Karabük İl Özel İdaresi 2024 Yılı Çalışmalarını Tamamladı - Karabük Haber Postası
67791162e4c62
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
04 Ocak, 2025 13:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İl Özel İdaresi 2024 Yılı Çalışmalarını Tamamladı

Karabük Valiliği, İl Özel İdaresi’nin 2024 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Valilik, tüm Karabüklülerin refahı ve altyapı hizmetlerinin iyileştirilmesi için yürütülen çalışmalarda önemli başarılar elde edildiğini belirtti.

ALT YAPI ÇALIŞMALARINDA ÖNEMLİ İLERLEME

2024 yılı boyunca İl Özel İdaresi tarafından:

  • 134 bin ton seyyar taş kırma makinesi üretimi ve 196 bin ton taş ocağı üretimi gerçekleştirilerek toplamda 330 bin ton alt temel malzeme üretildi.
  • 116 kilometrelik yol bitümlü sıcak karışımla (BSK) kaplandı ve 1.323 ton yama çalışması tamamlandı.
  • Kasım ayında etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında kapanan 3.919 kilometrelik 274 köy yolu, karla mücadele ekipleri ve diğer kurumların desteğiyle ulaşıma açıldı.

İÇME SUYU VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI

  • İl genelinde toplam 41 bin 558 metre boru alımı yapılırken, bunun 33 bin 950 metresi içme suyu ve 7 bin 608 metresi kanalizasyon borusu olarak kullanıldı.
  • Karabük T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun kanalizasyon şebekesi için 3 bin 800 metre uzunluğunda koruge boru döşendi ve 94 adet parsel bacası inşa edildi.

KÖYDES PROJELERİNDE BÜYÜK KATKI

2024 yılı Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında Karabük’e 77 milyon TL ödenek ayrıldı. Bu bütçe ile:

  • 16 projeden 15’i tamamlandı, bir projede ise %90 ilerleme kaydedildi.
  • 2005-2024 yılları arasında toplam 1.641 proje hayata geçirilerek, 801 km yol, 782 içme suyu, 39 kanalizasyon ve 19 sulama projesi tamamlandı. Ayrıca susuz olan 37 köye sağlıklı içme suyu ulaştırıldı.

KATI ATIK TOPLAMA HİZMETLERİ DEVAM EDİYOR

252 köy ve 650 alt ünitede bulunan 4.045 konteyner ile düzenli çöp toplama çalışmaları yürütüldü.

PROJELERİN TAMAMLAMA ORANI YÜKSEK

2024 yılında Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından yürütülen 66 projeden 39’u tamamlandı ve 27 projenin çalışmaları sürüyor.

TEŞEKKÜR VE 2025 VİZYONU

Valilik açıklamasında, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür edilirken, 2025 yılında da çalışmaların artarak devam edeceği vurgulandı. Karabüklü vatandaşların refahı ve mutluluğu için tüm imkanların seferber edileceği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mustafa gursel biz 7 takimiz orayi birakmamiz lazim hEQ18HXN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mustafa Gürsel: “Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Çorum FK maçının ardından, “Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım” dedi.

Trendyol 1. Lig 33. hafta karşılaşmasında Bandırmaspor, deplasmanda Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, önemli bir galibiyet aldıklarını ve bundan sonra play-off hattında kalmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

“Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi”

Karşılaşmayı değerlendire Mustafa Gürsel, “Çorum FK son 7 maçını kazanarak buraya geldi. Biz de 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlikle geldik 7. maçımıza. Artık ligin boyu kısaldı. İki takımın da hedefleri var. Dışarıdan baktığımızda bazen Bandırmaspor’un şu andaki konumuna, hedefine bakmıyorlar. İki takım da play-off’un içinde. Çorum’un son çıkışıyla ilk ikide olma şansı vardı. Ama bu lig kolay bir lig değil. Baktığımızda sonuna kadar hangi takımla oynarsak oynayalım ligin başından itibaren böyle. Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi. Biz bugün baktığımızda kendi adımıza güzel bir galibiyet aldık. Ama Çorum da hedefinden hiçbir şey kaybetmedi diye düşünüyorum. İlk iki hedefine ulaşması için yukarıdaki takımların hata yapması lazım. Ama bugünkü maça baktığımızda taktiksel anlamda düşündüklerimizin hepsini sahaya yansıttık. Çünkü Tanque’nin olmaması santrfor anlamında bizi olumsuz etkiledi. Kehinde’nin de oğlu oldu, iki, üç gün önce aramıza katıldı. Ndongala’nın dizinde bir problem vardı, çok az kullanabildik. Oyuncularımız ofansif anlamda, santrforsuz oynama durumu oldu” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu bütün maçlara taşırız”

Ligin kalan kısmındaki tüm maçların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Gürsel, “Bu sene her maç kendi içimizde bir şey çözmeye çalışıyoruz. Sistem anlamında ligde çok değişik sistemlerde oynadık. Biz de takım adına değişik bir yıl yaşıyoruz. Son 5 maça geldik. Bugün maçta düşündüklerimiz oldu, uyguladık. Futbol bizden yanaydı. İkinci golü de atabilirdik. İyi durduk, iyi savunma yaptık. Rakibi iyi karşıladık, iyi çıkmaya çalıştık. Golü biz bulduk, biz kazandık. Rakibimiz saygı duyulacak bir takım. Onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Son 5 maça giriyoruz. Her takım önemli. Biz buradan 3 puan aldık. Buraları son yıllarda oynamaya alışık bir takımız. Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım. Takımımız istiyor, elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şeyin garantisi yok. 7. sırada olarak arkamızdan bizi kovalayan takımlar var. Biz sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. İnşallah bizim bu seneki gerçekçi hedefimiz play-off’a girebilmek. Tüm isteğimiz bu. Onu başarırsak ondan sonrası yeni bir kulvar, yeni bir macera, yeni bir turnuva olacak. Önemli bir rakipten önemli bir galibiyet aldık. Bunun bilincindeyiz. İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu Sarıyer, ondan sonraki Bodrum ve lig bitine kadar bütün maçlara taşırız. Bunu taşıyamadıktan sonra buradan aldığımız 3 puanın hiçbir anlamı olmaz. Bu bilinçteyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin