Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Usulsüzlük Faturası Çalışanlara Çıktı - Karabük Haber Postası
SADIK2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Mart, 2025 15:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Usulsüzlük Faturası Çalışanlara Çıktı

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki yıl önce mutemetin yaptığı usulsüz işlemlerle ilgili müfettiş incelemesinin tamamlandığını duyurdu.

Doğdu, inceleme sonucunda 300 sağlık çalışanına toplam 1 milyon 100 bin TL kamu zararının yansıtıldığını belirtti.

Sağlık çalışanlarının gece gündüz fedakarca hizmet verdiğini vurgulayan Doğdu, “İyi niyetlerinin mağduru olmuşlardır” dedi. O dönem hastanede yönetici olan bazı isimlerin şu an farklı kurumlarda görevlerine devam ettiğini ifade eden Doğdu, çalışanların ise devlete borç ödemek zorunda bırakıldığını söyledi.

Bu durumun sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirten Doğdu, “Hırsızın suçu çoktur ama kurumun düzeninden ve kontrolünden sorumlu olan idarecilerin hiç mi vebali yok?” diyerek tepki gösterdi.

Doğdu, çalışanların kuruma olan güveninin sarsıldığını dile getirerek, “Tüm bu sıkıntıların temelinde sözleşmeli yöneticilik sistemi yatmaktadır. Devlete sadakat yerine farklı yerlere bağlılık gösterenlerin el üstünde tutulmasına son verilmelidir. Objektif sınavlarla yönetici atamaları yapılmalıdır” çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda minibus ile hafif ticari arac carpisti 7 yarali gihnxQFG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı.

Kaza, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Kastamonu-Taşköprü karayolu Tekev mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Taşköprü istikametinde seyir halinde olan Sezer Y. idaresindeki 37 ABP 346 plakalı hafif ticari araç ile aynı istikametteki Macit K. yönetimindeki 55 PG 145 plakalı minibüs çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan minibüs refüjdeki ağaçlara çarparak yolu karşı şeridine geçerken, hafif ticari araç ise ters döndü. Kazada sürücüler ile araçlarda bulunan 5 kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Taşköprü Devlet Hastanesi ve Kastamonu il merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Kazaya karışan araçlar ise çekici yardımıyla kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin