Karabük TEOG’da Başarılı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Ocak, 2016 08:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük TEOG’da Başarılı

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı 1.Dönem TEOG Sınav sonuçları açıklanırken, bu yıl ki sınavlarda başarı oranının arttığı bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse; Sınav sonuçları üzerinde ayrıntılı değerlendirme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, “Genel bir değerlendirmede bulunmak gerekirse; bu yılki TEOG sonuçlarını son üç yılın 1. Kanaat dönemi TEOG sınav sonuçları ile mukayese ettik. Geçen yılın aynı dönemine göre Matematik dersinde 4 puan, Fen ve Teknoloji dersinde 2 puan, Yabancı Dil dersinde 10 puan ve T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde 1 puan artış olduğunu; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde 6 puan, Türkçe dersinde de 3 puan düşüş yaşandığını ancak bu iki dersin ilin TEOG sınavı yapılan altı dersinden ders başarı sıralamasında ilk 2 sırayı aldığını söyledi. Başarı artışları ve en başarılı olunan iki dersteki cüzi düşüşün nedenleri üzerinde öğretmen, okul, ilçe ve il genelinde analizler yapılarak, zümre kurullarının tespitleri de dikkate alınarak önlem alınacağını söyledi. Yine bu bağlamda açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz 8 öğrencinin tüm derslerden 100 tam puan aldığını; bu öğrencilerden birinin bir resmî okulumuzun, yedisinin de iki ayrı özel okulumuzun öğrencisi olduğunu söyledi. Yine sınavda Türkçe dersinden 90, Matematik dersinden 126, Fen ve Teknoloji dersinden 130, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 142, İngilizce dersinden 157 ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden de 622 öğrencimizin bu derslerdeki tüm soruları doğru cevaplandırdıklarını söyleyerek bu başarılı sonuçları almamızda öncülük eden, emeği geçen Sayın Valimiz, İl/İlçe Milli Eğitim ve okul yöneticilerimiz başta olmak üzere öğretmen, öğrenci ve velilerimize bu vesile ile teşekkür ediyor; destek ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun yeni osbde surec hizlaniyor zO9ecutw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun Yeni OSB’de süreç hızlanıyor

Samsun’da kurulma çalışmaları süren ve Türkiye’nin en modern organize sanayi bölgelerinden(OSB) biri olması hedeflenen Yeni OSB’de önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Projenin geleceğini şekillendirecek başlıklar masaya yatırıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen Yeni OSB Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Toplantısı’na, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Vali Yardımcısı V./Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, organize sanayi bölgesinde yer alan küçük ölçekli parsellerin ön tahsis şartları ele alınırken, altyapı inşaatları kapsamında yapılması planlanan ilave çalışmalar da değerlendirildi. Bunun yanı sıra, OSB içerisinde planlanan liman ve mendirek alanına ilişkin dolgu planları doğrultusunda hazırlanacak oşinografik ve hidrografik rapor süreci görüşüldü.

Ayrıca, yaklaşık 390 hektarlık alanı kapsayan bölgenin mevcut durumunun tespiti için yapılacak çalışmalar ile OSB’nin genişleme sürecine yönelik imara esas jeolojik etüt konuları da gündeme geldi.

Toplantı, Yeni OSB’nin planlama ve yatırım sürecinde atılacak adımların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin