Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Şubat, 2023 14:47 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Milli Eğitim Sahra Mutfağı Kuracak

Merkez üssü Kahramanmaraş ili olmak üzere, çevre illerde meydana gelen depremden etkilenen depremzedelere yemek vermek için Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından deprem bölgesinde sahra mutfağı kurulacak.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,  “Gaziantep İslahiye’de bir sahra mutfağı kurmak üzere İlimiz Merkezindeki okullarda görevli idareci ve öğretmenlerimiz ile aşçı ve aşçı yardımcılarından oluşan ekip  yola çıktı. Rabbim onların yolunu açık eylesin. Gün birlik ve beraberlik günü. Karabük Eğitim Ailemizin her biri, tüm vatandaşlarımız ile birlikte el birliği ile ellerinden gelen her şeyi yapmaktadırlar. Yapılan her türlü çalışmalarımız Bakanlığımızın ve Valiliğimizin koordinesinde devam etmektedir. Deprem bölgesinde en çok neye ihtiyaç var ise onun için mücadelemiz devam etmektedir.  Allah’ın izni ile bu zor zamanları da atlatacağız. Bizler birlikte güçlüyüz.” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede bilyali araba yarisi heyecani MZHrkTYQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Gümüşhane’de bilyalı araba yarışı heyecanı

Gümüşhane Üniversitesi’nde düzenlenen Günifest Bahar Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen geleneksel bilyalı araba yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

2025-2026 eğitim ve öğretim yılı Günifest Bahar Şenlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve akademisyenler eğimli arazi üzerinde kurulan parkurda bilyalı arabalarla yarıştı. Gümüşhane Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen yarışlara Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız da katıldı.

Kıyasıya mücadelelere sahne olan yarışlarda zaman zaman küçük kazalar yaşanırken katılımcılar adrenalin dolu anlar yaşadı. Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan bilyalı arabalarla gerçekleştirilen yarışlar izleyenlerden de yoğun ilgi gördü.

Etkinlikle ilgili konuşan Prof. Dr. Oktay Yıldız, “Gümüşhane bölgesinin geleneksel, çok kadim bir oyuncağı var. Eski zamanlarda bölgede çok sayıda nakliyeci olunca araçlardan çıkan atık parçaların geri dönüşümünde kullanılan bilyalar, bilyalı arabalara dönüştürüldü. Biz de bunu Günifest adı altında üniversitemizde gerçekleştirdik. Üniversitemiz oldukça eğimlidir. Bu alan içerisinde Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki hocalarımızın bizzat kendi el emekleriyle yapmış oldukları bilyalı arabalarla birlikte çok keyifli bir Günipist organizasyonu yaptık” dedi.

“Rampalardan aşağı inerken korktum”

Yarışlarda çok eğlendiğini dile getiren Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Furkan Ayvaz, “Bilyalı arabalarımızı 10 adet olarak yaptık ve güzel bir sonuç aldık. Ben de kullandım. Hem bu fikri ortaya atmış biri olarak çok eğlendim. Çok güzel bir şekilde kayıyor. Çok heyecan verici. Sürati yüksek oluyor ama kontrolü çok güzel ve rahat. Sadece bilyalar olduğu için biraz sertti. Rampalardan aşağı gelirken biraz korktum. Virajları alırken düşecekmiş gibi oluyorsun ama düşmüyorsun. Güzeldi. Arkadaşlarım da eğlendi bence” diye konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Ayşe Batuk ise “Bilyalı etkinliğine ilk defa katıldım. 26 yaşındayım ve ilk defa böyle bir deneyim yaşadım. Çok eğlenceliydi; hem çok eğlendim hem de korktum. Bacaklarım titriyordu. Çok korkunçtu. Arkadaşım kaza yaptı ama ufak sıyrıklarla atlattı” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin