Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2023 23:00 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Cumhur İttifakının İl Başkanlarından Sandık Çağrısı

Cumhur İttifakında yer alan AK Parti, MHP ve Yeniden Refah Partisi Karabük il başkanları ortak bir açıklama yaparak 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıklara sahip çıkılması noktasında çağrı yaptı.

Ortak bildiride yapılan açıklamada, “Milletimiz TBMM’de çoğunluğu 323 milletvekiliyle Cumhur İttifakı’na vererek, yasamada nasıl bir tablo istediğini göstermiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, en yakın rakibi Kılıçdaroğlu’na 2 milyon 538 bin fark atmış ve yüzde 49,52 oy almıştır. Ancak arada bu kadar büyük fark olmasına rağmen sistemin yüzde 50 artı 1 oy şartı sebebiyle Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştır. Milletimizin bu iradesinin başımızın üstünde yeri vardır. Allah’ın izniyle ikinci turda sizlerin güçlü destekleri ile rekor bir oy ve oranla milletimiz Recep Tayyip Erdoğan’a cumhurbaşkanlığı görevini tekrar 5 yıllığına tevdi edecektir” denildi.

28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülke ve millet için bir dönüm noktasının olduğunun aktarıldığı açıklamada, “Türkiye yüzyılında lider ülke konumuna gelebilmemiz için, istikrarın ve güvenin devam etmesi için, Büyük ve Güçlü Türkiye için, Türkiye Yüzyılı yolunda emin adımlarla hep birlikte yürümemiz için sizlerin Recep Tayyip Erdoğan’a vereceği oylar çok büyük bir önem arz etmektedir. Tam Bağımsız Türkiye için Yüzyılın lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar güçlü bir şekilde seçilebilmesi için siz değerli hemşerilerimizden 28 Mayıs Pazar günü güçlü bir destek istiyoruz. 28 Mayıs tarihinde sandığa gidelim ve sandıklara hep birlikte sahip çıkalım” ifadelerine yer verildi.(İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ozel bireylerin gurur gunu ucXcmSBn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Özel bireylerin gurur günü

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen temsili askerlik uygulamasında 9 özel gereksinimli birey bir günlüğüne askerlik yaparak yemin etti.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen programda özel gereksinimli bireyler sabah saatlerinde aileleriyle birlikte Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na geldi. Büyük heyecan yaşayan temsili askerler, ilk olarak asker üniformalarını giydi.

Daha sonra asker tıraşı olan özel bireyler, jandarma personeli eşliğinde temel askerlik eğitimlerine katıldı. Eğitim alanında düzenlenen yürüyüş ve çeşitli uygulamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı. Eğlenceli ve duygusal anların yaşandığı program kapsamında özel bireyler temsili olarak nöbet tuttu. Ardından yemek duası yapılarak aileleriyle birlikte öğle yemeği yenildi.

Programın devamında düzenlenen törende Türk bayrağına el basarak yemin eden temsili askerler, bir gün de olsa askerlik yapmanın gururunu yaşadı. Tören sonunda özel bireylere Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Jandarma Kıdemli Albay Bilal Sarıdoğan ve il protokolü tarafından temsili terhis belgeleri takdim edildi.

“Evladımızın asker olduğunu da gördük”

Askerliğin yeğeninin hep hayali olduğunu söyleyen Serpil Öz, “Yeğenim bugün çok güzel bir askerlik yaptı. Allah bu duyguyu herkese nasip etsin. Çok sevindi, biz de onun adına çok sevindik. Askeriyemize, jandarmamıza çok teşekkür ederiz, bu günlerini de gördük” dedi.

Oğlu İbrahim Öz ile gurur duyduğunu ifade eden Zeki Öz de, “Çok mutluyuz, oğlum çok merak ediyordu askerliği. Bu günleri gördüğümüz için çok gururluyuz. Bize bu günleri gösteren herkese çok teşekkür ederiz. Oğlumu asker kıyafetleri içerisinde görünce çok duygulandım” diye konuştu.

“Hayallerim gerçekleşti”

1 günlüğüne temsili askerlik yapan ve çok mutlu olduğunu belirten Jandarma Er İbrahim Öz, “Sabah buraya geldik tıraş olduk. Jandarmamıza her şey için teşekkür ederim. Çok beğendim, çok mutlu oldum. Nöbet de tuttum çok güzeldi, hayalim de gerçekleşti çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

51 yaşında askerlik hayalini gerçekleştiren Uğur Demirci ise “Bugün burada yemek yedim, eğitim yaptım, gezdim. Eskiden asker olma hayalim vardı gidemeyince üzüldüm ama şimdi gitsem güzel olurdu. Bugün askerlik yaptım mutluyum” dedi.

Oğlu Uğur Demirci’yi asker kıyafetleri içerisinde görünce duygulandığını aktaran Ali Kemal Demirci ise “Oğlum bugün askerlik yaptı, mutluyum, gururluyum. Allah devletimize zeval vermesin. Askerimize zeval vermesin. Günümüz güzel geçti. 1975 doğumlu 51-52 yaş grubuna girmiş. Onu asker kıyafetleri içerisinde görünce mutlu oldum, gururlandım” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin