Reklam
Reklam
67764bfe81e88
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Ocak, 2025 11:19 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Milletvekili Akay’dan Yerel Basın İçin Çağrı

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yerel basının içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekerek hükümeti eleştirdi.

Akay, iktidarın tasarruf politikalarını emekçilerin sırtına yüklediğini ifade ederek, kamu kurumlarında günlük gazete alımının yasaklanması ve ilan yayınlama rayiç bedellerinin beş katına çıkarılmasıyla yerel gazetelerin ilan gelirlerinden mahrum bırakıldığını belirtti.

Karabük’te 32 yıllık yayın hayatına sahip Bölgenin Sesi Gazetesi’nin kapanmasına değinen Akay, “Yerel basın, şehirlerin sesi ve kentlerin hafızasıdır. Ancak iktidar, yerel gazetelerin yok oluşuna seyirci kalıyor. Bölgenin Sesi Gazetesi’nin kapanışı, kentimizin önemli bir değerinin kaybıdır” dedi.

Akay, hükümete çağrıda bulunarak, “Yerel basının çığlıklarına kulak verin ve gerekli destekleri sağlayın. Yerel gazetelerin yok oluşu kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Karabük Birlik Medya’nın ‘Bölgenin Sesi Gazetesi’ hakkında yaptığı açıklamayı okumak için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta bin 627 personel bayram icin sahada XRLuWXtf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta bin 627 personel bayram için sahada

Zonguldak’ta Kurban Bayramı’nın son gününde de emniyet ve jandarma ekipleri vatandaşların huzur ve güvenliği için görev yapmayı sürdürüyor. Kent genelinde bin 627 personel ve 209 ekip ile denetimlerin aralıksız devam ettiği bildirildi.

Bayram tatilinin dönüş yolculuğuna çıkan sürücülere yönelik uygulamalarını sürdüren ekipler, özellikle hız limitlerine uyulması, emniyet kemeri kullanılması, takip mesafesinin korunması ve yorgun şekilde araç kullanılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Zonguldak genelinde görev yapan ekiplerin trafik denetimlerinin yanı sıra asayiş uygulamalarını da sürdürdüğü öğrenildi.

Yetkililer, vatandaşların güvenli şekilde sevdiklerine ulaşabilmeleri için denetimlerin bayram süresince aralıksız devam ettiğini belirterek sürücülere dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin