Reklam
Reklam
mayis jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2024 10:11 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İl Genel Meclisi Haziran Ayı Toplantısı yapıldı

Karabük İl Genel Meclisi Haziran Ayı Toplantısı 1. oturumu, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.
Toplantıda konuşmasına İsrail’in Gazze’de Filistinlilere yaptığı soykırıma tepki göstererek başlayan Sözen, tarihin vicdanının hiçbir dönemde zalimin yanında olmadığını ifade etti. Sözen, “Bugün, bu zulmü gerçekleştirenler bilsinler ki onların isimleri, kıskançlığı ve hırsı yüzünden çocukları katleden Nemrud’un, yüzlerce yeni doğanı öldüren Firavun’un yanında anılacak. El-şifa Hastanesi’nde çalışan doktorun en zor şeyin ölmüş küçük bir bebeğin vücuduna ‘meçhul bebek’ yazmak’ olduğunu söylemesi, Gazzeli çocukların içinde bulunduğu dehşeti özetliyor” dedi.
Karabük İl Genel Meclisi’nin önemli kararlar alarak sahada bu kararları uyguladığını vurgulayan Başkan Sözen, “Karabük İl Genel Meclisi olarak çok önemli kararlar aldık ve alınan bu kararları sahada uygulayacağız. Her bir meclis üyemizde sahadaki uygulanmaların takipçisi olacak. İl Genel Meclis üyelerimiz, bu planların ve programların yapılmasında kendi ilçelerinin hassasiyetlerini ve önceliklerini en iyi bilen kişilerdir. Bu doğrultuda da planlar, programlar hazırlanıp İdaremize teslim edildi. İdaremizin sahada yaptığı çalışmaların en iyi takipçisi yine İl Genel Meclis üyelerimizdir. Yapmış olduğumuz plan ve programlarda 277 köy, 870 mahalle ile kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza hizmet anlamında bu çalışmaları hep birlikte, yüzümüzün akıyla bu yılda gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“İl Özel İdaremizin yaptığı çalışmalar üç ana başlıkta toplanmaktadır”
İl Özel İdaresi olarak sorumluluk sahasında yapılan hizmetlerin üç ana başlıkta toplandığını belirten Başkan Sözen, şunları kaydetti:
“Sorumluluk sahamızda kırsal da yaşayan vatandaşlarımıza hizmet anlamında çalışmalarımız üç ana başlıkta toplanmaktadır. Bunlar sırasıyla İl Özel İdaremizin bütçe imkanları dahilinde doğrudan yaptığı yatırımlar, ikinci olarak KÖYDES ödenekleriyle hayata geçen projeler, üçüncü olarak da bakanlıklar tarafından İl Özel İdaremize verilen hibeler ve destekler ile yapılan yatırımlardır. Bu üç bileşenin toplamıyla ortaya konan yatırımların tamamını hizmet olarak vatandaşlarımıza sunmaktayız.”

“Güçlü makine parkımız ve personelimiz ile afetlere hazırlıklıyız”
Bölgenin ve ilin en büyük ve en güçlü makine parkına sahip olduklarını aktaran Başkan Sözen, “Karabük İl Özel İdaresi olarak sorumluluk sahamızda yaşanan her olaya müdahale ediyoruz. Görevlerimiz arasında sadece alt ve üstyapı yok. Doğal afetlerde de ekiplerimiz her daim hazır ve olaylara müdahale edecek güçte. Bu kapsamda da İlimiz genelinde 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü etkili olan aşırı yağışlar sonrası meydana gelen taşkınlar neticesinde; ekiplerimiz merkez ilçeye bağlı Şenler, Salmanlar, Demirciler ve Acıöz köylerinde yol temizleme ve genişletme, menfez giderlerini açma gibi birçok alanda çalışma yaparak köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını anında gidermişlerdir. Aşırı yağışların sebep olduğu taşkınlarda sorumluluk sahamızda acilen olaylara müdahale ederek herhangi bir aksaklığa ve mağduriyet yaşanmasına fırsat vermeyen ekiplerimize ve idaremize özverili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.
İl genelinde ve sorumluluk sahasında yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Sözen, “Çalışmalar değerlendirildiğinde isabetli ve hızlı kararlar alabilen, aldığı her kararın takipçisi olan İl Genel Meclisimiz ve Meclisimizin aldığı tüm kararları aksatmadan uygulayabilen İl Özel İdaremiz ile kırsaldaki yaşayan vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetler her geçen yıl artarak devam etmiştir. Vatandaşlarımızın meclisimize olan teveccühüne ve güvenine layık olma adına çalışmalarımız ve gayretimiz artarak devam edecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
17 Mayıs, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
0

İDDİA EDİYORUM, TOPLAYIN BİR SALONDA, ÖNLERİNE KAĞIT KALEM KOYUN…

Ön seçim demokrasinin gereği iken, CHP ısrarla ve yıllarca, Millet Vekili ve Belediye Başkanı adaylarını Genel Merkezde (PM de) belirledi. Çoğunlukla da genel başkan bu isimlere, biraz da etki altında kalarak tek başına karar verdi.
Halkın tepkisine rağmen, CHP seçmeninde karşılığı olmayan isimler aday gösterildi.

2015 yılına kadar bazı illerde kısmen de olsa bir ön seçim yapılıyordu. 2015 tarihinden itibaren ön seçimi tamamen kaldıran Kılıçdaroğludur. Millet vekili ve belediye başkanlarını atama usulü ile aday gösteren ve seçtiren de bu zat’ı muhteremdir. O dönemlerde attığı tohumların buğün meyvesini verdiğini görmekten kimbilir nasıl da mutludur şimdi.

Mersin’de 5. Sıradan CHP den milletvekili olan, sonra AKP ye geçen tipi hatırlayın. TV lerde günlerce ben yörüğüm, şöyle yiğidim böyle yiğidim diye ortalığı inletiyordu. Bu yiğidi(!) , Topuklayan Efe Özlem Çerçioğlunu, Burcu Köksalı ve CHP ye ihanet eden daha bir çok ismi vekil yapan, belediye başkanı seçtiren Kılıçdaroğludur. Gerçek Kemalistleri, CHP nin öz evlatlarını partiden ihraç eden de bu beyefendidir.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden bu yana biri büyükşehir, biri il, 12’si ilçe, ikisi belde olmak üzere CHP’li 16 belediye başkanı AKP’ye geçti.

Yıllarca, belediye başkanı ve milletvekili adayları parti genel merkezinde değil, bölgelerinde ön seçimle belirlersin diye yırtındık. Önseçimler sadece delegelerin değil o ildeki bütün parti üyelerinin katılımıyla yapılmalıdır. CHP önseçim yapmadan bu tür atamalar yaparsa daha böyle çok ihanet yaşar.

CHP yönetimi yaşananlardan ders çıkartarak, gerekli tüzük değişikliğini ilk kurultayda yapmak zorunda.
Sırf partiye bağış yaptığı için ne idüğü belirsiz isimlerin garanti yerlerden aday gösterilmesi yanlışından da dönülmeli.
Bu uygulama CHP de yeni değil.
Önder Sav’ın partide hakim olduğu yıllarda da vardı.

Değerli dostum, yarım asırlık CHP li, emekli askeri hakim Mustafa Necati Nalıncı ne güzel hatırlatmış; “Genel seçimlerde ECEVİT liderliğindeki CHP’nin birinci parti olduğu iki seçim 1973 ve 1977 genel seçimleridir. Bunların ilkinde CHP, yüzde 33.3 oy ve 185 vekil, ikincisinde ise yüzde 41.4 oy ve 213 vekil çıkarmasına rağmen tek başına iktidar olamamış ve ikincisi AP’ den istifa eden 13 vekile bakanlık verilmesiyle oluşan kısa süreli iki kez koalisyon hükümeti kurmuştur.
1973 ve 1977 seçimlerinde CHP’den seçilen 398 vekil önseçimden gelmişti. Bunlardan biri bile maddi onca teklife rağmen başka bir partiye geçmedi. Oysa bu süreçte AP’den seçilen başta Hilmi İŞGÜZAR, Mete TAN ve Tuncay MATARACI olmak üzere 14-15 vekil partilerinden istifa etmişler ve bakan olup ECEVİT hükümetine destek vermişlerdi.
Önseçimden gelen bir vekilin parti değiştirmesi çok zordur. İstese de kolay kolay bunu yapamaz. Ona oy veren binlerce delegeden çekinir. Bunların oyuyla vekil olan biri partisinden ayrılıp hele tam karşıt bir partiye geçerse sokakta bile yürüyemez. Adamın yüzüne tükürürler. Dünyayı ona zindan ederler. Yani böyle seçilen birinin hem aidiyet duygusu çok yüksektır, hem de hesap vermek zorunda olduğu binlerce kişinin manevi baskısı vardır.
Ayrıca, ön seçim demokrasinin gereğidir.” diyor.

Bundan sonraki mahalli ve genel seçimlerde adaylar şimdiki gibi belirlenecekse, daha böyle çok ihanetler yaşanır. Özellikle kararsız seçmenin CHP’ ye güven konusunda ciddi tereddütleri olur. Bu şekilde de iktidar olunamaz. 31 Mart 2024 seçimlerinde alınan yüzde 37.7 oy şu an 30′ lar seviyesine bu yüzden inmiştir.

Siyaset mühendisliktir. Her detay ince ince hesaplanmak zorundadır. Siyasette hataya yer yoktur.

CHP’nin kurucu değerleri, Mustafa Kemal Atatürk tarafından belirlenen ve Altı Ok (Altı İlke) olarak ifade edilen Kemalizm ideolojisinin temel sütunlarına dayanır. Bu değerler; cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve inkılapçılık (reformizm) olarak sıralanır.
Bu değerler, Milli Mücadele’den Cumhuriyet’e uzanan tarihsel mirasın ve çağdaşlaşma vizyonunun temel yapı taşları olarak kabul edilir.

İDDİA EDİYORUM !

CHP nin Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını, hatta parti yönetimindekileri toplayın bir salonda. Girişte cep telefonlarını alın ellerinden. Önlerine kağıt kalem koyun. CHP nin kuruluş değerleri olan bu 6 ilkeyi yazmalarını isteyin.
Yarıdan çoğu doğru düzgün yazamaz.

CHP ülkenin kurucu partisidir tam 103 yıl önce Atatürk ve arkadaşları tarafından “Halk Fırkası” ismiyle kurulmuş, 1935 yılında “Cumhuriyet Halk Partisi” ismini almıştır.
1927 Kongresinde Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik ve Milliyetçilik ilkeleri kabul edildi.
1931 Kongresinde Devletçilik ve İnkılapçılık ilkelerinin eklenmesiyle ilkeler “altı ilke” halini aldı.
5 Şubat 1937 tarihinde yapılan değişiklikle bu 6 ilke resmî olarak Anayasa’ya girdi.

Partinin yol haritası, kılavuzu bu temel ilkelerde belirlenmiştir. CHP kurucu değerlerine sıkı sıkı sarılmak zorundadır, Kuvai milliye ruhunun partide tekrar hakim kılınması zorunludur. Bu partide bu ruhu taşımayan insanlara yer yoktur.

Benden söylemesi, menfaat arsızları temizlenmeden, parti özüne dönmeden iktidar mümkün değil!

İlyas Erbay