Orhan Gürbüz
•Başkanım terminal çalışması için teşekkürler
Karabük Belediyesi, şehir içi ve şehirler arası ulaşımı daha konforlu ve modern hale getirmek amacıyla Otobüs Terminali’nde kapsamlı bir tadilat projesi başlatıyor. Toplamda 3.213 m² kapalı alan ve 66 m² teras alanına sahip olacak şekilde planlanan proje, terminalin hem iç hem de dış mekanlarında önemli yenilikler içeriyor.
İç Mekan ve Hizmet Alanları
Yolcuların ve çalışanların ihtiyaçlarına yönelik olarak, bilet satış ofisleri, emanet ve kayıp eşya bölümleri, lostra, berber, hediyelik eşya dükkanları,zabıta ve polis noktaları gibi hizmet birimleri modernize edilecek. Mevcut kafe alanı kaldırılarak, yerine lokanta ve kafe entegrasyonu sağlanacak ve 45 m²’lik yeni bir teras alanı oluşturulacak. Ayrıca, bekleme salonu genişletilerek yolculara daha ferah bir alan sunulacak.
Dış Cephe ve Yapısal Yenilikler
Terminalin dış cephesi kompozit kaplama ile yenilenerek modern bir görünüm kazandırılacak. Dış kolonlar da aynı malzeme ile kaplanacak. Çatı makaslarının altı, kuşların girmesini engelleyen mesh tavanlarla kapatılarak hijyen ve güvenlik artırılacak.
Peyzaj Düzenlemeleri
Terminal çevresinde estetik peyzaj düzenlemeleri yapılarak, yolcuların bekleme süreçlerinde rahat edebileceği açık ve dinlenme alanları oluşturulacak.
Bodrum Kat ve Teknik Altyapı
Bodrum katta otopark alanı ve teknik hacimler optimize edilerek, terminalin operasyonel süreçlerinin verimli işlemesi için gereken altyapı sağlanacak.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Karabük’ün ulaşım altyapısını güçlendirmek adına önemli bir adım atıyoruz. Otobüs terminalimizde gerçekleştireceğimiz bu kapsamlı yenileme çalışmalarıyla, hemşehrilerimize daha konforlu ve modern bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Terminalimizin iç ve dış mekanlarında yapacağımız düzenlemelerle, estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek, Karabük’e yakışır bir tesis oluşturacağız.”
Karabük Otobüs Terminali Tadilat Projesi, şehrin ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modern, fonksiyonel ve estetik bir yapı oluşturmayı hedefliyor.
Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.
“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.
Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.
Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.
Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.
Orhan Gürbüz
•Başkanım terminal çalışması için teşekkürler