Karabük Milletvekili Akay'dan Yerel Basın İçin Çağrı - Karabük Haber Postası
67764bfe81e88
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Ocak, 2025 11:19 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Milletvekili Akay’dan Yerel Basın İçin Çağrı

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yerel basının içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek hükümeti eleştirdi.

Akay, iktidarın tasarruf politikalarını emekçilerin sırtına yüklediğini ifade ederek, kamu kurumlarında günlük gazete alımının yasaklanması ve ilan yayınlama rayiç bedellerinin beş katına çıkarılmasıyla yerel gazetelerin ilan gelirlerinden mahrum bırakıldığını belirtti.

Karabük’te 32 yıllık yayın hayatına sahip Bölgenin Sesi Gazetesi’nin kapanmasına değinen Akay, “Yerel basın, şehirlerin sesi ve kentlerin hafızasıdır. Ancak iktidar, yerel gazetelerin yok oluşuna seyirci kalıyor. Bölgenin Sesi Gazetesi’nin kapanışı, kentimizin önemli bir değerinin kaybıdır” dedi.

Akay, hükümete çağrıda bulunarak, “Yerel basının çığlıklarına kulak verin ve gerekli destekleri sağlayın. Yerel gazetelerin yok oluşu kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Karabük Birlik Medya’nın ‘Bölgenin Sesi Gazetesi’ hakkında yaptığı açıklamayı okumak için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bafrada cokme riski tasiyan yapilar icin belediyenin daha ciddi onlemler almasi istendi rx6Rrjig
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bafra’da çökme riski taşıyan yapılar için belediyenin daha ciddi önlemler alması istendi

Samsun’un Bafra ilçesindeki çökme riski taşıyan iki müstakil tarihi yapı için belediye tarafından alınan önlemlerin yeterli olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, daha ciddi önlemler alınmasını istedi.

Gazipaşa Mahallesi Bakkal Sokak’taki yapılar, hem yoğun yaya hem de araç trafiğinin ortasında adeta tehlike saçıyor. Yapıların ’kültür varlığı’ statüsünde olması nedeniyle doğrudan müdahale edilemediğini dile getiren Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Öğreten, evlerden birinin çatısının tamamen çöktüğünü, diğerinde ise bacaların yıkıldığını ve dış cephe sıvalarının döküldüğünü ifade etti. Öğreten, ikinci yapıda ise üst katlarda belirgin çökme işaretlerinin görüldüğünü söyledi.

Bafra Belediyesi tarafından bölgeye geçici demir bariyerler yerleştirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Öğreten, “Burası her an göçebilir durumda” diyerek uyarıda bulundu. Bakkal Sokak’ın okul güzergâhı olduğunu söyleyen Öğreten, sabah ve öğle saatlerinde yüzlerce öğrencinin bu güzergâhı kullandığını hatırlattı.

Mahalle sakinleri ise, belediyeden daha ciddi önlemler almasını talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin