blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Eylül, 2024 10:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Dahil 50 İlde “Narkoçelik-38” Operasyonu 316 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 50 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen “Narkoçelik-38” operasyonlarında 316 şüphelinin yakalandığını ve 580 kilogram uyuşturucu madde ile 121 bin 970 adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince; 790 ekip, bin 910 personel, 14 hava aracı ve 17 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla 50 ilde “Narkoçelik-38” operasyonları düzenledi. Ankara, Gaziantep, Konya, Uşak, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Adana, Malatya, Amasya, Şanlıurfa, İstanbul, Samsun, Bursa, Mersin, Tekirdağ, Çanakkale, Zonguldak, Kütahya, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Giresun, Mardin, Kilis, Balıkesir, Trabzon, Afyonkarahisar, Çorum, Van, Denizli, Kahramanmaraş, Kayseri, Manisa, Bolu, Isparta, Şırnak, Kocaeli, Bartın, Karabük, Karaman, Kastamonu, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Tokat, Yozgat, Batman ve Düzce’de düzenlenen operasyonlarda 316 şüpheli yakalandı. Ayrıca operasyonlar sonucu 580 kilogram uyuşturucu madde ve 121 bin 970 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
05 Ekim, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediyesi’nin Beş Birimine “Erişilebilirlik Belgesi”

Safranbolu Belediyesi’nin Aslanlar Sosyal Tesisi Restoran, Kent Kafe Kültür, Barış Sosyal Tesisi, Hıdırlık Seyir Tepesi Sosyal Tesisi ile Toplu Ulaşım Şefliği, engelli bireylerin kullanımına uygun düzenlemeleriyle Karabük İl Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından verilen “Erişilebilirlik Belgesi”ne layık görüldü.

Komisyon tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda söz konusu birimlerin erişilebilirlik standartlarına uygun olduğu tespit edildi. 16 Haziran 2025 tarihinde düzenlenen belgeler, 2025/01 sayılı karar doğrultusunda Safranbolu Beledisi İşletme Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şehirde herkesin eşit ve rahat şekilde hizmetlere ulaşabilmesi için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Erişilebilir bir Safranbolu hedefiyle çıktığımız yolda, belediyemize ait beş farklı birimin erişilebilirlik belgesi almış olması bizim için büyük bir gurur kaynağı. Kentte yaşayan ya da ziyaret eden herkesin kamusal alanlara, sosyal tesislere ve ulaşım hizmetlerine eşit biçimde erişebilmesi temel önceliklerimizden biri. Ekip arkadaşlarımızla birlikte bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürecek ve erişilebilir bir kent için yatırımlarımıza devam edeceğiz.” Safranbolu Belediyesi, aldığı beş erişilebilirlik belgesiyle Karabük’te erişilebilirlik konusunda örnek yerel yönetim uygulamalarından biri olarak öne çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin