Reklam
Reklam
ZX1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
12 Mart, 2025 11:24 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İli Tanıtım Kurulu 2025 Yılı Çalışmalarına Başladı

Karabük’ün ulusal ve uluslararası düzeyde daha etkin tanıtılması, turizm potansiyelinin güçlendirilmesi ve turizmle ilgili faaliyetlerde kurumlar arası koordinasyonun artırılması amacıyla oluşturulan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu, 2025 yılının ilk toplantısını Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirdi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ustaoğlu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Türker, ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri, Safranbolu Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aynacı, BAKKA Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Şakir Adem Yazıcı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Uzmanı Özlem Havuz, TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu İl Temsilcisi Şebnem Urgancıoğlu ve Hadrianopolis Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş katıldı.

Toplantıda, turizmin gelişimi ve tanıtım stratejileri ele alındı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından Karabük’ün tanıtımına yönelik yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirildi. Ardından, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2024 yılı boyunca hayata geçirilen projeler ve devam eden çalışmalar aktarıldı. Kent kültürünün oluşturulması ve tanıtımında sivil toplumun rolü, Tarihi Safranbolu Projesi, Tarihi Paflagonya Yolu Projesi, Kale Geçidi Projesi, Safranbolu Müzesi’nin kurulması, Hadrianopolis Antik Kenti’nin ören yeri ilan edilmesi ve konaklama tesislerinin belgelendirme süreci gibi önemli konular görüşüldü.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede, Karabük’ün sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle adeta bir açık hava müzesi niteliğinde olduğunu vurguladı. Turizm potansiyelinin en verimli şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Yavuz, “Karabük, özellikle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu başta olmak üzere, doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle öne çıkan bir şehir. Bu değerleri en iyi şekilde tanıtmak, sürdürülebilir turizmi güçlendirmek ve şehrimizi ulusal ve uluslararası alanda daha bilinir hale getirmek için iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmalıyız. Turizmde söz sahibi olmak istiyorsak mevcut projelerimizi geliştirerek, yeni projeler üretmeli ve turizm değerlerimizi koruyarak misafirlerimize en iyi şekilde aktarmalıyız” dedi.

Toplantıda, turizmi geliştirmek adına yeni fikirler üzerinde görüş alışverişinde bulunulurken, tanıtım faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi için atılacak adımlar değerlendirildi. Toplantı, Karabük’ün turizmde daha güçlü bir konuma ulaşmasını sağlamak amacıyla belirlenen yol haritası çerçevesinde yapılan değerlendirmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin