Karabük Milletvekili Akay'dan Yerel Basın İçin Çağrı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
67764bfe81e88
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Ocak, 2025 11:19 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Milletvekili Akay’dan Yerel Basın İçin Çağrı

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yerel basının içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek hükümeti eleştirdi.

Akay, iktidarın tasarruf politikalarını emekçilerin sırtına yüklediğini ifade ederek, kamu kurumlarında günlük gazete alımının yasaklanması ve ilan yayınlama rayiç bedellerinin beş katına çıkarılmasıyla yerel gazetelerin ilan gelirlerinden mahrum bırakıldığını belirtti.

Karabük’te 32 yıllık yayın hayatına sahip Bölgenin Sesi Gazetesi’nin kapanmasına değinen Akay, “Yerel basın, şehirlerin sesi ve kentlerin hafızasıdır. Ancak iktidar, yerel gazetelerin yok oluşuna seyirci kalıyor. Bölgenin Sesi Gazetesi’nin kapanışı, kentimizin önemli bir değerinin kaybıdır” dedi.

Akay, hükümete çağrıda bulunarak, “Yerel basının çığlıklarına kulak verin ve gerekli destekleri sağlayın. Yerel gazetelerin yok oluşu kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Karabük Birlik Medya’nın ‘Bölgenin Sesi Gazetesi’ hakkında yaptığı açıklamayı okumak için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin
aracinda silahla vurulmus halde bulundu HlIfucw1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Aracında silahla vurulmuş halde bulundu

Samsun’da hayvancılıkla uğraşan 32 yaşındaki bir kişi, aracında silahla vurulmuş halde bulundu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan şahıs, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay, Samsun’un Terme ilçesi Özyurt Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde ekmek almak için evinden ayrılan Salih Y., aracında tüfekle göğsünden vurulmuş halde bulundu. Durumu fark eden eşinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ağır yaralı olarak Terme Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Salih Y., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin