Karabük Tanıtım Günleri" Hazırlıkları Sürüyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Eylül, 2022 13:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Tanıtım Günleri” Hazırlıkları Sürüyor

KARDERFED tarafından, Karabük’ün tanıtılması konusunda geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmaların devamında bu yıl İstanbul Maltepe’de yapılacak Karabük tanıtım günleri için yoğun hazırlıklar devam ediyor.

Kültür, Turizm, Tarih, Doğa, ve tüm yönleriyle Sanayi Kenti Karabük teması ile 8-11 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe Etkinlik alanında yapılacak Karabük Tanıtım günlerine, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Karabük’ün tanıtımına büyük katkı sağlayan etkinliklere öncülük eden KARDERFED bu yılda, Karabük’te kurum ve kuruluşlar ile birlikte hazırlıklarını büyük özveri ile sürdürüyor.

Karabük Tanıtım Günleri hazırlıkları kapsamında, geçtiğimiz günlerde Karabük Valiliği toplantı salonunda yapılan istişare toplantısına, Karabük Valisi Fuat Gürel, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Ticaret Odası ve Kardemir temsilcileri, ilgili kurum müdürleri ve KARDERFED yetkilileri katılmış ve yapılacak faaliyetler ile ilgili istişarelerde bulunmuştu.

4 Büyük Dernek ve Konfederasyonun başkanlığını yürüten  Cevdet Akay ve ekibinin, büyük çaba gösterdiği etkinlik hazırlıklarında, İstanbul ve çevre illerin yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından Karabük sevdalısının katılması bekleniyor. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
alev topuna donen tirdan atlayarak kurtuldu tamirciden sikayetci oldu t1p3dMUt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alev topuna dönen tırdan atlayarak kurtuldu, tamirciden şikayetçi oldu

Samsun-Ankara kara yolunda seyir halindeki mobilya yüklü tırın çekicisi çıkan yangında küle döndü. Sürücü, alevlerin yükseldiğini fark edince kendini son anda araçtan atarak kurtulurken, kısa süre önce bakım yaptırdığı tamirci hakkında şikayetçi oldu.

Olay, 29 Nisan gecesi saat 01.10’da Samsun-Ankara yolu Tekeli mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan uyruklu İbrahim Semed (61) idaresindeki 77 DR 315 plakalı çekici ve ona bağlı 99 ZX 475 plakalı mobilya yüklü yarı römork, Samsun’dan Kavak istikametine seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle ön kısmından yanmaya başladı. Yangını fark eden sürücü, aracı durdurarak kendini dışarı attı. Olayda yaralanan olmazken, alevler kısa sürede tüm aracı sardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ancak tır tamamen yanarak geriye demir yığını kaldı.

Sürücü İbrahim Semed, aracında kısa süre önce bakım yaptırdığını belirterek, yangının elektrik aksamından kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü. Aracın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Semed, yaklaşık 2 milyon lira zararının olduğunu söyledi. Tır sürücüsü İbrahim Semed, yangından 4 saat önce Trabzon Köprübaşı’nda aracını tamir ettirdiğini belirterek, “Aracımda yangın çıkınca canımı zor kurtardım. Kendimi araçtan son anda dışarı attım. Pasaportum, telefonum her şeyim de araçla yandı. Tamirciden şikayetçiyim” dedi.

Bugün Samsun Adliyesine giden İbrahim Semed, olayla ilgili sorumlular hakkında “mala zarar verme” ve “öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin