Karabük Ormanlarında Sonbahar Güzelliği - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Kasım, 2021 11:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Ormanlarında Sonbahar Güzelliği

Türkiye’nin yüz ölçümü bakımından ve en büyük blok ormanlarını da içinde barındıran Karabük ormanlarında sonbaharın gelmesiyle birlikte ağaçlar renk cümbüşüne büründü.
Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri olarak gösterilen Karabük ormanlarında, kasım ayında sonbahar güzelliğini göstermeye başladı. Dünyada çok az ormanda görülebilecek kadar çok sayıda ağaç, bitki ve hayvan türünü barındıran orman ekosistemine sahip olan bölge, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor. İlkbahar ve yaz boyunca dağların üzerini kaplayan yeşil örtü, sonbaharın gelmesiyle yerini sarı ve kırmızı tonlara bırakıyor. Farklı renklerin bir araya gelip oluşturduğu eşsiz manzara, drone ile havadan görüntülendi. Doğa tutkunlarına da keyifli bir zaman yaşatan Karabük ormanları, eşsiz güzelliği ile insanları mest ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
f23
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 10:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te vaşak, domuzlar ve tavşan fotokapanla görüntülendi

Karabük’ün Ovacık ilçesinde vaşak, domuzlar ve tavşan fotokapanla görüntülendi.

Doğasever Ramazan Işık, evinin yakınlarındaki ormanlık alana yerleştirdiği fotokapanla yaban hayvanlarını takip ediyor. Bölgede sık sık yaban hayatını kayda alan Işık’ın son görüntülerinde domuz sürüleri, yaban tavşanı ve vaşak yer aldı.

Görüntülerde, domuz sürülerinin arazide dolaştığı, vaşak ile tavşanın ise yiyecek aradığı anlar kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin