Reklam
Reklam
66d8a92ea37a6
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
04 Eylül, 2024 21:39 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Emniyeti, Yeni Eğitim Dönemi Öncesi Çocuk Güvenliği İçin Toplantı Düzenledi

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi öncesinde çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Amir ve Memurlara, Güvenli Okul Koordinasyon Görevlisi olarak eğitim verildi. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, çocukların ve gençlerin güvenliği için gerekli tüm önlemleri almayı sürdüreceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Karabük İl Emniyet Müdürlüğü olarak, dün olduğu gibi bugün ve yarın da geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz,” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin