Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Ocak, 2023 15:57 tarihinde yayınlandı
0

Karabük En Çok İran’a Sattı, En Çok Pakistan’dan Aldı

Karabük Gümrük Müdürlüğünden 2022 yılında  İl genelinde 71 Milyon 299 Bin dolar  ithalat,  30 Milyon 62 Bin dolar  ihracat gerçekleşti. Karabük’te en fazla kütük demir ithal edilirken, ithalatta Pakistan başı çekti. En fazla ihracat yapılan ülke ise İran oldu.

Karabük’te ithalat ihracatın önüne geçti.  İthal edilen ürünler arasında kütük demir başı çekerken, en fazla ithalat yapılan ülke ise Pakistan oldu.  İran ise ihracatta başı çekti  Bununla birlikte Karabük Gümrük Müdürlüğünden 2022 yılında  İl genelinde 71 Milyon 299 Bin dolar  ithalat,  30 Milyon 62 Bin dolar  ihracat gerçekleşirken, toplam 101 Milyon 361 Bin dolarlık  işlem yapıldı.

Karabük Valisi Fuat Gürel, 2023 yılı kurum denetimleri çerçevesinde Karabük Gümrük Müdür Vekili Mustafa Yüzkat’dan 2022 yılında yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.  Müdür Yüzkat,

“2022’de Karabük Gümrük Müdürlüğünden il genelinde 71 Milyon 299 Bin $ ithalat, 30 Milyon 62 Bin $ ihracat, toplamda ise 101 Milyon 361 Bin $ işlem gerçekleştirilmiştir.

En çok ithalat yapılan ülke Pakistan, en çok ithalatı yapılan malzeme ise kütük demirdir.

En çok ihracat yapılan ülke İran, en çok ithalat yapılan malzeme ise Asansör kılavuz rayı ile işlenmiş demirdir.

İthalatı yapılan diğer malzemeler; tekstil, makine aksamı, hammadde, ateşe dayanıklı harç, demiryolu ray bağlantı parçaları olup, ihracat yapılan malzemeler ise; demiryolu tekerleği, benzol, demiryolu bağlantı parçaları ve makine aksamıdır.

2022 yılında 366 Bin 531 TL gümrük vergisi, 65 Milyon 822 Bin 632 TL  katma değer vergisi, toplamda 66 Milyon 189 Bin 163 TL  vergi tahsil edilmiştir.  2022 yılında 947 giriş beyannamesi ile 829 çıkış beyannamesi düzenlenmiştir.  2022 yılında 2 Bin 873 Tır gelmiş ve Bin 339 Tır ise çıkış gerçekleştirmiştir.

2022 yılında 264 kaçakçılık olayı gerçekleşmiş, malzemelerin gümrüklenmiş değeri 4 Milyon 692 Bin 280 TL’dir. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
WhatsApp Image 2026 06 06 at 11.27.43
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
06 Haziran, 2026 12:33 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük’ün il oluşunun 31. yılı kutladı

Başkan Çetinkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi sanayileştirme hedefinin en önemli eserlerinden biri olan Karabük’ümüzün il oluşunun 31. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.
Temelleri üretimle atılan, emeğin ve alın terinin şehri olan Karabük; 6 Haziran 1995 tarihinde Türkiye’nin 78. ili olarak yeni bir kimlik kazanmış, geçen 31 yıllık süreçte sanayisiyle, eğitimiyle, turizmiyle ve kültürel birikimiyle ülkemizin önemli şehirlerinden biri haline gelmiştir.
Cumhuriyet tarihimizin ilk ağır sanayi hamlesine ev sahipliği yapan Karabük, yalnızca demir ve çeliğin değil; aynı zamanda azmin, çalışkanlığın ve kalkınmanın da simgesi olmuştur. Safranbolu’sundan Yenice’sine, Eskipazar’ından Eflani’sine, Ovacık’ından merkezine kadar her köşesiyle büyüyen ve gelişen şehrimiz, bugün sahip olduğu potansiyelle Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi şehirlerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya konulan Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Karabük’ümüz de yeni yatırımlarla, yeni projelerle ve güçlü hedeflerle yoluna devam etmektedir. Karabük Belediyesi olarak bizler de şehrimizin her mahallesine dokunan hizmetler üretmeye, altyapıdan üstyapıya, sosyal yaşam alanlarından çevre yatırımlarına kadar her alanda Karabük’ü geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz.
Amacımız; geçmişinden güç alan, geleceğe güvenle bakan, daha yaşanabilir, daha modern ve daha güçlü bir Karabük inşa etmektir. Bu doğrultuda hemşehrilerimizden aldığımız destekle çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.
Bu anlamlı yıl dönümünde, Karabük’ün il olmasında emeği bulunan devlet büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor; şehrimizin gelişimine katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.
Karabük’ümüzün il oluşunun 31. yıl dönümü kutlu olsun. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin