Reklam
Reklam
SADIK2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Mart, 2025 15:49 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Usulsüzlük Faturası Çalışanlara Çıktı

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki yıl önce mutemetin yaptığı usulsüz işlemlerle ilgili müfettiş incelemesinin tamamlandığını duyurdu.

Doğdu, inceleme sonucunda 300 sağlık çalışanına toplam 1 milyon 100 bin TL kamu zararının yansıtıldığını belirtti.

Sağlık çalışanlarının gece gündüz fedakarca hizmet verdiğini vurgulayan Doğdu, “İyi niyetlerinin mağduru olmuşlardır” dedi. O dönem hastanede yönetici olan bazı isimlerin şu an farklı kurumlarda görevlerine devam ettiğini ifade eden Doğdu, çalışanların ise devlete borç ödemek zorunda bırakıldığını söyledi.

Bu durumun sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirten Doğdu, “Hırsızın suçu çoktur ama kurumun düzeninden ve kontrolünden sorumlu olan idarecilerin hiç mi vebali yok?” diyerek tepki gösterdi.

Doğdu, çalışanların kuruma olan güveninin sarsıldığını dile getirerek, “Tüm bu sıkıntıların temelinde sözleşmeli yöneticilik sistemi yatmaktadır. Devlete sadakat yerine farklı yerlere bağlılık gösterenlerin el üstünde tutulmasına son verilmelidir. Objektif sınavlarla yönetici atamaları yapılmalıdır” çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin