Reklam
Reklam

Karabük İli Tanıtım Kurulu 2025 Yılı Çalışmalarına Başladı

ZX1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
12 Mart, 2025 11:24 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün ulusal ve uluslararası düzeyde daha etkin tanıtılması, turizm potansiyelinin güçlendirilmesi ve turizmle ilgili faaliyetlerde kurumlar arası koordinasyonun artırılması amacıyla oluşturulan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu, 2025 yılının ilk toplantısını Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirdi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ustaoğlu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Türker, ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri, Safranbolu Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aynacı, BAKKA Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Şakir Adem Yazıcı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Uzmanı Özlem Havuz, TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu İl Temsilcisi Şebnem Urgancıoğlu ve Hadrianopolis Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş katıldı.

Toplantıda, turizmin gelişimi ve tanıtım stratejileri ele alındı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından Karabük’ün tanıtımına yönelik yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirildi. Ardından, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2024 yılı boyunca hayata geçirilen projeler ve devam eden çalışmalar aktarıldı. Kent kültürünün oluşturulması ve tanıtımında sivil toplumun rolü, Tarihi Safranbolu Projesi, Tarihi Paflagonya Yolu Projesi, Kale Geçidi Projesi, Safranbolu Müzesi’nin kurulması, Hadrianopolis Antik Kenti’nin ören yeri ilan edilmesi ve konaklama tesislerinin belgelendirme süreci gibi önemli konular görüşüldü.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede, Karabük’ün sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle adeta bir açık hava müzesi niteliğinde olduğunu vurguladı. Turizm potansiyelinin en verimli şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Yavuz, “Karabük, özellikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu başta olmak üzere, doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan bir şehir. Bu değerleri en iyi şekilde tanıtmak, sürdürülebilir turizmi güçlendirmek ve şehrimizi ulusal ve uluslararası alanda daha bilinir hale getirmek için iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmalıyız. Turizmde söz sahibi olmak istiyorsak mevcut projelerimizi geliştirerek, yeni projeler üretmeli ve turizm değerlerimizi koruyarak misafirlerimize en iyi şekilde aktarmalıyız” dedi.

Toplantıda, turizmi geliştirmek adına yeni fikirler üzerinde görüş alışverişinde bulunulurken, tanıtım faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi için atılacak adımlar değerlendirildi. Toplantı, Karabük’ün turizmde daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağlamak amacıyla belirlenen yol haritası çerçevesinde yapılan değerlendirmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin