blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Şubat, 2025 11:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

Karabük İYİ Parti İl Başkanı Şaban Şahin: “Karabük’teki Hatalardan Ders Aldık”

İYİ Parti Karabük İl Başkanlığı, bugün düzenlenen kahvaltı programı ile partinin il binasında basınla bir araya geldi.

İyi Parti Karabük İl Başkanlığı, yeni yönetim kurulunu 15 gün önce belirlemişti. Yeni yönetimle beraber çalışmalarına büyük bir heyecanla başladıklarını dile getiren İYİ Parti İl Başkanı Şaban Şahin, konuşmasını yönetim kurulu üyelerini tanıtarak sürdürdü.

Şahin: “İnce eleyip sık dokuyarak iyi bir il yönetimi oluşturmak amacıyla yaklaşık 2 ay çalışmalarımız devam etti. Bu 2 ay sonunda çalışmalarımızı bitirdik. Önce Karabük’ün gündeminde sonra ülkenin gündeminde olmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Karabük’teki tüm eksiklikleri giderilmesi için gerek sendika başkanları gerek sivil toplum kuruluşları yöneticileri gerek diğer siyasi parti temsilcileri belediye başkanları hangi partiden olursa olsun bizimle hiçbir sıkıntısı olmaz. Çünkü işlerini doğru yaptıkların da doğru; yanlış yaptıklarında eleştirmek de bizim görevimiz olacak, yani bu sadece belediye başkanları için değil sivil toplum kuruluşları da aynı, hiç değişen bir şey olmayacak. Hepsine de gerekli baskıyı da yapacağız, eleştiri de yapacağız, iyi yaptıkları yerde de takdirimizi belirteceğiz. Şu anda Türkiye’de tam güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme gidebilmek için genel merkezimiz çalışmalarına devam ediyor. Biz de Karabük’ten başlayarak arkadaşlarımızla beraber bunu örgütlemek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim ne bebek katili Apo’yla ne PKK terör örgütünü destekleyen partiyle ne de onlarla ilişki kuran hiç kimseyle bir işimiz yok. Bizim işimiz tam teşekküllü demokratik sisteme geçmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmektir.  Başka hiçbir endişemiz yok ama bugün Suriye’de olan olaylar, Suriye’de terörist başını bir devlet başkanı olarak görüp de karşılamakta bizim hoşumuza giden şeyler değil. Biz her zaman Türkiye Cumhuriyeti bağımsız, hiç kimseye bağlı olmadan, tarıma hayvancılığa önem verecek şekilde hazırlanmış kadrolarımız tamamdır. Sağlıkta meydana gelen şeyler var. Bebek katilleri var, doğmamış çocuklar üzerinden ticaret yapanlar, biz bunların hepsine de karşı çıkacağız. Karşı çıkıyoruz da! Sokak kabadayılarına hiçbir zaman pabuç bırakmadık.Genel Başkanımız tehdit edildi. Bu tehditler ne Genel Başkanımızı ne de IYI Parti’yi hiçbirimizi de yıldırma şansına sahip değiller.” İfadelerinde bulundu.

"YAPILAN HATALARDAN DERS ALDIK"

Başkan Şahin, genel seçimler sonrası Karabük’te olup biteni takip ettiklerini ve yapılan hatalardan ders aldıklarını ifade ederek, “Karabük’te geçmişte çeşitli hatalar yapıldı. Bizim partimiz tarafından da yapıldı. Yapılan hatalar sonucu oy sayımız yüzde 3’lere kadar düştü. Yüzde 16-17’lerden yüzde 3’lere kadar düştü, şu anda oyumuz kamuoyu yoklamalarında yüzde 6- 6,5 buçuk gösteriliyor ama bunun  yüzde 10 civarında olduğundan hiçbir endişemiz yok. Sayın Genel Başkanımız derledi, toparladı, şehir şehir geziyor. Bizler mazlumun yanındayız. Mazlum emekli yerlerde sürünüyor. Emekli 14.500 TL maaşla, asgari ücretli 22.000 TL maaş alıyor. Yazık günah belediye de çalışan işçiler her kısımdaki ayrı bir maaş alıyor. Bunlar sendikadan istifa ettirildi. Belediye Başkanı kendi kafasına göre zam yapıyor. Kardemir, Özçelik-İş Sendikası ne yaptığını bilmiyor. İşçinin yanında mı, iktidarın yanında mı? Bu da belli değil. Yani bunların şahsım olarak ve partim olarak da sivil toplum kuruluşu örgüt liderlerinin siyasi partilerde görev almalarını istemiyoruz.Partimize de herhangi bir siyasi toplum kuruluşu başkanı gelsin, ben desin partinizin yönetiminde görev almak istiyorum, ben kesinlikle kabul etmeyeceğim. Edilmesine de karşıyım, yani ne tarafta olduğunu bilmen lazım, ne yaptığını bilmem lazım. Ama sivil toplum kuruluşu başkanı mısın, iktidar yanlısı mısın? Yani bir koltukta iki karpuz taşınmaz. Biz buna karşıyız” diye konuştu.

Toplantıya; Basın Sorumlusu Adil Ayhan, Teşkilat Başkanı Meltem Şahin, Yerel Yönetimler Başkanı Ahmet Şahin ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Danışmanı Erol Serin ve partililer katıldı.

Haberin videosu için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Fabrikada üzerine çeltik çuvalı devrilen şahıs hayatını kaybetti

Sinop’ta pirinç fabrikasında üzerine çeltik çuvalı düşen bir kişi, kaldırıldığı Samsun’daki hastanede hayatını kaybetti.
Olay, Sinop’un Boyabat ilçesi Boyabat Durağan karayolu üzerinde bulunan Yeşil Durağan Pirinç Fabrikasında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Sabri Ayhan (67) kendi yemeklik çeltiğini fabrikada patoz edilerek temizletmek için fabrikanın alt kısmında bulunan deponun araç girişine kendi aracı ile götürdü. Bu sırada Sabri Ayhan’ın üzerine istiflemiş olan çeltik çuvalları devrildi. Ağır yaralanan Sabri Ayhan evvel Durağan Devlet Hastanesine ve akabinde da Boyabat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Birinci müdahalenin akabinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Ayhan, Samsun’daki hastanede yapılan müdahaleler karşın kurtarılamadı hayatını kaybetti. Yaşlı adamın cansız vücudu otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Küme Başkanlığı’na gönderildi olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin