Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Temmuz, 2022 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Dahil 24 İlde Tümör Tümör Operasyonu

İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin eden 26 suç grubu üyelerine yönelik aralarında Karabük’ün de bulunduğu  24 ilde 284 şüphelinin yakalanmasına yönelik “Tümör” operasyonu başlatıldı.
KOM Daire Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele çerçevesinde geçen yıl 8 ilde “Sahil Rüzgarı”, 9 ilde “Sahil Rüzgarı-2” ile 30 ilde “Tırpan” ve Nisan ayında 16 ilde eş zamanlı “Müsilaj” operasyonları yapılmıştı.
Vatandaşlar üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik mücadele KOM Daire Başkanlığı koordinesinde devam ediyor.
Bu kapsamda “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” ve “Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit” suçlarını işledikleri tespit edilen 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin ettiği belirlenen 26 suç grubu üyelerinin kimlikleri tespit edildi.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda Ankara, İzmir, Adana, Aydın, Afyonkarahisar, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Karabük, Kocaeli, Konya, Muğla, Malatya, Mardin, Mersin, Nevşehir, Rize, Sakarya ve Osmaniye olmak üzere sabah erken saatlerde 24 ilde eş zamanlı olarak haklarında gözaltı kararı verilen 284 şüphelinin yakalanmasına yönelik “Tümör” adı verilen operasyon başlatıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
niksarda saganak nedeniyle kaya parcalari yola dustu EWKCOQ5l
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Niksar’da sağanak nedeniyle kaya parçaları yola düştü

Tokat’ın Niksar ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası yamaçtan kopan kaya parçaları yolu kapattı.

İlçeye bağlı Karşıbağ Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan kaya parçaları ve toprak birikintileri yola sürüklendi. Olay anında yolda araç ve yayının olması muhtemel bir facianın önüne geçti. Yeni kaya düşmeleri ve toprak kaymalarına karşı bölgede güvenlik önlemleri alınarak yol geçici olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Ekiplerin bölgede temizlik ve risk azaltma çalışmalarına başlaması beklenirken, vatandaşlar yolun bir an önce açılması ve benzer olayların yaşanmaması için kalıcı önlem alınması çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin