karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ekim, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Karabük, “Muhtemel Eğitim Süresinde” Türkiye ikincisi oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2023 yılı Muhtemel Eğitim Süresi (MES) verilerine göre, Karabük 19,7 yıllık süreyle Ankara’yı geride bırakarak İstanbul’un ardından Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldı. Bu sonuçla, Karabük’ün eğitim alanında yakalamış olduğu gelişmeyi bir kez daha gözler önüne serdi.
TÜİK verilerine göre; Türkiye genelinde ilkokula başlama çağındaki bir bireyin en yüksek eğitim kademesini tamamlayana kadar eğitim hayatında geçirmesi muhtemel süre 2023 yılında ortalama 17,9 yıl olarak gerçekleşti. 2023 yılında, il düzeyinde en yüksek muhtemel eğitim süresi 20,3 yıl ile İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul’u, 19,7 yıl ile Karabük, 19,6 yıl ile Ankara, 19,1 yıl ile Rize ve Erzincan izledi.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eğitim Kenti Karabük Projemizin meyvelerini almaya devam ediyoruz. Türkiye ikincisi olmamız, ilimizin eğitime verdiği önemin somut bir göstergesidir. Bu başarı, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin velilerimizin ve tüm eğitim paydaşlarının ortak çabasının bir sonucudur. Eğitim altyapımızı güçlendirmeye ve öğrencilerimize daha iyi imkanlar sunmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, gelecek yıllarda bu başarıyı daha da ileriye taşımaktır. Amacımız ve gayretimiz Karabük’ü eğitimde marka bir İl haline getirmektir." dedi.
TÜİK verilerine göre; Türkiye genelinde MES, 2023 yılında kadınlar için 18,4 yıl, erkekler için ise 17,6 yıl oldu. Her iki cinsiyette de en yüksek MES değeri İstanbul’da gerçekleşti. Erkeklerde İstanbul’u Karabük, Ankara, Erzincan ve Bayburt izlerken; kadınlarda sıralama Karabük, Tunceli, Ankara ve Rize olarak gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
ugur ucar bizim icin kazanarak devam etmek onemli dgkmagwE
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Uğur Uçar: “Bizim için kazanarak devam etmek önemli”

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Hatayspor maçının ardından, "İkinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli" dedi.
Trendyol 1. Lig’in 29. haftasında Çorum FK, evinde konuk ettiği Hatayspor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, "Boşa geçen 45 dakika, çok kötü bir ilk yarı, benim kabul etmeyeceğim bir oyun sahada vardı. Ama ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli. Önümüzdeki Bolu maçına bakacağız" diye konuştu.
Takım kadrosu ile ilgili de değerlendirme yapan Uğur Uçar, "Geçen haftaya göre değişiklikler yaptık. Ama istediğimiz performansı alamadık. Bu inişler, çıkışlar olabilir. Ama oynayan, oynamayan herkes birlikte hareket etmek zorunda. Çünkü hedefimiz aynı, bu hedef doğrultusunda aile ortamını sağlamak için herkesin birbirine destek olması gerekiyor. Oynamayan oyuncular için bir uygunsuzluk yok. Onlarla da konuşuyoruz. Şans vermek isterim ama oyuncu değişikliklerini maçın gidişatına göre yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin