Reklam
Reklam
XXXXX
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Nisan, 2025 14:58 tarihinde yayınlandı
0

Karabük-Kayseri Kardeşliği Toplu Sözleşmeyle Taçlandı

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kayseri’de, Karabük Birlik Medya Yöneticisi Okan Küçük’e yaptığı özel açıklamada, geçtiğimiz hafta KARDEMİR A.Ş. ile imzalanan toplu iş sözleşmesinde dikkat çekici bir ayrıntıyı paylaştı.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kayseri’de Birlik Medya Yöneticisi Okan Küçük’e özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Özçelik-İş Sendikası ile KARDEMİR A.Ş. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde dikkat çeken bir detayı paylaşan Değirmenci, yapılan hesaplamalar sonucunda ortaya çıkan ilginç bir tesadüfe dikkat çekti.

Genel Başkan Değirmenci, “Toplu sözleşmenin ikinci 6 ayı olan 1 Temmuz’dan itibaren geriye dönük 6 aylık enflasyon %15’i geçerse, yıllık zam oranı %78.38 olacak. Bu oran Karabük’ün plakası 78 ile Kayseri’nin plakası 38’i birleştiriyor. Biz orada bağırdık ‘Kayseri, Karabük kardeştir’ diye.  Gerçekten bu kardeşlik aldığımız zam oranıyla da perçinlenmiş oldu” dedi.

“BU RAKAM TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI”

Sözleşmenin ardından Ankara’ya döndüklerinde rakamları tekrar gözden geçirdiklerini belirten Değirmenci, “Bu rakamı özel olarak hesaplamadık. Ankara’da Cuma günü Mustafa Kılıç’la oturup hesap yaparken ortaya çıktı. Eğer enflasyon %15’i geçerse Kardemir işçisinin yıllık zammı %78.38’e ulaşıyor. Bu da Karabük ve Kayseri’nin plakalarının birleşimi. Karabük’te aklıma gelseydi orada söylerdim ama gerçekten tamamen tesadüf. Bu açıklamayı da ilk kez Birlik Medya aracılığıyla yapıyorum” dedi.

“SOSYAL HAKLARDA BÜYÜK ARTIŞ SAĞLANDI”

Toplu sözleşmenin sadece ücret artışıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Değirmenci, sosyal haklarda da önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti:

“Kıdem zammı, yıllık izin, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiyeler, tatil yardımları ve daha önemlisi ölüm yardımları konusunda ciddi artış sağladık. İsmail Hocam’a buradan tekrar teşekkür ediyorum. Biz ölüm yardımı için 35.000 TL teklif etmiştik, kendisi bu rakamı 50.000 TL’ye çıkardı. İş kazası sonucu vefat eden üyelerimiz için bu destek çok önemli. Sosyal yardımlarda %100’ün üzerinde artışla tabanı yukarıya çektik. İnşallah bundan sonra süreçler daha da kolaylaşır”

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda nafaka anlasmazligi yuzunden esinin evine kursun yagdiran koca yakalandi 97uwZ28f
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da nafaka anlaşmazlığı yüzünden eşinin evine kurşun yağdıran koca yakalandı

Bolu’da dün boşanma aşamasındaki eşinin yaşadığı eve tabancayla 2 el ateş ettikten sonra kayıplara karışan Reşat G., polis ekiplerinin çalışması sonucu kaçtığı yerde yakalandı. Çiftin boşanmak istedikleri ancak nafaka konusunda anlaşmazlık yaşadıkları için sürecin uzadığı ve şüphelinin bu sebeple olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Akpınar Mahallesi Ertan Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Reşat G. ile eşi Gurbet G. boşanma kararı aldı. İkisi de ayrılmak istemesine rağmen çift arasında ’nafaka’ ödemesi konusunda anlaşmazlık çıktı. Nafaka krizinin büyümesi üzerine öfkelenen Reşat G., dün akşam saatlerinde Gurbet G.’nin yaşadığı evin önüne geldi. Bir süre evin çevresinde dolaşan Reşat G., daha sonra yanında getirdiği tabancayla eve doğru 2 el ateş etti. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri büyük panik yaşarken, şüpheli olay yerinden koşarak hızla uzaklaştı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, ihbar üzerine dün bölgeye sevk edilen olay yeri inceleme ekipleri sokakta detaylı çalışma yürüterek boş kovanları muhafaza altına aldı.

Kaçtığı yerde yakalandı

Silahlı saldırının ardından kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda Reşat G.’nin kaçtığı ve saklandığı adres tespit edildi. Polis ekiplerinin düzenlediği başarılı operasyonla şüpheli koca yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin