Karabük Milletvekili Akay’dan Yerel Basın İçin Çağrı

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yerel basının içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek hükümeti eleştirdi.

Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Ocak, 2025 11:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Akay, iktidarın tasarruf politikalarını emekçilerin sırtına yüklediğini ifade ederek, kamu kurumlarında günlük gazete alımının yasaklanması ve ilan yayınlama rayiç bedellerinin beş katına çıkarılmasıyla yerel gazetelerin ilan gelirlerinden mahrum bırakıldığını belirtti.

Karabük’te 32 yıllık yayın hayatına sahip Bölgenin Sesi Gazetesi'nin kapanmasına değinen Akay, "Yerel basın, şehirlerin sesi ve kentlerin hafızasıdır. Ancak iktidar, yerel gazetelerin yok oluşuna seyirci kalıyor. Bölgenin Sesi Gazetesi’nin kapanışı, kentimizin önemli bir değerinin kaybıdır" dedi.

Akay, hükümete çağrıda bulunarak, "Yerel basının çığlıklarına kulak verin ve gerekli destekleri sağlayın. Yerel gazetelerin yok oluşu kabul edilemez bir durumdur" ifadelerini kullandı.

Karabük Birlik Medya'nın 'Bölgenin Sesi Gazetesi' hakkında yaptığı açıklamayı okumak için tıklayınız.

KBÜ’den Kurumsal Paydaş İşbirliği Protokolü

blank
Asuman Doğan tarafından
05 Şubat, 2025 10:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi Arasında Sosyalfest Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolü imzalandı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kastamonu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ı ziyaret etti. Görüşmede, iki üniversite arasında akademik, bilimsel ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Özellikle Sosyalfest 2025 kapsamında gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar üzerinde durularak değerlendirmeler yapıldı.

Görüşmenin ardından Rektörler Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal tarafından “Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolü” imzalandı. 

Protokol kapsamında, Kastamonu Üniversitesinin de aralarında bulunduğu kurumsal paydaşların festivale sağlayacağı uygulama desteği, alan desteği, iletişim ve tanıtım desteği ile mali ve finansman desteği yer alıyor. 

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık yaptığı açıklamada, iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sosyalfest’in akademik ve sosyal katkılarına dikkat çekti. Ayrıca, gösterilen ilgi ve misafirperverlik için Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür etti. 

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise iki üniversite arasındaki akademik dayanışmanın önemine dikkat çekerek, ziyaretlerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkür etti.

Protokolün ardından her iki rektör, karşılıklı iyi dileklerini paylaşarak Sosyalfest 2025’in başarıyla gerçekleştirilmesi için temennilerde bulundu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.