Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Haziran, 2023 17:00 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İtfaiyesi Mahsur Kalan Kediyi Kurtardı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde pazar yerinin çatısında mahsur kalan kediyi itfaiye ekipleri kurtardı.
Olay, Perşembe Pazarında meydana geldi. Kapalı pazarın çatısına çıkan kediyi fark eden vatandaşlar Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, mahsur kalan kediyi merdiven yardımıyla kurtardı. Yiyecek ve su verilen kedi doğal ortamına salındı.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk universitesi trt belgesel odullerinde 4 filmle finalde POGDV4zz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesi TRT Belgesel Ödülleri’nde 4 filmle finalde

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nin 17’ncisinde önemli bir başarı elde etti.

Karabük Üniversitesi,109 ülkeden bin 409 projenin başvurduğu organizasyonda üniversite, dört ayrı filmle finale kalmayı başardı.

Ulusal Öğrenci Filmleri kategorisinde KBÜ Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan “Ahraz”, “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri finalde yarışmaya hak kazandı. Bu kategoride finale kalan 10 filmden 3’ünün KBÜ imzalı olması dikkat çekti.

Danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten’in yaptığı “Ahraz” belgeselinin yönetmenliğini Abdulsamet Mavi, Muhammet Ağar ve Ege Döngel üstlenirken; “Sarı Kanarya” Melike Kaya, “Körebe” ise Yağmur Kaya tarafından yönetildi.

Ulusal profesyonel kategoride ise Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın yönetmenliğini yaptığı “Tuzdan Hayaller” belgeseli finale kalarak üniversitenin başarısını pekiştirdi.

Finale kalan filmler, 4-7 Haziran 2026 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek festival kapsamında izleyiciyle buluşacak. Yarışmanın kazananları ise 7 Haziran’da gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin