Karabük, Hafta Sonunu Kar Altında Geçirdi - Karabük Haber Postası
KIS
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
13 Nisan, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük, Hafta Sonunu Kar Altında Geçirdi

Hafta sonu etkili olan yoğun kar yağışı, kent genelinde hayatı olumsuz etkilerken, aynı zamanda kartpostallık manzaraların oluşmasına neden oldu.

Özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı, yolların kapanmasına ve ulaşımda aksamalara yol açtı. Vatandaşlar, baharın ortasında adeta kış mevsimini yaşadı

Karabük, Nisan ayının ortasında hafta sonunu adeta kış mevsimini aratmayan bir atmosferde geçirdi. Yoğun kar yağışı, kent genelinde hayatı olumsuz etkilerken, aynı zamanda kartpostallık manzaralara da sahne oldu. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar, vatandaşlara sürpriz bir şekilde bahar ayında kış keyfi yaşattı.
KÖY YOLLARI KAPANDI, ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANDI
Yoğun kar yağışı özellikle kırsal bölgelerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Karabük merkez ve ilçelere bağlı birçok köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, yolları tekrar ulaşıma açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Ancak özellikle dağlık bölgelerde kar kalınlığının 30 cm’yi aşması nedeniyle ekipler zaman zaman zorluk yaşadı.
KARABÜK-BARTIN KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI
Kar yağışının en çok etkilediği noktalardan biri de Karabük-Bartın karayolu oldu. Yoğun kar ve tipi nedeniyle bu güzergâh ulaşıma kapatıldı. Yol üzerinde çok sayıda araç mahsur kalırken, bazı sürücüler zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri, güvenlik önlemleri alarak sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi. Mahsur kalan vatandaşlara ise AFAD ve jandarma ekipleri yardım etti.
KELTEPE KAYAK MERKEZİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
Kar yağışının bir diğer etkisi ise turizm alanında kendini gösterdi. Karabük’ün 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi, Nisan ayında gelen karla birlikte yeniden sezonu andıran bir yoğunluk yaşadı. Hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlar, kayak yapmak ve karın keyfini çıkarmak için kayak merkezine akın etti. Keltepe’deki kar manzaraları, hem amatör hem de profesyonel fotoğrafçıların ilgisini çekti.
TARİHİ YAPILARDA KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER
Karabük’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesi de kar yağışından nasibini aldı. Osmanlı döneminden kalma tarihi evlerin üzerini örten kar, ortaya büyüleyici manzaralar çıkardı. Yerli ve yabancı turistler, Safranbolu’nun beyaza bürünen sokaklarında gezerek bol bol fotoğraf çektirdi. Karla kaplı çarşılar, konaklar ve dar sokaklar sosyal medyada da geniş yer buldu.
VATANDAŞLAR KARIN TADINI ÇIKARDI
Karabüklüler, Nisan ayında gelen bu sürpriz kar yağışını fırsata çevirdi. Özellikle çocuklar ve gençler, kar topu oynayarak ve kardan adam yaparak keyifli anlar yaşadı. Kimi vatandaşlar ise doğa yürüyüşlerine çıkarak beyaz örtüyle kaplanan ormanlık alanlarda vakit geçirdi.
Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının yeniden artacağını belirtse de, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşebileceği ifade edilirken, sürücülerin dikkatli olması istendi.
Karabük, Nisan ayında yağan karla hem zorlukları hem de güzellikleri bir arada yaşadı. Kentte bahar mevsimi kısa bir süreliğine yerini kışa bıraksa da, bu sürpriz hava değişikliği hem şaşırttı hem de birçok kişi için unutulmaz anılar bıraktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alev topuna donen tirdan atlayarak kurtuldu tamirciden sikayetci oldu t1p3dMUt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alev topuna dönen tırdan atlayarak kurtuldu, tamirciden şikayetçi oldu

Samsun-Ankara kara yolunda seyir halindeki mobilya yüklü tırın çekicisi çıkan yangında küle döndü. Sürücü, alevlerin yükseldiğini fark edince kendini son anda araçtan atarak kurtulurken, kısa süre önce bakım yaptırdığı tamirci hakkında şikayetçi oldu.

Olay, 29 Nisan gecesi saat 01.10’da Samsun-Ankara yolu Tekeli mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan uyruklu İbrahim Semed (61) idaresindeki 77 DR 315 plakalı çekici ve ona bağlı 99 ZX 475 plakalı mobilya yüklü yarı römork, Samsun’dan Kavak istikametine seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle ön kısmından yanmaya başladı. Yangını fark eden sürücü, aracı durdurarak kendini dışarı attı. Olayda yaralanan olmazken, alevler kısa sürede tüm aracı sardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ancak tır tamamen yanarak geriye demir yığını kaldı.

Sürücü İbrahim Semed, aracında kısa süre önce bakım yaptırdığını belirterek, yangının elektrik aksamından kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü. Aracın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Semed, yaklaşık 2 milyon lira zararının olduğunu söyledi. Tır sürücüsü İbrahim Semed, yangından 4 saat önce Trabzon Köprübaşı’nda aracını tamir ettirdiğini belirterek, “Aracımda yangın çıkınca canımı zor kurtardım. Kendimi araçtan son anda dışarı attım. Pasaportum, telefonum her şeyim de araçla yandı. Tamirciden şikayetçiyim” dedi.

Bugün Samsun Adliyesine giden İbrahim Semed, olayla ilgili sorumlular hakkında “mala zarar verme” ve “öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin