Karabük İl Müftülüğünden Öğrencilere Eğitim Desteği
Karabük İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Karabük Kadın Kolları, ihtiyaç sahibi öğrenciler için anlamlı bir yardım organizasyonuna imza attı.
Düzenlenen programla öğrencilere kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuldu. "Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar" şiarıyla hareket eden TDV Karabük Kadın Kollarının öncülüğündeki programda konuşan İl Müftüsü Ali Erhun, eğitimin toplumun geleceği için taşıdığı öneme dikkat çekerek, "Eğitime ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza verdiğimiz destek, her koşulda artarak devam edecektir. Bu tür yardımlar, sadece maddi bir destek değil, aynı zamanda manevi bir sorumluluk ve toplumsal dayanışmanın bir gereğidir." ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Elif Çepni UNESCO Etkinliğinde Türkiye’yi Temsil Etti
Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Paris’te düzenlenen UNESCO Dünya Gelecekler Günü etkinliğinde öngörü, gelecek okuryazarlığı ve stratejik tahmin alanlarında yürütülen çalışmalara katkı sundu.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Gelecekler Günü etkinliğine katıldı.
Bu yıl “Değişkenlik Çağında Öngörü” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, teknolojik dönüşüm, demografik değişim ve iklim krizi gibi küresel belirsizlikler karşısında öngörü, gelecek okuryazarlığı ve stratejik tahmin yöntemlerinin politika yapım süreçlerindeki rolü ele alındı.
Etkinliğe, ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinden olmak üzere akademisyenler, UNESCO Kürsü temsilcileri, öğrenciler, politika yapıcılar ve farklı sektörlerden uzmanların da aralarında bulunduğu 700’ün üzerinde katılımcı iştirak etti.
Türkiye’nin “Öngörü Çalışmaları, Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Tahmin” alanındaki ilk ve tek UNESCO Kürsüsü’nün Başkanı olan Prof. Dr. Elif Çepni, etkinlik kapsamında diğer kürsü başkanlarıyla birlikte çeşitli oturumlarda aktif rol üstlendi.
UNESCO’nun dünya genelinde bulunan 1100’ü aşkın Üniversite Kürsüsü ağı içinde, gelecek çalışmaları alanına odaklanan 35 kürsü, küresel sorunların tespiti ve geleceğe yönelik çözüm üretme kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürütüyor.
Prof. Dr. Elif Çepni, Paris EcoledesPonts İşletme Okulundan Finansın Geleceği UNESCO Kürsüsü Başkanı Martin Calnan ile birlikte, “Bilimin Geleceğini Şekillendirmek: Sürdürülebilir Kalkınma için Uluslararası Bilim On Yılı (2024–2033)” başlıklı çalıştayı da yönetti.
Çalıştayda, UNESCO’nun bilimin yalnızca değişimi anlamada değil, aynı zamanda dayanıklı ve kapsayıcı toplumların inşasında dönüştürücü bir güç olduğuna vurgu yapıldı.
Üst Düzey İsimler Çalıştayda Yer Aldı Çalıştayda, CNRS Araştırma Direktörü AmandaSilvaBrun, UNESCO Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Politikaları Bölümü Şefi Ezra Clark, UNESCO Temel Bilimler Bölümü Direktörü Shaofeng Hu, Amrita Üniversitesi Rektör Yardımcısı ManeeshaRamesh ve Amazon Research International Direktörü RosaVelasquez gibi uluslararası düzeyde tanınan isimler görüş ve değerlendirmelerini paylaştı.