Reklam
Reklam
66f11b558c119 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Eylül, 2024 10:38 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İçin Sarı Kodlu Yağış Uyarısı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 2 il için turuncu 5 il için ise sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildiğini duyurdu.

AFAD’ın paylaştığı bilgilere göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre Bartın ve Zonguldak için turuncu, ayrıca Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon için ise sarı kodlu yağış uyarısı verildi. Gece saatlerinden itibaren; Düzce çevreleri ile Sakarya’nın doğu, Bolu ve Karabük’ün kuzey kesimlerinde kuvvetli, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Trabzon il genelinde aralıklarla ve yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
AFAD’ın yaptığı paylaşımda ekiplerin teyakkuzda olduğu belirtilerek, “Turuncu kod uyarısı yapılan illerin Vali ve Kaymakamlarına bilgilendirme SMS’i ile bilgilendirme yapılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) ilgili tüm gruplarına yeterli sayıda personel ve araç ile teyakkuzda olunması bilgisi verilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Mayıs, 2026 13:26 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN KARABÜKLÜ ŞAİRE VEFA

Karabük Belediyesi, kentin kültürel hayatına uzun yıllar emek veren emekli matematik öğretmeni ve şair Osman öğretmen için anlamlı bir vefa programı gerçekleştirdi. Şiir ve müziğin buluştuğu etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

1949 yılında Karabük’te dünyaya gelen ve uzun yıllar öğretmenlik mesleğini sürdüren 77 yaşındaki şair, eğitim hayatındaki katkılarının yanı sıra kaleme aldığı şiirlerle de Karabük’ün kültürel hafızasında önemli bir yer edindi. İki şiir kitabı bulunan sanatçı; eserlerinde insan sevgisi, toplumsal duyarlılık ve hayatın içinden duyguları işleyerek birçok kişiye ilham oldu.

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen programda müzik dinletisi gerçekleştirilirken, öğrencileri de Osman öğretmenlerini yalnız bırakmadı. Öğrenciler, şairin eserlerinden şiirler seslendirerek programa anlam kattı.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: “SANATÇILARIMIZA HAYATTAYKEN SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, toplumun kültürel hafızasını oluşturan sanatçılara sahip çıkmanın önemli olduğunu belirterek, “Şehrimizin değerlerine vefa göstermeyi çok kıymetli buluyoruz. Osman öğretmenimiz yalnızca yetiştirdiği öğrencilerle değil, eserleriyle de Karabük’ün kültürel hayatına önemli katkılar sunmuş kıymetli bir ismimizdir. Sanatçılarımıza ve büyüklerimize hayattayken sahip çıkmak, onların emeklerini yaşatmak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

DOĞUM GÜNÜNDE ANLAMLI SÜRPRİZ

Etkinlikte ayrıca 15 Mayıs doğum günü dolayısıyla sanatçıya sürpriz pasta hazırlanırken, Karabük Belediyesi tarafından “Hayat Ağacı” hediye edildi. Samimi atmosferde gerçekleşen programda duygu dolu anlar yaşandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin