Reklam
Reklam
6794d8c0b7d72
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Ocak, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Ebe Polikliniği Açıldı

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı’nın “Doğal Olan Normal Doğum” Eylem Planı kapsamında Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Ebe Polikliniği hizmete açıldı.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara’nın açılışını gerçekleştirdiği poliklinik, gebelerin doğum öncesi süreçte ebe desteği almasını, doğum ortamına alışmasını ve bilinçli bir şekilde doğuma hazırlanmasını hedefliyor. Açılış etkinliğine Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan da katıldı.

DOĞUMA BİLİNÇLİ HAZIRLIK İÇİN DESTEK
Ebe Polikliniği, gebelerin antenatal (doğum öncesi) dönemde ebelik hizmetlerinden faydalanmasını sağlayarak doğum kontraksiyonlarıyla başa çıkma ve doğum ortamına adaptasyon sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu hizmetle, anne adaylarının tanıdıkları bir ebe ile birebir destek alarak daha rahat ve stressiz bir doğum süreci geçirmesi hedefleniyor.

Açılışta, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara ve beraberindeki heyet, Gebe Okulu, doğum salonundaki tek kişilik doğum odaları, kadın doğum polikliniği ve diğer bölümleri ziyaret etti. Anne adayları ve hastalarla bir araya gelen Kara, geçmiş olsun dileklerini iletirken hastane personeline çalışmalarında başarılar diledi.

Yeni açılan poliklinikle, anne adaylarına doğum süreciyle ilgili bilgi ve destek imkanı sunularak, daha bilinçli ve hazırlıklı bir süreç geçirmeleri sağlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta takla atan otomobildeki 1 kisi oldu 5 kisi yaralandi lu9vDttE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kontrolden çıkarak takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saat 07.30 sıralarında D-100 Karayolu Irmak köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Reşadiye istikametinden Sivas’ın Koyulhisar ilçesi yönüne seyir halinde olan O. D. (36) yönetimindeki 16 AY 840 plakalı Kia marka otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak takla attı. Kazada sürücü Osman Dündar ile araçta bulunan Ö. S. D. (9), S. D. (37), A. T. D. (5) ve E. Y. (48) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Meliha Dündar (60) ise olay yerinde hayatını kaybetti. Meliha Dündar’ın cenazesi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunup bulunmadığının yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin