Karabük'te Cumhuriyet kutlamalarının salona alınması tartışıldı
Karabük'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının kapalı spor salonuna alınması tartışma yaratırken, Safranbolu'da fener alayı coşkuyla gerçekleştirildi.

Karabük’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının kapalı spor salonunda gerçekleştirilmesi tartışma yaratırken, Safranbolu’da düzenlenen fener alayı Cumhuriyet coşkusunu sokaklara taşıdı. Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı.
Karabük ve ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Karabük merkezindeki resmi kutlama programı Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilirken, Safranbolu’da düzenlenen fener alayı vatandaşların yoğun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.
KARABÜK’TE KUTLAMALAR KAPALI SPOR SALONUNDA YAPILDI

Karabük’te Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. 29 Ekim günü saat 10.30’da Valilik makamında tebrikleri kabul eden Vali Oktay Çağatay, ardından Yenimahalle Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kutlama programına katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Vali Çağatay, Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı. Tören geçidinin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu, şiirler okundu. Program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
Öğrencilerin gösterileri törene renk katarken, kutlamaların kapalı spor salonunda gerçekleştirilmesi kamuoyunda tartışma konusu oldu. Bazı vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı gibi toplumsal hafızada önemli bir yere sahip olan bir günün meydanlarda, halkın daha geniş katılımıyla kutlanması gerektiğini dile getirdi.
SAFRANBOLU’DA FENER ALAYIYLA CUMHURİYET COŞKUSU

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’da ise Cumhuriyet Bayramı, sokaklara taşan coşkuyla kut
landı. Safranbolu Kaymakamlığı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen fener alayına çok sayıda vatandaş katıldı.
Türk bayrakları ve meşalelerle bir araya gelen vatandaşlar, marşlar eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümünü kutladı. Türk bayrakları taşıyan askerlerin de korteje eşlik ettiği yürüyüşte, Safranbolu sokaklarında kırmızı-beyaz görüntüler oluştu.
Olumsuz hava koşullarına rağmen yoğun katılımın gözlendiği etkinlikte meşaleler geceyi aydınlatırken, vatandaşların Cumhuriyet coşkusu sokaklara yansıdı.
VATANDAŞLARDAN KUTLAMALARIN SALONA ALINMASINA TEPKİ
Karabük’te kutlamaların kapalı spor salonunda yapılmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar, geçmiş yıllarda Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin kent meydanlarında gerçekleştirildiğini hatırlattı.
Kutlamaların kapalı alanlarla sınırlı kalmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı’nın toplumun her kesimini bir araya getiren, ortak heyecanı meydanlara taşıyan etkinliklerle kutlanması gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
TümüYorumlar
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.


