Karabük-Kayseri Kardeşliği Toplu Sözleşmeyle Taçlandı - Karabük Haber Postası
XXXXX
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Nisan, 2025 14:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük-Kayseri Kardeşliği Toplu Sözleşmeyle Taçlandı

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kayseri’de, Karabük Birlik Medya Yöneticisi Okan Küçük’e yaptığı özel açıklamada, geçtiğimiz hafta KARDEMİR A.Ş. ile imzalanan toplu iş sözleşmesinde dikkat çekici bir ayrıntıyı paylaştı.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kayseri’de Birlik Medya Yöneticisi Okan Küçük’e özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Özçelik-İş Sendikası ile KARDEMİR A.Ş. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde dikkat çeken bir detayı paylaşan Değirmenci, yapılan hesaplamalar sonucunda ortaya çıkan ilginç bir tesadüfe dikkat çekti.

Genel Başkan Değirmenci, “Toplu sözleşmenin ikinci 6 ayı olan 1 Temmuz’dan itibaren geriye dönük 6 aylık enflasyon %15’i geçerse, yıllık zam oranı %78.38 olacak. Bu oran Karabük’ün plakası 78 ile Kayseri’nin plakası 38’i birleştiriyor. Biz orada bağırdık ‘Kayseri, Karabük kardeştir’ diye.  Gerçekten bu kardeşlik aldığımız zam oranıyla da perçinlenmiş oldu” dedi.

“BU RAKAM TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI”

Sözleşmenin ardından Ankara’ya döndüklerinde rakamları tekrar gözden geçirdiklerini belirten Değirmenci, “Bu rakamı özel olarak hesaplamadık. Ankara’da Cuma günü Mustafa Kılıç’la oturup hesap yaparken ortaya çıktı. Eğer enflasyon %15’i geçerse Kardemir işçisinin yıllık zammı %78.38’e ulaşıyor. Bu da Karabük ve Kayseri’nin plakalarının birleşimi. Karabük’te aklıma gelseydi orada söylerdim ama gerçekten tamamen tesadüf. Bu açıklamayı da ilk kez Birlik Medya aracılığıyla yapıyorum” dedi.

“SOSYAL HAKLARDA BÜYÜK ARTIŞ SAĞLANDI”

Toplu sözleşmenin sadece ücret artışıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Değirmenci, sosyal haklarda da önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti:

“Kıdem zammı, yıllık izin, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiyeler, tatil yardımları ve daha önemlisi ölüm yardımları konusunda ciddi artış sağladık. İsmail Hocam’a buradan tekrar teşekkür ediyorum. Biz ölüm yardımı için 35.000 TL teklif etmiştik, kendisi bu rakamı 50.000 TL’ye çıkardı. İş kazası sonucu vefat eden üyelerimiz için bu destek çok önemli. Sosyal yardımlarda %100’ün üzerinde artışla tabanı yukarıya çektik. İnşallah bundan sonra süreçler daha da kolaylaşır”

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
bayram donusu motosikleti ile kaza yapan uzman cavus dualarla son yolculuguna ugurlandi VbQ7TDrx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bayram dönüşü motosikleti ile kaza yapan Uzman Çavuş dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Ramazan Bayramı iznini geçirmek üzere Bartın’a gelen ve bayram dönüşü motosikleti ile trafik kazası geçiren 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Umut Can Heptaş, memleketi Bartın’da göz yaşı ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Edinilen bilgiye göre Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi Gürbulak Sınır Kapısında görev yapan Jandarma Uzm. Çvş. Umut Can Heptaş, Ramazan bayramını ailesiyle geçirmek için Bartın’a geldi. Kumluca beldesinde yaşayan ailesi ile bayramlaşan Heptaş daha sonra yeniden görevine dönmek üzere yola çıktı. Erzurum’a otobüsle ulaşan Heptaş, buradan motosikletiyle görev yaptığı Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine doğru Hareket etti. Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde otomobile çarpan Umut Can Heptaş, ağır bir şekilde yaralanmış, ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 4 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti

Heptaş’ın cenazesini memleketi Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesine getirilerek, bu kez ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutta baba ocağına getirilerek helallik alındı.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen duaların ardından Kumluca Merkez Camiinde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın ailesine ve yakınlarına taziyede bulunurken, Kumluca merkez Camii’nde düzenlenen cenaze törenine ise Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Serhat Sır, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya ile birlikte protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yakınları, sevenleri ve vatandaşlar katıldı

Cenaze namazının sonrasında Uzm. Çvş. Umut Can Heptaş’ın Türk bayrağına sarılı tabutu askeri manga tarafından omuzlara alınarak taşındı. Heptaş’uın cenazesi göz yaşı ve dualar eşliğinde aile mezarlığına defnedildi

Bizi sosyal medyadan takip edin