Karabük Emniyetinde Darbe Operasyonu: 24 Gözaltı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2016 15:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Emniyetinde Darbe Operasyonu: 24 Gözaltı

Gözaltına Alınanların Evinde Arama Yapıldı

Karabük Merkez, Safranbolu ve Eskipazar Emniyet Müdürlüklerinde görevli 4 Şube Müdürü, 1 emniyet amiri, 9 komiser ve 10 polis gözaltına alındı. Dün gözaltına alınan Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir uzman çavuş ise tutuklandı.
Karabük’te 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı TSK içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca darbe teşebbüsünde bulunulmasının ardından düzenlenen operasyonlar sürüyor. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında bu gün düzenlenen operasyonlar da Merkez, Safranbolu ve Eskipazar ilçe emniyet müdürlüklerinde görev yapan 4 Şube Müdürü, 1 emniyet amiri, 9 komiser ve 10 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan 24 emniyet mensubu İl emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.
Ovacık’ta dün gözaltına alınan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş E.A. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

24 EMNİYET GÖREVLİSİNİN EVİNDE ARAMA YAPILDI
Karabük’te Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dün gece gözaltına alınan 24 emniyet mensubunun evlerinde arama yapıldı.
FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri tarafından il merkezi, Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde görevli, aralarında Şube Müdürü H.A, T.E, M.K, C.K, Emniyet Amiri S.Y, Komiserler H.A, A.B, R.K, Y.K, L.Ş, M.Ç, M.Ö, M.A, Y.T ile polis memurları A.G, İ.F, H.D, T.A, N.K, E.B, Ş.A, E.K, R.Ö ve Ç.Ş oluşan 24 kişi gözaltına alınmıştı.
Öte yandan, önceki gün Yenice ilçesinde gözaltına alınan 3 komiserin sorgusu devam ederken, Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığında görevli uzman çavuş Erkin Aksu ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Kentte daha öncede soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 emniyet mensubundan 4’ü adli kontrol şartıyla salıverildi, 3’ünün sorgusu ise hala devam ediyor. Ayrıca Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, bazı komiser ve amirlerin de aralarında bulunduğu 28 polis görevden uzaklaştırılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
artvinde ogretmen arac icinde olu bulundu 2C33GeE8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de öğretmen araç içinde ölü bulundu

Artvin’de görev yapan bir öğretmen, köy yolunda aracında ölü bulunurken olayın nedeni araştırılıyor.

Artvin’in Şavşat ilçesinde bir öğretmen, köy yolunda park halindeki aracında silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Olay, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Kireçli köyü yol ayrımında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Şavşat Ahmet Fevzi İlköğretim Okulu’nda matematik öğretmeni olarak görev yapan 53 yaşındaki İsmail Dede’den haber alamayan vatandaşlar, durumu fark ederek yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, öğretmeni aracının içinde hareketsiz halde buldu.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde İsmail Dede’nin yaşamını yitirdiği tespit edilirken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde detaylı inceleme başlatırken, ölümün nedenine ilişkin geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin