Karabük İl Özel İdaresinin Çalışmaları Değerlendirildi - Karabük Haber Postası
67a472fedd452
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
06 Şubat, 2025 11:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İl Özel İdaresinin Çalışmaları Değerlendirildi

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, İl Özel İdaresi yönetimi ile Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen kapsamlı değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Genel Sekreter Yardımcıları ve birim amirleri katıldı. Toplantıda, Karabük İl Özel İdaresi’nin 2024 yılı boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar ile 2025 yılı hedefleri ele alındı. Genel Sekreter Şerafettin Kelleci tarafından yapılan sunumda, çeşitli birimlerin faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.
116 KİLOMETRE BSK YOL YAPILDI
İl Özel İdare Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci tarafından yapılan sunumda; Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2024 yılı içerisinde KÖYDES kaynaklı 20,54 kilometre ve hibe kaynaklı 95,33 kilometre olmak üzere toplam 116 kilometre sıcak asfalt (BSK) yol yapıldığı belirtildi.
ÇEVRE VE ALTYAPI HİZMETLERİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR
Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen 15 projenin tamamlandığı ifade edilirken, Çevre, Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasına 4.045 adet çöp konteyneri yerleştirdiği bilgisi aktarıldı.
KÖYDES PROJELERİNE 77 MİLYON TL ÖDENEK
2024 yılında KÖYDES kapsamında 77 milyon 241 bin 27 TL ödenek sağlandığı ve bu bütçeyle 26 projenin hayata geçirildiği kaydedildi. 2005-2024 yılları arasında KÖYDES kapsamında Karabük’e toplam 412 milyon 609 bin 425 TL ödenek tahsis edildiği, bu kaynakla 801 yol, 782 içme suyu, 39 kanalizasyon ve 19 sulama projesi olmak üzere toplam 1.641 projenin tamamlandığı vurgulandı.
2025 PLANLARI VATANDAŞ ODAKLI HİZMET ANLAYIŞIYLA DEVAM EDECEK
Toplantıda konuşan Vali Mustafa Yavuz, 2025 yılında da vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. KÖYDES ve İl Özel İdaresi bütçesi ile önemli projelerin hayata geçirileceğini ifade eden Vali Yavuz, devlet kaynaklarının etkin şekilde değerlendirilerek hizmetlerin verimlilik esaslı yürütüleceğini söyledi.
Toplantı, yangından korunma tedbirlerinin değerlendirilmesi, binaların denetlenmesi ve Karabük İl Özel İdaresi’nin faaliyet planlarının ele alınması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sqsqqs
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
22 Nisan, 2026 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıldırım’dan Yöresel Ürün Sergilerine Tepki

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, son dönemde Karabük’te “yöresel ürünler” adı altında açılan sergilere yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, bu etkinliklerin amacından saptığını ve denetimsiz ticaret alanlarına dönüştüğünü ifade etti.

Yıldırım, söz konusu sergilerde satılan ürünlerin önemli bir kısmının gerçek üreticilerle bağlantılı olmadığını, “al-sat” yöntemiyle piyasaya sunulduğunu belirtti. Bu durumun hem yerel üreticilere hem de esnafa zarar verdiğini vurguladı.

Ayrıca sergilerde hijyen kurallarına uyulmadığına dikkat çeken Yıldırım, ürünlerin saklama koşullarının yetersiz olduğunu ve gerekli yasal denetimlerin yapılmadığını dile getirdi. Bu eksikliklerin yalnızca ekonomik değil, halk sağlığı açısından da ciddi riskler oluşturduğunu söyledi.

Karabük esnafının vergi ödeyen, istihdam sağlayan ve şehir ekonomisine katkı sunan temel bir unsur olduğunu hatırlatan Yıldırım, dışarıdan gelen ve herhangi bir yükümlülüğe tabi olmadan faaliyet gösteren satıcıların haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

Daha önce de bu konuda uyarılarda bulunduklarını belirten Yıldırım, gelinen noktada etkin bir denetim ve yaptırım uygulanmadığını savundu.

Yıldırım, yetkililere çağrıda bulunarak ruhsatsız ve denetimsiz satış faaliyetlerinin derhal sonlandırılmasını, gıda güvenliği ve hijyen denetimlerinin eksiksiz yapılmasını ve yerel esnafın haklarının korunmasını istedi.

Açıklamasının sonunda, “Karabük sahipsiz değildir” diyen Yıldırım, mevcut durumun şehirde sahipsizlik algısı oluşturduğunu belirterek, oda olarak sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekli idari ile hukuki girişimleri başlatacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin