Karabük İl Müftülüğünde Umre Semineri Düzenlendi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
dewsewwww
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Ekim, 2025 12:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İl Müftülüğünde Umre Semineri Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umre vazifesini yerine getirmek üzere KarabüK’ten mübarek topraklara gidecek olan 160 umreci için düzenlenen eğitim semineri ile umreciler bilgilendirildi.

Müftülük konferans salonunda yapılan programda konuşan İl Müftüsü Ali Erhun, “Sizler Rahmanın misafiri olarak kutsal topraklara davet edilen insanlarsınız. Bu büyük bir nasiptir. Kutsal topraklarda yaptığınız her türlü hareket ve davranışa dikkat etmeniz ve çok sabırlı olmanız gerekir. Din görevlilerimiz kutsal yolculuk esnasında her türlü konuda sizlere yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.  Müftü Erhun, ayrıca kutsal yolculuğun manevi anlamda imar ve inşa sürecinin iyi değerlendirilmesi hususuna vurgu yaparak umreye gideceklere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Seminere katılan umre yolcularına “Ana Hatlarıyla Umre Menasiki,” “Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci,” “Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı”, “Umre Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Temizlik,” ve “Umrede Kadınlara Özgü Konular” başlıkları altında İl Müftüsü Ali Erhun, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin İpek, Hac ve Umre Şube Müdürü Abdülkerim Öztürk, Uzman Vaiz Zeliha Yetgin, İl Vaizi Ahmet Bulut tarafından bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplidaki imam hatip ortaokulu insaatinda denetim gerceklestirdiler iDWnRTQF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’daki İmam Hatip Ortaokulu İnşaatında Denetim Gerçekleştirdiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve ilçe protokol üyeleri, Alaplı’da yapım süreci hızla ilerleyen İmam Hatip Ortaokulu inşaat sahasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanı sıra Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ve teşkilat mensupları katılım sağladı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan okul binasını gezen heyet, yüklenici firma yetkililerinden teknik detaylar ve projenin teslim süreciyle ilgili kapsamlı bir brifing aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı’nın eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Bozkurt, çocukların modern ve güvenli alanlarda eğitim görmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, okulun donanımı ve mimarisiyle ilçeye değer katacağını ve planlanan takvimde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okulun tamamlanmasıyla bölgedeki derslik ihtiyacının önemli ölçüde giderileceğini kaydetti. Modern laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal donatı alanlarıyla projelendirilen okulun, ilçenin eğitim kalitesine yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri, incelemelerin ardından şantiye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin