blank
Berkay Doğan tarafından
07 Şubat, 2025 11:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük, Gıda Hilesi Yapmayan İller Arasında

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 62 ilde hileli gıda üretimi yapan firmalar tespit edilirken, Karabük’ün de içinde bulunduğu 19 ilde ise hiçbir hileli veya sağlığa zararlı gıda üretiminin yapılmadığı belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde 62 ilde hileli gıda üretimi yapan firmaları tespit ederken, Karabük'ün de dahil olduğu 19 ilde ise hiçbir hileli veya sağlığa zararlı gıda üretiminin yapılmadığını duyurdu.

Bakanlık, gıda güvenliği denetimlerinin düzenli olarak gerçekleştirildiğini ve bu denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Yapılan incelemeler neticesinde, 62 farklı ilden 189 firma sağlığa zararlı maddeler içeren ürünlerle 'kırmızı liste'ye alınırken, 963 firma ise taklit veya tağşiş yaptığı için 'turuncu liste'ye girdi. Ancak, 19 ilde hiçbir hileli veya sağlığa zararlı gıda üretimi tespit edilmedi. Karabük de bu iller arasında yer alarak, güvenli gıda üretimi konusunda örnek iller arasında yer aldı.

ZEYTİNYAĞI VE SUCUKTA HİLE YAPILIYOR

Denetimlerde en sık karşılaşılan hileler, zeytinyağı, sucuk ve süt ürünlerinde görüldü. Özellikle zeytinyağına başka yağların karıştırılması, sucukta et oranının düşük tutulması ve süt ürünlerinde katkı maddelerinin kullanılması gibi usulsüzlükler dikkat çekti. Bu tür hileler, tüketici sağlığını tehdit ettiği gibi, gıda güvenliği konusunda ciddi endişelere yol açıyor.

KARABÜK TEMİZ ÇIKAN İLLER ARASINDA

Karabük, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde hileli gıda üretimi yapılmayan iller arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Karabük'ün bu listeye dahil olması, bölgedeki üreticilerin ve tüketicilerin sağlıklı ve güvenli gıda üretimine olan duyarlılığını gözler önüne serdi.

19 İLDE HİLELİ GIDA ÜRETİMİ YAPMIYOR

Bakanlık, gıda güvenliği konusunda örnek teşkil eden 19 ili şu şekilde sıraladı: Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Burdur, Düzce, Erzincan, Hakkari, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Uşak ve Van.

GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği konusunda atılacak her adımın ülke sağlığı için büyük önem taşıdığını vurguluyor. Gıda üreticilerinin güvenli ve etik üretim yapmasının gerektiğini belirten bakanlık, tüketicilerin de bilinçlenerek doğru ürünleri tercih etmelerinin önemini belirtiyor. Karabük'ün bu listeye dahil olması, bölgedeki sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi konusunda büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin