blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Eylül, 2024 10:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük İçin Sarı Kodlu Yağış Uyarısı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 2 il için turuncu 5 il için ise sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildiğini duyurdu. AFAD’ın paylaştığı bilgilere göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre Bartın ve Zonguldak için turuncu, ayrıca Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için ise sarı kodlu yağış uyarısı verildi. Gece saatlerinden itibaren; Düzce çevreleri ile Sakarya'nın doğu, Bolu ve Karabük'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Trabzon il genelinde aralıklarla ve yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. AFAD’ın yaptığı paylaşımda ekiplerin teyakkuzda olduğu belirtilerek, “Turuncu kod uyarısı yapılan illerin Vali ve Kaymakamlarına bilgilendirme SMS’i ile bilgilendirme yapılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) ilgili tüm gruplarına yeterli sayıda personel ve araç ile teyakkuzda olunması bilgisi verilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ekim, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uyuşturucu ticaretinden yargılanan sanık tahliye edildi

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde uyuşturucu husus ticareti yaptığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık, tahliye edildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımlarınca uyuşturucu husus imal ve ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda, M.Ü.’nün aracında 4 Nisan tarihinde yapılan aramada bir ölçü metamfetamin, kannabinoid ve hatadan elde edildiği bedellendirilen 34 bin TL nakit para ele geçirildi. Jandarma takımlarınca gözaltına alınan M.Ü. tutuklandı.
Olayın akabinde M.Ü. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde "Uyuşturucu yahut uyarıcı husus ticareti yapma yahut sağlama" hatalarından dava açıldı.
Duruşmada kendisini savunan tutuklu sanık M.Ü., uyuşturucu ticareti yapmadığını belirterek, uyuşturucu satmadığını, sırf kullanıcı olduğunu söyledi.
Uyuşturucu unsurları toplumsal medya üzerinden tanıştığı bir bireyden temin ettiğini belirten M.Ü., bu kişinin İstanbul’da ikamet ettiğini tabir ederek, "Yaklaşık 6 aydır cezaevindeyim. Hiçbir formda uyuşturucu satışı yapmadım. Ben yalnızca kullanıcıyım. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Sanık avukatını da dinleyen mahkeme heyeti, M.Ü.’nün isimli denetim koşuluyla tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin