Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Haziran, 2018 14:23 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Milletvekili Mehmet Ali  Şahin :” Yeni bölümler kılavuza girecek”

Karabük Milletvekili ve  TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Yenice Meslek Yüksekokulu’ndaki yeni bölümlerle ilgili Yenice Platformu Sözcüsü Mustafa Akay’la yaptığı telefon görüşmesinde, “Olumsuzluk giderildi, yeni bölümler kılavuza girecek” dedi.

Bilindiği gibi, Yenice’nin tüm renkleri Yenice Platormu’nun çağrısı üzerine Karabük Üniversitesi  Rektörü Prof. Refik Polat’ı ziyaret etmişler ve iki bölümün teklif edilmesini istemişlerdi.

Üniversite Senatosu bu isteği olumlu bulmuş ve YÖK’e yazmıştı. YÖK’ten olumsuz yazı gelmesi üzerine de Yenice’de tepkiler oluşmuştu.

Karabük Milletvekili M. Ali Şahin, bu olumsuzluğun Karabük’e mitinge gelen Başbakan Binali Yıldırım’a iletildiğini belirttiği konuşmasında, “Sayın Başbakanımız hemen YÖK Başkanını arayarak, Yenice Meslek Yüksekokulu’nda iki yeni bölümün açılması talimatını verdi. Bizler de işi takip ederek bir olumsuzluğun önüne geçtik. Konu Rektörlüğe iletildi. İki yeni bölüm kılavuza girecek ve yeni eğitim-öğretim yılında Yenice Meslek Yüksekokulu’nda bu bölümlere öğrenci alınacak” dedi.

Yenice Platformu Sözcüsü Mustafa Akay, konuyla ilgili olarak “İlçemiz için hayati önem taşıyan bu konuyu başbakana iletenlere ve çözümü konusunda katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Yüksekokul Derneği yöneticileri Mücahit Toprak ve Temel Derebaşı’da Okul Müdürü Prof. İsmail Karacan’ı ziyaret ettiler ve Rektör Prof. Dr. Refik Polat’la iletişime geçtiler ve sorunun çözümünü istediler.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 8
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
08 Mayıs, 2026 11:54 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü gençlerden “Bugün Fidan, Yarın Nefes” projesi

“Bugün Fidan, Yarın Nefes” adlı çevre bilinci projesi kapsamında bir söyleşi düzenlendi. Etkinlikte ağaçlandırma, sürdürülebilir çevre, orman yangınlarının nedenleri ve alınması gereken önlemler ele alındı.

Proje, Karabük Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından hazırlandı. Söyleşiye konuşmacı olarak Orman Genel Müdürlüğü İşletme Şefi Hakan İşcan katıldı. Program sonunda İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Büyükyılmaz ve Kulüp Danışmanı Prof. Dr. Ramazan Uygun tarafından İşcan’a plaket takdim edildi.

Söyleşi formatında gerçekleştirilen etkinlikte Hakan İşcan katılımcılara çevre konularında bilgi verdi. Öğrenciler merak ettikleri soruları doğrudan konuşmacıya yönelterek yanıt aldı. Etkinlik plaket takdimiyle sona erdi.

Projenin temel amacının üniversite öğrencilerini çevre konusunda bilinçlendirmek, çevre duyarlılığını yaygınlaştırmak ve daha yeşil bir gelecek için somut adımlar atılmasını sağlamak olduğu ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin