Reklam
Reklam
XXXXX
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Nisan, 2025 14:58 tarihinde yayınlandı
0

Karabük-Kayseri Kardeşliği Toplu Sözleşmeyle Taçlandı

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kayseri’de, Karabük Birlik Medya Yöneticisi Okan Küçük’e yaptığı özel açıklamada, geçtiğimiz hafta KARDEMİR A.Ş. ile imzalanan toplu iş sözleşmesinde dikkat çekici bir ayrıntıyı paylaştı.

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Kayseri’de Birlik Medya Yöneticisi Okan Küçük’e özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Özçelik-İş Sendikası ile KARDEMİR A.Ş. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde dikkat çeken bir detayı paylaşan Değirmenci, yapılan hesaplamalar sonucunda ortaya çıkan ilginç bir tesadüfe dikkat çekti.

Genel Başkan Değirmenci, “Toplu sözleşmenin ikinci 6 ayı olan 1 Temmuz’dan itibaren geriye dönük 6 aylık enflasyon %15’i geçerse, yıllık zam oranı %78.38 olacak. Bu oran Karabük’ün plakası 78 ile Kayseri’nin plakası 38’i birleştiriyor. Biz orada bağırdık ‘Kayseri, Karabük kardeştir’ diye.  Gerçekten bu kardeşlik aldığımız zam oranıyla da perçinlenmiş oldu” dedi.

“BU RAKAM TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI”

Sözleşmenin ardından Ankara’ya döndüklerinde rakamları tekrar gözden geçirdiklerini belirten Değirmenci, “Bu rakamı özel olarak hesaplamadık. Ankara’da Cuma günü Mustafa Kılıç’la oturup hesap yaparken ortaya çıktı. Eğer enflasyon %15’i geçerse Kardemir işçisinin yıllık zammı %78.38’e ulaşıyor. Bu da Karabük ve Kayseri’nin plakalarının birleşimi. Karabük’te aklıma gelseydi orada söylerdim ama gerçekten tamamen tesadüf. Bu açıklamayı da ilk kez Birlik Medya aracılığıyla yapıyorum” dedi.

“SOSYAL HAKLARDA BÜYÜK ARTIŞ SAĞLANDI”

Toplu sözleşmenin sadece ücret artışıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Değirmenci, sosyal haklarda da önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti:

“Kıdem zammı, yıllık izin, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiyeler, tatil yardımları ve daha önemlisi ölüm yardımları konusunda ciddi artış sağladık. İsmail Hocam’a buradan tekrar teşekkür ediyorum. Biz ölüm yardımı için 35.000 TL teklif etmiştik, kendisi bu rakamı 50.000 TL’ye çıkardı. İş kazası sonucu vefat eden üyelerimiz için bu destek çok önemli. Sosyal yardımlarda %100’ün üzerinde artışla tabanı yukarıya çektik. İnşallah bundan sonra süreçler daha da kolaylaşır”

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta 10 yasindaki cocuga motosikletin carpma ani kamerada ABQSyT76
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta 10 yaşındaki çocuğa motosikletin çarpma anı kamerada

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 10 yaşındaki çocuğa motosikletin çarptığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Müftü Mahallesi Meydanbaşı Caddesi üzerinde meydana geldi. Babaannesinin elini bırakarak aniden yola çıkan 10 yaşındaki Ö.A.D.’ye, H.G. idaresindeki 67 AEG 450 plakalı kurye motosiklet çarptı. Kaza sonrası çevredekilerin yardımıyla yol kenarına alınan ve kız kardeşiyle birlikte sakinleştirilmeye çalışılan küçük çocuk, ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine gelen ailenin sinir krizi geçirdiği kazaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı. Görüntülerde, yolun karşısına geçmek için yola adım atan çocuğa motosikletin çarpma anı yer alıyor.

Kaza ve yeni ortaya çıkan görüntülerle ilgili emniyetin yürüttüğü inceleme devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin