmi Türkiye temsilciliği olarak, yurt dışında şirketleşip işlerini Avrupa’ya taşımak isteyen Türk iş insanlarına bölgemizi tanıtarak rehberlik ve bürokratik destek veriyoruz. Bir Alman kamu kurumu olarak bu hizmetlerimizi ücretsiz sunuyoruz. Kuzey Ren-Vestfalya, Türkiye pazarında başarılı bir şekilde faaliyet gösterip yurtdışında da var olmak ve pazar kazanmak isteyen Türk firmaları için Avrupa’ya mükemmel bir çıkış kapısı teşkil ediyor. Bölge olarak demir-çelik alanında tarihsel bağlarımızın olduğu Karabük bu anlamda bizim için değerli bir yere sahip.

Bu bağlamda Karabük TSO iş birliği ile 06.04.2022 Çarşamba günü (TSİ) 14.00-15.15 arasında online bilgilendirme semineri gerçekleştirilecek. Yurtdışından konusunda uzman konuklarında katılacağı söz konusu seminerde bir pazar ve ticaret bölgesi olarak Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti tanıtılarak, burada gerçekleştirilecek bir yapılanmanın firmalara sağlayacağı stratejik avantajlar üzerinde durulacak.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
motorculardan anitkabire bayrak surusu JnM7Ia11
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Motorculardan Anıtkabir’e “bayrak sürüşü”

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geleneksel hale gelen bayrak sürüşü etkinliğinde, 83 motosiklet tutkunu Türk bayrağını Samsun’dan Anıtkabir’e taşıdı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda, Safranbolu’dan teslim alınan Türk bayrağı motosiklet konvoyu eşliğinde anlamlı bir yolculuğa çıkarıldı. Yaklaşık 1100 kilometrelik rotada ilerleyen grup, ilk olarak Milli Mücadele’nin başladığı Samsun’a ulaştı.

Samsun’da Türk bayrağını gururla dalgalandıran motosiklet tutkunları, daha sonra rotalarını başkent Ankara’ya çevirdi. 83 kişiden oluşan grup, Anıtkabir’e ulaşarak anlamlı sürüşü tamamladı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, her yıl düzenledikleri etkinliği büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her yıl bu kutsal emaneti taşımaktan ve bu rotayı tamamlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin