Karabük İYİ Parti İl Başkanı Şaban Şahin: "Karabük’teki Hatalardan Ders Aldık" - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:18
Güneş 06:43
Öğle 13:02
İkindi 16:27
Akşam 19:10
Yatsı 20:30
İftara son --:--
67b2f6268b900
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Şubat, 2025 11:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İYİ Parti İl Başkanı Şaban Şahin: “Karabük’teki Hatalardan Ders Aldık”

İYİ Parti Karabük İl Başkanlığı, bugün düzenlenen kahvaltı programı ile partinin il binasında basınla bir araya geldi.

İyi Parti Karabük İl Başkanlığı, yeni yönetim kurulunu 15 gün önce belirlemişti. Yeni yönetimle beraber çalışmalarına büyük bir heyecanla başladıklarını dile getiren İYİ Parti İl Başkanı Şaban Şahin, konuşmasını yönetim kurulu üyelerini tanıtarak sürdürdü.

Şahin: “İnce eleyip sık dokuyarak iyi bir il yönetimi oluşturmak amacıyla yaklaşık 2 ay çalışmalarımız devam etti. Bu 2 ay sonunda çalışmalarımızı bitirdik. Önce Karabük’ün gündeminde sonra ülkenin gündeminde olmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Karabük’teki tüm eksiklikleri giderilmesi için gerek sendika başkanları gerek sivil toplum kuruluşları yöneticileri gerek diğer siyasi parti temsilcileri belediye başkanları hangi partiden olursa olsun bizimle hiçbir sıkıntısı olmaz. Çünkü işlerini doğru yaptıkların da doğru; yanlış yaptıklarında eleştirmek de bizim görevimiz olacak, yani bu sadece belediye başkanları için değil sivil toplum kuruluşları da aynı, hiç değişen bir şey olmayacak. Hepsine de gerekli baskıyı da yapacağız, eleştiri de yapacağız, iyi yaptıkları yerde de takdirimizi belirteceğiz. Şu anda Türkiye’de tam güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme gidebilmek için genel merkezimiz çalışmalarına devam ediyor. Biz de Karabük’ten başlayarak arkadaşlarımızla beraber bunu örgütlemek için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim ne bebek katili Apo’yla ne PKK terör örgütünü destekleyen partiyle ne de onlarla ilişki kuran hiç kimseyle bir işimiz yok. Bizim işimiz tam teşekküllü demokratik sisteme geçmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmektir.  Başka hiçbir endişemiz yok ama bugün Suriye’de olan olaylar, Suriye’de terörist başını bir devlet başkanı olarak görüp de karşılamakta bizim hoşumuza giden şeyler değil. Biz her zaman Türkiye Cumhuriyeti bağımsız, hiç kimseye bağlı olmadan, tarıma hayvancılığa önem verecek şekilde hazırlanmış kadrolarımız tamamdır. Sağlıkta meydana gelen şeyler var. Bebek katilleri var, doğmamış çocuklar üzerinden ticaret yapanlar, biz bunların hepsine de karşı çıkacağız. Karşı çıkıyoruz da! Sokak kabadayılarına hiçbir zaman pabuç bırakmadık.Genel Başkanımız tehdit edildi. Bu tehditler ne Genel Başkanımızı ne de IYI Parti’yi hiçbirimizi de yıldırma şansına sahip değiller.” İfadelerinde bulundu.

“YAPILAN HATALARDAN DERS ALDIK”

Başkan Şahin, genel seçimler sonrası Karabük’te olup biteni takip ettiklerini ve yapılan hatalardan ders aldıklarını ifade ederek, “Karabük’te geçmişte çeşitli hatalar yapıldı. Bizim partimiz tarafından da yapıldı. Yapılan hatalar sonucu oy sayımız yüzde 3’lere kadar düştü. Yüzde 16-17’lerden yüzde 3’lere kadar düştü, şu anda oyumuz kamuoyu yoklamalarında yüzde 6- 6,5 buçuk gösteriliyor ama bunun  yüzde 10 civarında olduğundan hiçbir endişemiz yok. Sayın Genel Başkanımız derledi, toparladı, şehir şehir geziyor. Bizler mazlumun yanındayız. Mazlum emekli yerlerde sürünüyor. Emekli 14.500 TL maaşla, asgari ücretli 22.000 TL maaş alıyor. Yazık günah belediye de çalışan işçiler her kısımdaki ayrı bir maaş alıyor. Bunlar sendikadan istifa ettirildi. Belediye Başkanı kendi kafasına göre zam yapıyor. Kardemir, Özçelik-İş Sendikası ne yaptığını bilmiyor. İşçinin yanında mı, iktidarın yanında mı? Bu da belli değil. Yani bunların şahsım olarak ve partim olarak da sivil toplum kuruluşu örgüt liderlerinin siyasi partilerde görev almalarını istemiyoruz.Partimize de herhangi bir siyasi toplum kuruluşu başkanı gelsin, ben desin partinizin yönetiminde görev almak istiyorum, ben kesinlikle kabul etmeyeceğim. Edilmesine de karşıyım, yani ne tarafta olduğunu bilmen lazım, ne yaptığını bilmem lazım. Ama sivil toplum kuruluşu başkanı mısın, iktidar yanlısı mısın? Yani bir koltukta iki karpuz taşınmaz. Biz buna karşıyız” diye konuştu.

Toplantıya; Basın Sorumlusu Adil Ayhan, Teşkilat Başkanı Meltem Şahin, Yerel Yönetimler Başkanı Ahmet Şahin ve Genel Merkez Teşkilat Başkanı Danışmanı Erol Serin ve partililer katıldı.

Haberin videosu için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda sikayetci olmayalim bulusmasi silahli kavgaya donustu dgp8TfU6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da “Şikayetçi olmayalım” buluşması, silahlı kavgaya dönüştü

Bolu’da iki grup arasında ’alacak-verecek’ meselesi yüzünden başlayan husumet, barışma buluşmasında silahlı kavgaya dönüştü. Mahallelinin de karıştığı kavgayı polis ekipleri biber gazı sıkarak ayırırken, olayda şans eseri vurulan olmadı. 3 kişi gazdan etkilendi.

Olay, gece saatlerinde Çıkınlar Mahallesi Çıkınlar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında ’alacak-verecek’ meselesi nedeniyle husumet bulunan iki grup, dün gece saatlerinde kavga etti. Olayın ardından bugün gece saatlerinde telefonla görüşen taraflar, birbirlerinden şikayetçi olmamak üzere anlaşıp yüz yüze konuşmak için Çıkınlar Caddesi’ndeki bir apartmanın önünde sözleşti.

Silahlı kavgaya dönüştü

Araçla buluşma noktasına gelen grup ile apartman önünde bekleyenler arasında başlayan konuşma, kısa sürede alevlenerek yeniden tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine araçla gelen gruptaki şüpheliler, yanlarında getirdikleri tabancayla ateş açtı. Silahlı kavgada şans eseri kurşunların isabet ettiği kimse olmazken, şüpheliler geldikleri araçla olay yerinden hızla kaçtı.

Komşular kavgaya karıştı

Silah seslerinin ardından ortalık karışırken, karşı apartmanda bulunan kişiler de henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı olaya dahil oldu. Sokak ortasında büyüyen kavgayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, kalabalığı dağıtmak ve kavgayı sonlandırmak için biber gazı ile müdahale etti. Ekiplerin müdahalesiyle taraflar güçlükle ayrılırken, sıkılan biber gazından etkilenen 3 kişiye olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan incelemesi yaparken, silahlı kavgaya karışıp araçla kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin