Orhan Gürbüz
•Başkanım terminal çalışması için teşekkürler


Karabük Belediyesi, şehir içi ve şehirler arası ulaşımı daha konforlu ve modern hale getirmek amacıyla Otobüs Terminali’nde kapsamlı bir tadilat projesi başlatıyor. Toplamda 3.213 m² kapalı alan ve 66 m² teras alanına sahip olacak şekilde planlanan proje, terminalin hem iç hem de dış mekanlarında önemli yenilikler içeriyor.
İç Mekan ve Hizmet Alanları
Yolcuların ve çalışanların ihtiyaçlarına yönelik olarak, bilet satış ofisleri, emanet ve kayıp eşya bölümleri, lostra, berber, hediyelik eşya dükkanları,zabıta ve polis noktaları gibi hizmet birimleri modernize edilecek. Mevcut kafe alanı kaldırılarak, yerine lokanta ve kafe entegrasyonu sağlanacak ve 45 m²’lik yeni bir teras alanı oluşturulacak. Ayrıca, bekleme salonu genişletilerek yolculara daha ferah bir alan sunulacak.
Dış Cephe ve Yapısal Yenilikler
Terminalin dış cephesi kompozit kaplama ile yenilenerek modern bir görünüm kazandırılacak. Dış kolonlar da aynı malzeme ile kaplanacak. Çatı makaslarının altı, kuşların girmesini engelleyen mesh tavanlarla kapatılarak hijyen ve güvenlik artırılacak.
Peyzaj Düzenlemeleri
Terminal çevresinde estetik peyzaj düzenlemeleri yapılarak, yolcuların bekleme süreçlerinde rahat edebileceği açık ve dinlenme alanları oluşturulacak.
Bodrum Kat ve Teknik Altyapı
Bodrum katta otopark alanı ve teknik hacimler optimize edilerek, terminalin operasyonel süreçlerinin verimli işlemesi için gereken altyapı sağlanacak.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Karabük’ün ulaşım altyapısını güçlendirmek adına önemli bir adım atıyoruz. Otobüs terminalimizde gerçekleştireceğimiz bu kapsamlı yenileme çalışmalarıyla, hemşehrilerimize daha konforlu ve modern bir hizmet sunmayı hedefliyoruz. Terminalimizin iç ve dış mekanlarında yapacağımız düzenlemelerle, estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek, Karabük’e yakışır bir tesis oluşturacağız.”
Karabük Otobüs Terminali Tadilat Projesi, şehrin ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde modern, fonksiyonel ve estetik bir yapı oluşturmayı hedefliyor.
SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Orhan Gürbüz
•Başkanım terminal çalışması için teşekkürler