Reklam
Reklam
677cd4564a243
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
07 Ocak, 2025 10:15 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Şehir Merkezine 100 Milyon TL’lik Büyük Yatırım Başladı

Karabük Belediyesi’nin öncülüğünde, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Enerjisa iş birliğiyle Kardemir Kavşağı’ndan başlayarak Zonguldak Caddesi ve Melise Caddesi’ni kapsayan 100 milyon TL’lik yatırımın çalışmaları başladı.

Proje kapsamında, 1.800 metre uzunluğunda refüj düzenlemesi yapılacak, kaldırımlar tamamen yenilenecek ve modern aydınlatma direkleri yerleştirilecek. Ayrıca peyzaj çalışmaları ve binaların dış cephe düzenlemeleriyle bölge, modern ve estetik bir görünüme kavuşturulacak. Yenileme çalışmalarıyla Karabük halkına daha güvenli, estetik ve konforlu bir ulaşım güzergâhı sunulması hedefleniyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projenin önemine dikkat çekerek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bu güzergâh, Karabük’ün en yoğun ve önemli ulaşım noktalarından biri. Başlattığımız bu proje ile bölgeyi modern, güvenli ve estetik bir hale getireceğiz. Karayolları ve Enerjisa ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, sadece bugünü değil, Karabük’ün geleceğini de inşa etmeye yönelik bir adım. Daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı tüm gücümüzle sürdüreceğiz.”

Modern Bir Görünüm ve Daha Güvenli Ulaşım
Proje kapsamında; kaldırımlar yenilenirken, bölgedeki çevre düzenlemeleri ve binaların cephe düzenlemeleriyle şehir merkezinde büyük bir dönüşüm sağlanacak. Modern aydınlatma direkleriyle güzergâhın hem estetik hem de güvenlik açısından yeni bir kimlik kazanması bekleniyor.

Karabük Belediyesi, bu yatırımla şehir merkezinde estetik, güvenlik ve yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Çalışmaların kısa süre içinde tamamlanarak, Karabük halkının hizmetine sunulması planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dfa840bc 3cb0 4df5 898b ad6da62035f3
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
21 Mayıs, 2026 10:13 tarihinde yayınlandı
0

Yıldırım “Devlet Eliyle Ticaret Son Bulmalı”

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, devlet eliyle yürütülen ticari faaliyetlerin küçük esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, adil rekabet ortamının yeniden sağlanması çağrısında bulundu.

Yıldırım yaptığı açıklamada, devletin asli görevinin ticaret yapmak değil; üreticiyi, esnafı ve girişimciyi desteklemek olduğunu ifade etti. Öğretmenevlerinden sosyal tesislere, polis evlerinden düğün salonlarına, lokantalardan çay bahçelerine kadar birçok alanda kamu eliyle ticaret yapıldığını belirten Yıldırım, okullarda sürekli hale gelen kermes uygulamalarının da küçük esnafı olumsuz etkilediğini söyledi.

Kamu işletmelerinin vergi ve maliyet avantajına sahip olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bir tarafta bütün sermayesini, emeğini ve geleceğini işletmesine bağlayan esnafımız, diğer tarafta personel maaşı devlet tarafından karşılanan kamu işletmeleri bulunmaktadır. Bu şartlarda adil rekabetten söz etmek mümkün değildir” dedi.

Esnafın ağır ekonomik yük altında ayakta kalmaya çalıştığını vurgulayan Yıldırım, elektrik, kira, SGK, vergi, POS komisyonları, kredi faizleri ve yüksek gecikme zamlarının küçük işletmeleri zorladığını ifade etti.

Esnafın ekonominin temel taşı olduğunu belirten Yıldırım, “Esnaf sadece ticaret yapan kişi değildir; istihdam sağlayan, vergisini ödeyen, mahallesine sahip çıkan ve şehrin sosyal yapısını ayakta tutan unsurdur” diye konuştu.

Açıklamasında çağrısını yineleyen Yıldırım, devletin ticaretin rakibi değil düzenleyicisi olması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Devlet eliyle ticaret acilen son bulmalı; ticaret, yatırım yapan, risk alan ve vergisini ödeyen esnafa bırakılmalıdır. Esnafımızı vergi adaleti, krediye erişim, finansman destekleri, POS komisyonları, yüksek faiz ve gecikme zamları ile istihdam maliyetleri konusunda korumak zorundayız. Ayakta kalan esnaf güçlü ekonomi demektir. Güçlü ekonomi ise güçlü Türkiye demektir.” 

Bizi sosyal medyadan takip edin