Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2023 15:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Karabük Defterdarlığından Uyarı

Karabük Defterdarlığı; 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların peşin ödemesi ile 1. ve 2. taksit ödeme süresi ile ilgili uyarıda bulunarak  borcu olan mükelleflerin bu fırsatı değerlendirmesini istedi 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçların peşin ödemesi ile 1. ve 2. taksit ödeme süresi 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü sona eriyor. Karabük Defterdarlığı, 7440 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılan borçların peşin ve ilk 2 taksit ödemesi için son gün ödemesinin 31 Temmuz 2023 olduğunu hatırlattı. Defterdarlıktan yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi. "7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran borçların peşin ödemesi ile 1. ve 2. taksit ödeme süresi 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü sona ermektedir. Yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edilebilmesi için peşin ödeme ile ilk iki taksitin süresinde ve tam ödenmesi şarttır. Başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha az sayıda taksitle ödeme yapılması mümkün olup bu durumda, ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilir. Taksitle ödeme seçeneği tercih edildiği halde, 31/7/2023 tarihine kadar yapılandırılan tutarın tamamının ödenmesi durumunda peşin ödeme indiriminden yararlanılabilecektir. Yapılandırılan borçların tamamının 31/7/2023 tarihine kadar peşin olarak ödenmesi halinde yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayacak olup ayrıca; Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan %90 İNDİRİM, İdari para cezalarının aslından %25 İNDİRİM, Yapılandırılan borç, sadece fer’i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutardan %50 İNDİRİM, Matrah veya vergi artırımı sonucu tahakkuk eden vergiden (damga vergisi hariç) %10 İNDİRİM yapılacaktır. Ödemelerinizi; Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına ait (gib.gov.tr) internet adresi (İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil Uygulaması) üzerinden;Anlaşmalı bankaların kredi kartları ile Anlaşmalı bankaların banka kartları veya banka hesabından, Yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, Anlaşmalı bankaların; Şubelerinden, Alternatif ödeme kanallarından (İnternet Bankacılığı, Telefon Bankacılığı, Mobil Bankacılık vb.), Vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine yapabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya www.gib.gov.tr adresi yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir." (Haber Merkezi)      
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
21 Şubat, 2026 15:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Otelde Yangın Paniği: Müşteriler Tahliye Edildi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan bir otelde çıkan yangın paniğe neden oldu. Olay sırasında otelde konaklayan müşteriler, güvenlik önlemleri kapsamında tahliye edildi.

Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangını fark eden otel görevlileri durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

Yangın sırasında otelde bulunan müşteriler tedbir amacıyla bina dışına çıkarılırken, olayda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin