Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Usulsüzlük Faturası Çalışanlara Çıktı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
SADIK2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Mart, 2025 15:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Usulsüzlük Faturası Çalışanlara Çıktı

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki yıl önce mutemetin yaptığı usulsüz işlemlerle ilgili müfettiş incelemesinin tamamlandığını duyurdu.

Doğdu, inceleme sonucunda 300 sağlık çalışanına toplam 1 milyon 100 bin TL kamu zararının yansıtıldığını belirtti.

Sağlık çalışanlarının gece gündüz fedakarca hizmet verdiğini vurgulayan Doğdu, “İyi niyetlerinin mağduru olmuşlardır” dedi. O dönem hastanede yönetici olan bazı isimlerin şu an farklı kurumlarda görevlerine devam ettiğini ifade eden Doğdu, çalışanların ise devlete borç ödemek zorunda bırakıldığını söyledi.

Bu durumun sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirten Doğdu, “Hırsızın suçu çoktur ama kurumun düzeninden ve kontrolünden sorumlu olan idarecilerin hiç mi vebali yok?” diyerek tepki gösterdi.

Doğdu, çalışanların kuruma olan güveninin sarsıldığını dile getirerek, “Tüm bu sıkıntıların temelinde sözleşmeli yöneticilik sistemi yatmaktadır. Devlete sadakat yerine farklı yerlere bağlılık gösterenlerin el üstünde tutulmasına son verilmelidir. Objektif sınavlarla yönetici atamaları yapılmalıdır” çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin