Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
XXXXX
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Nisan, 2025 14:58 tarihinde yayınlandı
0

Karabük-Kayseri Kardeşliği Toplu Sözleşmeyle Taçlandı

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kayseri’de, Karabük Birlik Medya Yöneticisi Okan Küçük’e yaptığı özel açıklamada, geçtiğimiz hafta KARDEMİR A.Ş. ile imzalanan toplu iş sözleşmesinde dikkat çekici bir ayrıntıyı paylaştı.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kayseri’de Birlik Medya Yöneticisi Okan Küçük’e özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Özçelik-İş Sendikası ile KARDEMİR A.Ş. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde dikkat çeken bir detayı paylaşan Değirmenci, yapılan hesaplamalar sonucunda ortaya çıkan ilginç bir tesadüfe dikkat çekti.

Genel Başkan Değirmenci, “Toplu sözleşmenin ikinci 6 ayı olan 1 Temmuz’dan itibaren geriye dönük 6 aylık enflasyon %15’i geçerse, yıllık zam oranı %78.38 olacak. Bu oran Karabük’ün plakası 78 ile Kayseri’nin plakası 38’i birleştiriyor. Biz orada bağırdık ‘Kayseri, Karabük kardeştir’ diye.  Gerçekten bu kardeşlik aldığımız zam oranıyla da perçinlenmiş oldu” dedi.

“BU RAKAM TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI”

Sözleşmenin ardından Ankara’ya döndüklerinde rakamları tekrar gözden geçirdiklerini belirten Değirmenci, “Bu rakamı özel olarak hesaplamadık. Ankara’da Cuma günü Mustafa Kılıç’la oturup hesap yaparken ortaya çıktı. Eğer enflasyon %15’i geçerse Kardemir işçisinin yıllık zammı %78.38’e ulaşıyor. Bu da Karabük ve Kayseri’nin plakalarının birleşimi. Karabük’te aklıma gelseydi orada söylerdim ama gerçekten tamamen tesadüf. Bu açıklamayı da ilk kez Birlik Medya aracılığıyla yapıyorum” dedi.

“SOSYAL HAKLARDA BÜYÜK ARTIŞ SAĞLANDI”

Toplu sözleşmenin sadece ücret artışıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Değirmenci, sosyal haklarda da önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti:

“Kıdem zammı, yıllık izin, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiyeler, tatil yardımları ve daha önemlisi ölüm yardımları konusunda ciddi artış sağladık. İsmail Hocam’a buradan tekrar teşekkür ediyorum. Biz ölüm yardımı için 35.000 TL teklif etmiştik, kendisi bu rakamı 50.000 TL’ye çıkardı. İş kazası sonucu vefat eden üyelerimiz için bu destek çok önemli. Sosyal yardımlarda %100’ün üzerinde artışla tabanı yukarıya çektik. İnşallah bundan sonra süreçler daha da kolaylaşır”

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokat sivas kara yolu yasanan taskin nedeniyle kisa sureli trafige kapandi AjvWaarx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı

Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.

Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.

Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin