blank
Berkay Doğan tarafından
08 Mart, 2025 12:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Karabük İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve eşi, Polis Eşleri Derneği Karabük Şube Başkanı Leyla Hasan Köse, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen özel programda emniyet teşkilatında görev yapan kadın personelle bir araya geldi.

l Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Köse ve eşi, teşkilatta görev yapan kadın personele hediyelerini takdim etti. Program sırasında kadınların toplumdaki ve emniyet teşkilatındaki önemine vurgu yapılarak, kadın-erkek dayanışmasının hayatı daha anlamlı ve güzel kıldığı ifade edildi.

Emniyet Müdürü Köse, konuşmasında, “Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki kadın ve erkek yan yana, omuz omuza olduğunda hayat çok daha güzel ve daha da anlamlı. Bizlere hayatı muhteşem kılan başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum,” dedi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu anlamlı etkinlik, kadın personelin moral ve motivasyonunu artırırken, kadınların toplumsal hayattaki yerinin bir kez daha vurgulanmasını sağladı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
21 Şubat, 2026 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de “Nübüvvetin İspatı” Söyleşisi Düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kamil Güleç Kütüphanesi Konferans Salonu’nda “Nübüvvetin İspatı” konulu söyleşi programı gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Ali Yeşilyurt katıldı.

Çok sayıda öğrencinin yanı sıra akademik ve idari personelin de ilgi gösterdiği programda, İslamiyet’in insan, aile ve toplum hayatına bakışı ile peygamberliğin delilleri farklı başlıklar altında ele alındı.

Açılış konuşmasında bu tür programların dini meseleleri anlama ve sorgulama açısından önemli bir zemin oluşturduğunu belirten Yeşilyurt, Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) hayatının tarihi ve ahlaki yönleriyle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Peygamberliğin yalnızca bir inanç meselesi olmadığını vurgulayan Yeşilyurt, bunun aynı zamanda insanlığa sunulan hakikatlerin güvenilirliği anlamına geldiğini söyledi.

Mağara hadisesine de değinen Yeşilyurt, zorlu şartlar altında gösterilen teslimiyet ve kararlılığa dikkat çekerek, “Lâ tahzen, innallâhe me‘anâ.” sözünü hatırlattı. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatı boyunca doğruluk ve güvenilirlik vasfıyla tanındığını belirten Yeşilyurt, toplum tarafından “El-Emin” olarak nitelendirildiğini dile getirdi. Hz. Aişe’nin “O’nun ahlakı Kur’an’dı.” sözünü paylaşan Yeşilyurt, peygamberlik anlayışının ahlaki temellerine vurgu yaptı.

Konuşmasında iman kavramına da değinen Yeşilyurt, “Kâinatta en yüksek hakikat imandır. İmandan sonra namazdır.” ifadelerini kullandı.

Program, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin