Karabük Şehir Merkezine 100 Milyon TL’lik Büyük Yatırım Başladı - Karabük Haber Postası
677cd4564a243
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
07 Ocak, 2025 10:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Şehir Merkezine 100 Milyon TL’lik Büyük Yatırım Başladı

Karabük Belediyesi’nin öncülüğünde, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Enerjisa iş birliğiyle Kardemir Kavşağı’ndan başlayarak Zonguldak Caddesi ve Melise Caddesi’ni kapsayan 100 milyon TL’lik yatırımın çalışmaları başladı.

Proje kapsamında, 1.800 metre uzunluğunda refüj düzenlemesi yapılacak, kaldırımlar tamamen yenilenecek ve modern aydınlatma direkleri yerleştirilecek. Ayrıca peyzaj çalışmaları ve binaların dış cephe düzenlemeleriyle bölge, modern ve estetik bir görünüme kavuşturulacak. Yenileme çalışmalarıyla Karabük halkına daha güvenli, estetik ve konforlu bir ulaşım güzergâhı sunulması hedefleniyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projenin önemine dikkat çekerek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bu güzergâh, Karabük’ün en yoğun ve önemli ulaşım noktalarından biri. Başlattığımız bu proje ile bölgeyi modern, güvenli ve estetik bir hale getireceğiz. Karayolları ve Enerjisa ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, sadece bugünü değil, Karabük’ün geleceğini de inşa etmeye yönelik bir adım. Daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı tüm gücümüzle sürdüreceğiz.”

Modern Bir Görünüm ve Daha Güvenli Ulaşım
Proje kapsamında; kaldırımlar yenilenirken, bölgedeki çevre düzenlemeleri ve binaların cephe düzenlemeleriyle şehir merkezinde büyük bir dönüşüm sağlanacak. Modern aydınlatma direkleriyle güzergâhın hem estetik hem de güvenlik açısından yeni bir kimlik kazanması bekleniyor.

Karabük Belediyesi, bu yatırımla şehir merkezinde estetik, güvenlik ve yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Çalışmaların kısa süre içinde tamamlanarak, Karabük halkının hizmetine sunulması planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Otobüs Duraklarına “Park Yasaktır” Uyarısı

Karabük Belediyesi, otobüs duraklarında hatalı park nedeniyle yaşanan aksamaları önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Durak işaretlerinin bulunduğu levhalara ek olarak “Otobüs Durağı – Park Yasaktır” yazılı uyarı levhaları yerleştirilmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, özellikle yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde bazı sürücülerin otobüs duraklarını park yeri olarak kullanması, hem toplu taşıma araçlarının güvenliğini tehlikeye atıyor hem de yolcuların inip binmesini zorlaştırıyor. Bu durumun önüne geçmek için mevcut duraklara ikinci bir uyarı levhası eklenmesine karar verildi.

Yetkililer, yeni levhaların özellikle sürücülerin dikkatini çekecek şekilde büyük ve okunaklı harflerle tasarlandığını belirterek, “Duraklara park eden araçlar nedeniyle otobüsler yolcu alamıyor, zaman kaybı yaşanıyor ve trafik akışı olumsuz etkileniyor. Bu levhalarla farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uygulamanın ilk etapta şehir merkezindeki ana durak noktalarında hayata geçirildiği, ardından tüm duraklara yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Belediye ayrıca, uyarılara rağmen duraklara park eden araçlar için trafik cezası uygulanacağını da hatırlattı.

Karabüklü vatandaşlar ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde duraklar işgal ediliyor, otobüse binmekte zorlanıyorduk. Bu levhaların caydırıcı olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin