blank
Berkay Doğan tarafından
25 Ocak, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Ebe Polikliniği Açıldı

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı’nın "Doğal Olan Normal Doğum" Eylem Planı kapsamında Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Ebe Polikliniği hizmete açıldı.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara’nın açılışını gerçekleştirdiği poliklinik, gebelerin doğum öncesi süreçte ebe desteği almasını, doğum ortamına alışmasını ve bilinçli bir şekilde doğuma hazırlanmasını hedefliyor. Açılış etkinliğine Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan da katıldı.

DOĞUMA BİLİNÇLİ HAZIRLIK İÇİN DESTEK
Ebe Polikliniği, gebelerin antenatal (doğum öncesi) dönemde ebelik hizmetlerinden faydalanmasını sağlayarak doğum kontraksiyonlarıyla başa çıkma ve doğum ortamına adaptasyon sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu hizmetle, anne adaylarının tanıdıkları bir ebe ile birebir destek alarak daha rahat ve stressiz bir doğum süreci geçirmesi hedefleniyor.

Açılışta, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara ve beraberindeki heyet, Gebe Okulu, doğum salonundaki tek kişilik doğum odaları, kadın doğum polikliniği ve diğer bölümleri ziyaret etti. Anne adayları ve hastalarla bir araya gelen Kara, geçmiş olsun dileklerini iletirken hastane personeline çalışmalarında başarılar diledi.

Yeni açılan poliklinikle, anne adaylarına doğum süreciyle ilgili bilgi ve destek imkanı sunularak, daha bilinçli ve hazırlıklı bir süreç geçirmeleri sağlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin